Styrelsen

 

Kontaktuppgifter

Ordförande
Carina Lindström ordforande@sask.nu

Vice Ordforande
Liz Knutsson viceordforande@sask.nu

Sekreterare
Tina Sperring sekreterare@sask.nu

Kassör
Maria Romner kassor@sask.nu

Ledamot 1
Jenny Nyberg ledamot1@sask.nu

Ledamot 2
Erika Fundberg ledamot2@sask.nu

Ledamot 3
Lea Edberg ledamot3@sask.nu

Suppleant 1
Agnetha Andersson suppleant1@sask.nu

Suppleant 2
Jenny Åström suppleant2@sask.nu

Valberedningen
Emma Sandfjort (sammankallande),
2 vakant
valberedning@sask.nu

Medlemsansvarig
Monica Gahlin medlem@sask.nu

Tidningsredaktionen
redaktion@sask.nu

Här nedan kan du även läsa en kort presentation av varje styrelsemedlem!

OBS! Styrelsen har nyligen bytts, uppdaterade presentationer kommer inom kort!

Ordförande

Carina Lindström

Jag heter Carina Lindström och bor i Frostkåge, en by ca 1,5 mil utanför Skellefteå, tillsammans med min man Peter och vår tre aussies.

Hundar har funnits med mig i hela mitt liv, redan som väldigt liten visade jag ett stort intresse för hundar, men min första egna hund skaffade för lite mer än 30 år sedan, en Bearded Collie, ”Ida”. Strax därefter blev det en schäfer, eftersom jag fastnade för brukset och Ida var skotträdd, så det blev endast lydnad med henne. Jag var Schäferägare i många år tills ”Ragge” kom in i vårt liv våren 2013, då blev  jag aussiefrälst! En fantastisk arbetshund, frisk och mångsidig. Ragge är min mans hund och eftersom min hund blev sjuk och jag fick ta  bort honom så hamnade ”Bärta” hos mig 1,5 år efter att Ragge flyttat in hos oss och idag bor även yrvädret ”Skilla” hos oss. Vi tränar och tävlar både sök och spår, på vintern kör vi drag och jag brukar låna Ragge för att tävla i Vindelälvsdraget, det är mycket spring i de benen så det passar utmärkt!

Jag är i grunden en riktig SBK:are och tycker att brukshundsporten är fantastisk! Jag är utbildad SBK instruktör, MH-figurant, tävlingsledare och domare 1B. Jag har suttit som ordförande både på lokalklubbsnivå och distriktsnivå (ÖND) samt varit kassör. När jag blev tillfrågad att bli kassör i distriktet arbetade jag på en bokföringsbyrå och efter ett par år blev jag ordförande istället. Idag arbetar jag som löneadministratör inom Svenska kyrkan och sitter som sekreterare i Fastighets- och Begravningsutskottet lokalt i Skellefteå, så jag har en del erfarenheter från styrelsearbete. Jag är även intresserad av avel och är väldigt mån om att aussien ska bevara sitt ursprung som vall- och brukshund samt att fortsätta vara mentalt och fysiskt frisk samt ha en god exteriör.

Det känns roligt att få vara med i styrelsen och medverka till att både behålla aussiens ursprungsegenskaper samt att utveckla rasen i positiv riktning.

ordforande@sask.nu

Vice ordförande

Liz Knutsson

 

 

viceordforande@sask.nu

Sekreterare

Tina Sperring

Jag heter Tina Sperring, bor i Uppsala med min sambo och våra 2 aussies. Mitt hundintresse började med pappas jakthundar som fick stå ut med mina påhitt. I tonåren tog jag över en cavalier som jag tränade en del agility med, tyvärr dog han i förtid av sjukdom. Aussien fångade mitt hjärta med Gossip, en tik som nu är 7 år och min första aussie. Jag tog henne som omplacering för att kunna ta med på allt; ridturer, agility, lydnad samt massa annat. Nu har vi fastnat för brukset och vi tränar för att starta högreklass-spår samt klass 1 i lydnaden och fysar för att hon ska hålla några år till i träning. 2020 kom det in en ny aussie i mitt liv, Cosmic, som grundas för brukset, lydnaden samt åka på utställningar. Min tanke är att prova på fler av bruksgrenarna med honom vilket känns otroligt kul.

När jag inte tränar mina hundar studerar jag företagsekonomi och jobbar på en revisionsbyrå. Hundvärlden har fångat upp mig och mitt engagemang för rasen och viljan att bidra är stor. Jag tycker att aussien är en fantastisk ras i dess mångsidighet inom arbetet men även deras förmåga att slappna av. Det är viktigt för mig att aussien lyfts fram som en brukshund och att avelsarbetet främjar de egenskaper brukshundar behöver samtidigt som jag anser att det är viktigt med en god exteriör och vägvinnande rörelser. Jag vill att aussies ska vara en enhetlig ras med arbetande hundar som tar sig an alla utmaningar de presenteras för med glädje och stort engagemang.

sekreterare@sask.nu

Kassör

Maria Romner

Jag bor i Sjöbo på en gård med min man, våra tre pojkar, hundarna Lucy (blandras), Bella och Ayla (aussies), fåren och numera ankorna. Är en lugn, glad och positiv person och försöker se allt från olika perspektiv.

