Styrelsen

 

Kontaktuppgifter

Ordförande
Tina Sperring ordforande@sask.nu

Vice Ordforande
Robin Yourell Högberg viceordforande@sask.nu

Sekreterare
Jenny Paulsson sekreterare@sask.nu

Kassör
Cecilia Risvall kassor@sask.nu

Ledamot 1
Felicia Scharin ledamot1@sask.nu

Ledamot 2
Lotta Wallander ledamot2@sask.nu

Ledamot 3
Josefine Ryen ledamot3@sask.nu

Suppleant 1
Leena Bergander Wikström suppleant1@sask.nu

Suppleant 2 

Vakant suppleant2@sask.nu

Valberedningen
Emma Sandfjord (sammankallande),
2 vakant
valberedning@sask.nu

Medlemsansvarig
Monica Gahlin medlem@sask.nu

Tidningsredaktionen
redaktion@sask.nu

Här nedan kan du även läsa en kort presentation av varje styrelsemedlem!
 

Ordförande

Tina Sperring

Jag heter Tina Sperring, bor i Uppsala med min sambo och våra 2 aussies. Mitt hundintresse började med pappas jakthundar som fick stå ut med mina påhitt. I tonåren tog jag över en cavalier som jag tränade en del agility med, tyvärr dog han i förtid av sjukdom.

​​​​Aussien fångade mitt hjärta med Gossip, en tik som nu är 7 år och min första aussie. Jag tog henne som omplacering för att kunna ta med på allt; ridturer, agility, lydnad samt massa annat. Nu har vi fastnat för brukset och vi tränar för att starta högreklass-spår samt klass 1 i lydnaden och fysar för att hon ska hålla några år till i träning. 2020 kom det in en ny aussie i mitt liv, Cosmic, som grundas för brukset, lydnaden samt åka på utställningar. Min tanke är att prova på fler av bruksgrenarna med honom vilket känns otroligt kul.

När jag inte tränar mina hundar studerar jag företagsekonomi och jobbar på en revisionsbyrå. Hundvärlden har fångat upp mig och mitt engagemang för rasen och viljan att bidra är stor. Jag tycker att aussien är en fantastisk ras i dess mångsidighet inom arbetet men även deras förmåga att slappna av. Det är viktigt för mig att aussien lyfts fram som en brukshund och att avelsarbetet främjar de egenskaper brukshundar behöver samtidigt som jag anser att det är viktigt med en god exteriör och vägvinnande rörelser. Jag vill att aussies ska vara en enhetlig ras med arbetande hundar som tar sig an alla utmaningar de presenteras för med glädje och stort engagemang.

ordforande@sask.nu

Vice ordförande

Robin Yourell Högberg

Bor utanför Stockholm på Värmdö tillsammans med mina två australian shepherd Peak och Kodjo.
Till vardags så arbetar jag sedan årsskiftet som hundinstruktör på Försvarsmakten.
Mycket av min fritid läggs på hundträning, fysisk träning av mig själv och hundarna samt mitt engagemang i hemvärnet. Jag har varit aktiv inom hemvärnet sedan 2008 och sedan två år tillbaka är jag hundförare.

I SASK styrelse har jag nu varit engagerad de senaste tre åren och sitter även i klubbens avelsråd.  I min lokala brukshundsklubb (Värmdö BK) sitter jag med i rasutvecklingssektorn, drag och hjälper till i mark/stuga sektorn.
Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör, patrullhundsinstruktör, MH figurant, MT 2007 figurant och blir förhoppningsvis testledare MH under året.

Det jag brinner för mest är våra hundars mentalitet och våra arbetande tjänstehundar, främst patrullhundarna. I styrelsen hoppas jag kunna fortsätta bidra till att utveckla rasklubben som helhet och bidra till att fler får upp ögonen för den arbetsförmågan som våra hundar har samt få fler hundar ut i tjänst.

 

viceordforande@sask.nu

Sekreterare

Jenny Paulsson

Staden med Tre hjärtan <3 <3 <3 – Halmstad, där bor jag med min 11 åriga son och min första egna Australien Shepherd hane ”Sisu”. Han kommer från Kennel Chess Player och gör sig välförtjänt av sitt namn som på finska betyder Jävlaranamma! I 24 år har jag haft ett engagemang i Nationella Skyddsstyrkorna efter avslutad värnplikt. Sisu är utbildad Patrullhund och jag har varit hundförare det senaste året. Vi har dock bytt inriktning och idag är vi under pågående utbildning mot räddningshund och hoppas det går hela vägen för oss. I övrigt tränar vi lydnad, bruks patrull och även påbörjat specialsök.

