Arkiverade nyheter

 • Vallningskommittén

  Vallningskommittén behöver bli fler!! 

  Är du intresserad av vallning och vill engagera dig i rasklubbens arbete? 
  Kontakta lotta@sask.nu

  Du behöver inte vara en expert utan kommittén behöver även hjälp med delar i sitt arbete där det inte krävs stora kunskaper utan endast ett intresse efterfrågas, en mycket bra möjlighet att få mer kunskap!

 • Föreläsning om FCI-vallning traditional style

  SASKs vallningskommitté har bjudit in Anna Brinning att hålla en föreläsning om tävlings- och provformen traditional style (TS) inom FCI 

  Vad är andemeningen med TS och vad behöver din hund ha för kunskap för att starta på prov och tävling? 

  Anna bjuder på både teori och filmförevisning av moment. 

  Det är gratis för alla våra medlemmar, ta chansen att få lära dig mer om en av våra tävlingsformer inom vallning. Årets rasmästerskap kommer att gå i detta system. 

  Länk till anmälan: 
  https://forms.gle/wSfjFP2FQmrpgwVZ6

  Kort om traditionell stil: 
  "Vallarbetsprov Traditionell Stil (HWT) och Vallprov Traditionell Stil (International Herding Trial Traditionell
  style, IHT TS) är ett internationellt prov/test som ska utföras för att visa och bevara de egenskaper som är relaterade till hundens förmåga att hantera får. Detta för att kunna behålla instinkter och arbetskapacitet som erhållits genom många generationer av avel. Reglerna för Vallarbetsprov och Vallprov Traditionell Stil är upprättade i denna andemening."
  Mer information finns på kroppsvallarnas hemsida: 
  https://www.kroppsvallarna.se/tavling/info/

 • Hälsoenkäten avslutad

  Grattis säger vi till de 3 vinnarna av priserna från hälsoenkätens utlottning: 
  Marianne Nääs, Camilla Henning och Maria Olsson!

  Stort tack till alla som skickade in svar, totalt fick vi in 2 236 stycken och nu börjar arbetet med sammanställningen. 
  Vi vill även skicka ett extra tack till Elins friskvård och TopDog hundskola som sponsrat med de fantastiska priserna!

 • Rasspecifik avelsstategi (RAS) fastställd av SKK


  Det uppdaterade RAS dokumentet som styrelsen och avelsrådet arbetat med under lång tid nu är äntligen fastställt av SKK den 15 januari och finns att läsa på hemsidan! I dokumentet hittar du bland annat uppdaterade avelsrekomendationer och baserat på dessa håller avelsrådet på att se över valphänvisningskraven. Vi är mycket glada över att dokumentet är fastställt och att vi nu har möjlighet att jobba efter det. 

 • Digitalisering av exteriörbeskrivingsprotokoll

  Vi behöver din hjälp!

  SBK arbetar med att digitalisera exteriörbeskrivningsprotokoll och att dessa ska finnas i vårt analysverktyg lathunden samt förhoppningsvis även tillgängligt för allmänheten via avelsdata. I och med detta behöver vi hjälp av dig som har grundläggande kunskaper i excel för att mata in värden från inskannade protokoll till en excelfil, har du möjlighet att hjälpa oss? Kontakta ordforande@sask.nu !

 • Hälsoenkäten 2023

  Det är dags för alla er som har eller har haft en hund född 2005 eller senare att fylla i hälsoenkäten! 
  Enkäten tar uppskattningsvis mellan 5-12 minuter att fylla i beroende på din hund hälsostatus. 

  https://forms.gle/AXcSh8VZK7ysGEZH9

  Det är ett av rasklubbens viktigaste arbete och det är bland annat svaren från den här enkäten som ligger tilll grund för det viktiga RAS-dokumentet. I år har även alla ni som tar er tid att fylla i enkäten möjligheten att vara med i en utlottning av fina priser som ett tack för er tid! Cari Rörström på Topdog hundskola har sponsrat med hela 3 stycken onlinelektioner och även fantastiska Elins friskvård är med och bidrar, utöver det kommer även rasklubben att ge ut ett presentkort om 500 kr till en person som då får välja hundrelaterad butik själv. Vi hoppas att detta extra tack gör att du känner dig väl motiverad och tar dig tiden att fylla i den för alla hundar du har eller har haft med födelseår 2005 och framåt. 

  Enkäten är möjlig att fylla i till och med 31 januari 2024. 

  Tack på förhand, 

  SASKs styrelse och avelsråd

 • Valberedningens förslag 2024/2025

  Valberedningens förslag till styrelsen från årsmötet 2024 finner du under flik - klubben - protokoll, samtliga medlemmar har även fått förslaget på mail. 
  Nästa steg i processen är att medlemmarna kan nominera ytterligare kandidater till val vid årsmöte, dessa eventuella förslag ska vara styrelsen tillhanda senast den 15 december.
  Maila ordforande@sask.nu för att nominera ytterligare kandidater.

 • Stockholm hundmässa och MyDog

  Vi kommer att stå på rasklubbstorget på vinterns mässor: Stockhom Hundmässa 9-10 december och på my dog i göteborg 11-14 januari.
  Brinner du för rasen och vill hjälpa till att berätta vilken underbar, mångsidig och rolig ras vi har? Ställ upp och stå i vår monter! 
  Både lördagen och söndagen delar upp i flera pass så ingen behöver stå hela dagen utan har god tid att kolla på allt mässan erbjuder. 
  Självklart står rasklubben för inträdet till de som står i montern. 

  Är du intresserad? 
  Kontakta ordforande@sask.nu

Sidor