Hundintresset har alltid funnits och blir bara större ju mer jag lär mig. Bella är min första aussie och jag valde rasen tack vare sin intelligens, styrka och vallegenskaper. Jag föder upp lamm i liten skala och där är de till stor hjälp.

Annars jobbar jag med bokföring, administration och diverse sysslor på ett lantbruksföretag.

Etologi och hundars mentalitet är jätteintressant tycker jag och har bakgrund som figurant i MH/MT sammanhang. Man lär sig väldigt mycket på att se så många olika hundar.

Jag hoppas att vi i styrelsen kan hjälpa klubben att lyfta fram aussien som vall­ och brukshund. Vi har en underbar ras som kräver och förtjänar arbete och uppmärksamhet.

kassor@sask.nu

Ledamot 1

Jenny Nyberg

Jag bor utanför Kungsbacka tillsammans med sambo, en äldre aussie-farbror (Vixhen född 2007) och en yngre aussie-tjej (Niha född 2019).

Hund har funnits med i stort sett hela mitt liv, även om det var familjehundar när jag var yngre. Man kan solklart säga att ”hunderiet” är mitt största intresse. Har tränat lite allt möjligt men det är lydnaden och brukset som tilltalar mig mest just nu. Fastnade rejält för aussien efter att jag fick Vixhen, en hund som passar mig som handen i handsken. Så självklart fick det bli en till och Niha flyttade hem till oss.

Till vardags forskar jag inom neurovetenskap vid Göteborgs Universitet, och man kan nog säga att jag är en typisk forskare som gillar att gräva ner mig i fakta och litteratur. På senare år har jag även varit väldigt involverad i vetenskapskommunikation, även på föreningsnivå.
Är aktiv inom Kungsbacka brukshundsklubb där jag under en period var utbildningsansvarig men nu främst är funktionär vid tävlingar.

Har varit medlem i SASK sen 2007 och hoppas nu kunna bidra till en positiv utveckling för rasen.

ledamot1@sask.nu

Ledamot 2

Erika Fundberg

Jag bor i centrala Eskilstuna med min sambo och två aussies. Om dagarna jobbar jag på St1 Sverige och administrerar tankkort åt Shells företagskunder och trivs jättebra då jag har ett stort tekniskt intresse utöver hunderiet. Detta tekniska intresse ägnas även åt lite fotografering och e-sport.

Med mina aussies njuter jag av deras mångsidighet och har testat på det mesta med dem. Favoritgrenarna är bruksspår och rallylydnad som vi även tävlar i. I dagsläget äger jag tre hanar i åldrarna 4–9 år, men efter en flytt hamnade en av mina killar hos min syster och blev liksom kvar där.

Jag är helt grön vad det gäller föreningsliv men har länge varit intresserad att sätta mig in i det mer. Framför allt hoppas jag kunna bidra med engagemang och arbete för en mångsidig ras, anordna aktiviteter och bistå med hjälp i avelsrådet.

Vi har en ras som älskar att vara med och aktiveras, och det tycker jag är jättekul att förvalta och utbilda – både hos förare och hund!"

ledamot2@sask.nu

Ledamot 3

Lea Edberg

Jag heter Lea Edberg och bor i Västervik med min man, våra 2 barn och våra 2 aussietikar Molly och Trevi. Jag har alltid haft ett stort hundintresse och är uppvuxen med Border Collie.

Jag skaffade min första egna aussie år 2012 och har sedan dess ökat på flocken och blivit uppfödare. Vi tränar en del spår och agility och jag tycker att det är oerhört spännande med specialsök. Utöver det så är mitt stora intresse hundutställningar.

Jag jobbar som medicinsk sekreterare men är för tillfället hemma med barnen, vilket också innebär mycket tid ute i naturen med våra hundar. Att inneha en kennel innebär mycket jobb och att nörda in sig i genetik och stamtavlor vilket jag verkligen brinner för. Jag har gått både SKK:s
uppfödarutbildning, samt SASK:s avelsutbildning.

Jag ser fram emot att få medverka för att rasen ska få utvecklas så positivt som möjligt och hoppas att vi kommer ha ett fint samarbete framöver.

ledamot3@sask.nu

 

 

 

Suppleant 1

Agnetha Andersson

Jag heter Agnetha Andersson och bor i Trollhättan tillsammans med min man och min lilla aussietik Flicka (KORAD Chess Player Hot Stuff), född 2018. Jag har två utflugna söner och är stolt farmor till 4-åriga Merida, som delarf farmors stora intresse för hundar och hundträning. Det ska böjas i tid, ni vet...