Jag är medlem i Svenska Brukshundsklubben och har en roll som ledamot i styrelsen och är även kontakt gentemot sektorn för Samhällsnytta, för att bidra med min erfarenhet från Försvarsmakten och tjänstehund. Är under utbildning som sekreterare för att kunna stödja vid tävlingar. Det är roligt att kunna hjälpa till på olika vis. Jag har även tidigare varit engagerad i förening via skola och idrottsverksamhet.

I arbetslivet är jag Destinationschef för First Camp Björkäng, har ni vägarna förbi är det bara att komma inom på en kaffe och hundar är självklart välkomna 😊. Jag har under flera år studerat och utbildat i psykologi, barns utveckling, ledarskap och fysiologi. Det finns många paralleller som är mycket intressanta. Nu har jag snöat in mig på hundens utveckling, beteende, avel och mentalitet. Därav är det en ära att få vara med att bidra till styrelsearbetet för SASK. En frisk och hälsosam Allround Aussie med bra mentalitet och exteriör.

sekreterare@sask.nu

Kassör

Cecilia Risvall

Jag bor tillsammans med min fru Emmilie och våra två barn i Arbrå i Hälsingland sen några år tillbaka, även om jag i hjärta och själ är jämtlänning. Vi har i dagsläget bara en aussie, Nala, men hon är i gott sällskap med både en staffordshire bullterrier och en rottweiler. Vi har även en småskalig uppfödning av aussie under prefixet Vildhallonens.

Både jag och min fru är också engagerade i vår lokala brukshundklubb (Järvsö BHK) där jag sitter som kassör, är MH-testledare, nyutbildad SBK-instruktör samt rallylydnadsskrivare. Däremellan försöker jag såklart hinna träna och tävla hund, just nu är fokuset på brukset, både spår och sök, men kör lite lydnad, rally och agility för att det är så roligt. I övrigt är jag utbildad civilekonom med ledarskapsinriktning, men är under detta år föräldraledig.

kassor@sask.nu

Ledamot 1

Felicia Scharin

Jag bor i en liten villa utanför Stockholm med min Aussie tik Leia. Till vardags driver jag eget hundrastnings företag samt studerar till personalvetare med inriktning  psykologi på högskola. Jag fastnade för Aussien redan som 18 åring och för två år sedan efter mycket sparande köpte jag mig min alldeles egna aussie.

Första tiden som hundägare har inte blivit som jag hade tänkt mig då min aussietik diagnostiserades med allergi. I och med det har jag satt mig in mycket i frågan och jag vet att jag vill göra något för att hjälpa till. Mitt största fokus i styrelsen ligger således på att påverka rasens hälsoutveckling positivt.

ledamot1@sask.nu

Ledamot 2

Lotta Wallander

Lotta heter jag och jag bor i Vallentuna med sambon Victor vår alldeles nyckläckta
son. Här finns också aussietikarna Humla och Iris, ett par katter och 30-talet får. Till
vardags arbetar jag som naturskolepedagog och hundarna följer för det mesta med
mig på jobbet och träffar nya barngrupper varje dag.

Jag har ett förflutet i hästvärlden, en masterexamen i etologi och jobb med en hel
rad olika djurarter bakom mig, men är relativt ny i hundvärlden. Min första hund,
tillika första aussie, flyttade in 2019, nummer två kom ett drygt år senare och vi
håller som bäst på att utforska allt kul man kan göra ihop. Tränings- och
tävlingsmässigt ägnar vi oss åt spår, sök och lydnad, men mycket av det kommer i
andra hand bakom vardagsarbetet (och vallhundsträningen) med fåren. Jag och Iris
går också räddningshundsutbildningen via SBK och MSB, och det är verkligen något
av det roligaste jag gjort! Vi har också provat på drag, agility och diverse nosarbete
och hundarna tar sig an allt med oförtruten glädje. Det är det jag uppskattar allra
mest med rasen – mångsidigheten och arbetsglädjen!

Mitt största fokus i styrelsen ligger på rasens vallegenskaper, något som ligger mig
varmt om hjärtat inte minst för att jag har så stor nytta av de egenskaperna i min
vardag. Vårt varierade liv understryker också vikten av trygga och snälla hundar och
jag är jätteglad för möjligheten att få delta i styrelsens arbete för att bevara och
utveckla rasen som en stabil, glad och användbar vall- och brukshund!

ledamot2@sask.nu

Ledamot 3

Josefine Ryen

Bosatt strax utanför Orsa och arbetar till vardags som idrottslärare åk F-6. Delar mitt liv tillsammans med två Aussies och två katter. 

Att hålla igång och ha saker för mig är en pusselbit för att jag ska må bra. Stora delar av livet har fyllts med ridsport, träning och friluftsliv. Sedan barnsben drömde jag om att få en egen hund. Familjehunden Zinna som var en Eurasier var inte så intresserad av att träna. Vi kämpade oss igenom en rallylydnadskurs och efter det visste jag att skulle jag skaffa hund, skulle jag minsann ha någon med go i. Som 21 åring fann jag hjärtat i Australian Shepherd. Rasen matchade mitt aktiva liv i kombination med hundintresse. Min äldsta tik Asta 6 år har jag testat det mesta med, vi är långt ifrån bäst på något men kan lite av allt. Asta är hunden som gav mig mersmak av Australian Shepherd och hundträning. Men som även fick mig att vilja skaffa en till och satsa mer av min fritid på hundsport. Lovi kom till mig våren 2022 och dessa två tjejer fyller mitt liv med enormt mycket glädje. Grenarna som vi främst arbetar med är tävlingslydnad, hoopers, rallylydnad, agility, drag, spår och specialsök. 

Finner stor tacksamhet att få vara en del av rasklubben, och att rasen förblir mångsidigt och arbetande. Samt stabilt fungerar i många olika sammanhang. Mitt hjärta slår lite extra för avel. Från och med 2024 är jag utöver styrelsen även en del av avelsrådet.

ledamot3@sask.nu

 

 

 

Suppleant 1

Leena Bergander Wikström

Jag heter Leena Bergander Wikström och bor fantastiskt vackert på en udde vid sjön Trösken  i Furuvik utanför Gävle. Vi bygger om vårt hus, är mycket i skog och mark som vi har alldeles in på knuten men åker gärna iväg med vår husbil. Vi  är en nyblivna pensionärer och har 15 höns och vaktlar och är  aussie ägare sen snart 2 år, glatt överraskad av rasen. Vår Trulsa passar oss perfekt en fantastisk tjej som vet vad hon vill samarbetsvillig och full i bus.Hon skulle nog bli en utmärkt patrull hund (men tyvärr är matte för gammal för det) men vi kan träna bruks patrull. Just nu tränar vi nosework, lydnad och bruks.

Har på 70-90 talet som var min tidigare aktiva hundperiod haft cocker spaniel och Gordonsetter.
Då var jag med i styrelsen på SBK i Gävle och var med och startade Gävle hundungdom, jag har även varit med i styrelsen på Gävle cockerspaniel klubb  Sen har det varit många år utan hund men med hästar då min son tävlade ponny i hoppning o dressyr. Jag har varit företagare och jobbat som både mentaltränare och coach samt har varit politiskt engagerad. Vill bidra till styrelsearbetet för jag tycker det är viktigt med en bra rasklubb, både för att  främja rasen som en helhet, med mentalt och exteriört sunda hundar men också för att skapa en gemenskap för oss aussie-nördar. Australien shepherd  är en fantastisk hundras. ❤️

suppleant1@sask.nu

Suppleant 2

Vakant

 

suppleant2@sask.nu

Valberedningen

Emma Sandfjord

Mig hittar ni i Solna där jag bor tillsammans med min sambo och Aussietik. Till vardags jobbar jag på företaget iStone som ERP/affärskonsult med M3 och olika planeringssystem – eller kort och gott – jag jobbar med IT.

Hundar är min stora passion, min första hund skaffade jag som tonåring, en liten blandraskille som jag tävlade agility med. Sedan en tid tillbaka är jag även matte till en glad och lite galen Aussie-tjej som heter Ellie. Vårt huvudfokus är agility, men vi kan även ses bland annat i fårhagen eller på lydnadsplanen.

Det gick ett tag mellan första hunden och nuvarande Ellie pga andra delar av livet som i kom mellan, att skaffa hund igen är fantastiskt roligt och känns samtidigt självklart. Tidigare har jag varit engagerad som instruktör i agility, drivande av ungdomssektion, webbmaster med mera inom brukshundklubben.

Jag har även hunnit med en del förenings- och styrelsearbete på andra håll så som tex karateklubb och bostadsrättsförening, något som jag tror kan vara till nytta för nuvarande arbetet i SASK. Jag tycker om att jobba med människor i miljöer där det är korta beslutsvägar och det händer saker, vilket ofta föreningslivet är ett bra forum för.

Som en pusselbit i styrelsen vill jag bidra till att vi kan ta med oss en frisk och sund Australian Shepherd in i framtiden och samtidigt behålla de egenskaper som gör Aussien unik.