Flicka är min andra aussie. Jag hade tidigare en anfader till henne, Bucks, som jag tävlade främst sök, lydnad och rallylydnad med. Lite test med vallning fanns också med bland erfarenheterna, liksom nosework på gamla dagar. De sista 8 månaderna av hans liv var han en underbar valpfarbror till min nya stjärna<.< Innan aussien som ras stal mitt hjärta har jag levt med både tax och briard och lånat släkt- och grannhundar under de år jag inte kunde ha en egen.

Med Flicka tränar jag det mesta. Vi har testat på lite vallning,men utan regelbunden tillgång till djur är det svårt att fortsätta. Krutet ligger därför på specialsök, spår och lydnad (bruks och rally fr allt). Några tävlingar har det inte blivit, särskilt som pandemin satt en del käppar i hjulen.

Jag är SBK-instruktör och har påbyggnad som sök- och rallylydnadsinstruktör och har Trollhättans Brukshundklubb som "hundadress". Jag är oerhört intresserad av mentalitet och inlärning. "Köksträningen" ägnas därför mycket åt hjärngympa och problemlösning av olika slag. Jag är bruksmänniska ut i fingerspetsarna, men tillhör inte dem som rynkar på näsan åt "cirkuskonster", utan ser dem som en mycket bra väg till en god relation mellan hund och förare.

Jag har en handfull år kvar till pension, så därför behöver jag ett arbete utöver hundjobbet där jag får betalt i annat än glädje. Jag är kommunikatör och har också 28 år bakom mig som nyhetsjournalist. Det är en av orsakerna till att jag utsetts till styrelsens kontaktperson för Aussietidningen. Min roll i styrelsen hoppas jag ska kunna vara att dra mitt strå till stacken för att bibehålla aussien som den suveräna arbetskamrat den är, men också att den ska fortsätta som "klassens clown" med bibehållen "gullighetsfaktor".

suppleant1@sask.nu

Suppleant 2

Jenny Åström

Jag bor utanför Jönköping med min man och våra fyra barn. Är uppvuxen med schäfrar och fick som 11 årig min första egna hund en cairnterrier. Har efter det haft schäfer och vit herdehundar innan jag fastnade för aussie. I familjen finns nu 3 aussietikar - Trassel, Trubbel och minstingen Trilla (född dec 2019). Trassel är numera pensionerad från tävling. Trubbel tävlar agility, Htm, freestyle, rally med mig och barmarksdrag med husse. Med Trilla är tanken agility men också att äntligen få testa på vallning. Jag tycker aussiens stora fördel är att den är så allround, vilket ger stora möjligheter att testa på många hundsporter.

Jag är aktiv i Jönköpings brukshundsklubb som sekreterare och skrivare i rallylydnad. Jobbar natt som sjuksköterska. Natt mycket för hundarnas skull.
Jag blev glad över frågan om styrelseuppdrag och ser fram emot detta. Jag vill jobba för att rasen ska fortsätta vara en frisk och sund brukshund.

suppleant2@sask.nu

Valberedningen

Emma Sandfjord

Mig hittar ni i Solna där jag bor tillsammans med min sambo och Aussietik. Till vardags jobbar jag på företaget iStone som ERP/affärskonsult med M3 och olika planeringssystem – eller kort och gott – jag jobbar med IT.

Hundar är min stora passion, min första hund skaffade jag som tonåring, en liten blandraskille som jag tävlade agility med. Sedan en tid tillbaka är jag även matte till en glad och lite galen Aussie-tjej som heter Ellie. Vårt huvudfokus är agility, men vi kan även ses bland annat i fårhagen eller på lydnadsplanen.

Det gick ett tag mellan första hunden och nuvarande Ellie pga andra delar av livet som i kom mellan, att skaffa hund igen är fantastiskt roligt och känns samtidigt självklart. Tidigare har jag varit engagerad som instruktör i agility, drivande av ungdomssektion, webbmaster med mera inom brukshundklubben.

Jag har även hunnit med en del förenings- och styrelsearbete på andra håll så som tex karateklubb och bostadsrättsförening, något som jag tror kan vara till nytta för nuvarande arbetet i SASK. Jag tycker om att jobba med människor i miljöer där det är korta beslutsvägar och det händer saker, vilket ofta föreningslivet är ett bra forum för.

Som en pusselbit i styrelsen vill jag bidra till att vi kan ta med oss en frisk och sund Australian Shepherd in i framtiden och samtidigt behålla de egenskaper som gör Aussien unik.