Styrelsen

 

Kontaktuppgifter

Ordförande
Carina Lindström ordforande@sask.nu

Vice Ordforande
Liz Knutsson viceordforande@sask.nu

Sekreterare
Tina Sperring sekreterare@sask.nu

Kassör
Maria Romner kassor@sask.nu

Ledamot 1
Jenny Nyberg ledamot1@sask.nu

Ledamot 2
Erika Fundberg ledamot2@sask.nu

Ledamot 3
Lea Edberg ledamot3@sask.nu

Suppleant 1
Agnetha Andersson suppleant1@sask.nu

Suppleant 2
Jenny Åström suppleant2@sask.nu

Valberedningen
Emma Sandfjort (sammankallande),
2 vakant
valberedning@sask.nu

Medlemsansvarig
Monica Gahlin medlem@sask.nu

Tidningsredaktionen
redaktion@sask.nu

Här nedan kan du även läsa en kort presentation av varje styrelsemedlem!

OBS! Styrelsen har nyligen bytts, uppdaterade presentationer kommer inom kort!

Ordförande

Ingela Qvirist

 

Jag var en slow starter i hundbranschen. I augusti 2017 dunsade Abby in i familjen. Livet dessförinnan var fyllt av resor, tre barn (och en make), idrottsmorsaliv och föreningsliv, jobb och en massa annat. Men att jag skulle ha hund en dag har alltid varit solklart, det var det där livsutrymmet som behövde infinna sig först.

Så var det detta med aussie som förstahund. Gaaaalet (en vanlig reaktion)! Men jag hade läst på och visste vad jag ville ha. Så jag och maken åkte på turné: till kennlar, till kennelträffar, på
bruksmästerskap, till ytterligare kennelträffar. Parallellt läste jag MH tills ögonen gick i kors.
Resultatet av allt detta blev alltså Abby, vår lilla svarta pärla. Hon och jag tränar och tävlar i bruks och lydnad, vi har ägnat oss åt nosework men övergått till specialsök. Och vi vallar – eller vad man ska kalla det. Vi skyfflar får tills Tanterna (tackorna) tröttnar och rymmer med tigersprång mellan trådarna. Det går inte jättebra med andra ord. Men vi tar nya tag (och köper nytt stängsel)!

Jag är en obotlig föreningsnörd och har suttit på olika poster i diverse styrelser i över 30 år. Jag hoppas kunna bidra med den erfarenheten i SASK. Sedan många år arbetar jag som varumärkes och kommunikationskonsult i eget regi. Kunderna finns framför allt i fastighetsbranschen. Jag delar
hemmakontor med Abby The Dog och våra två katter.

ordforande@sask.nu

Vice ordförande

Ulli Samuelsson

Jag heter Ulli Samuelsson, fyllde 50 för några år sedan och bor tillsammans med min man i Jönköping. De två sönerna är utflugna sedan flera år. Det är ändå full fart i huset med aussien Ove född 2017, den franska bulldogen Börje född 2012, katterna Winston & Maggie samt två undulater.

Jag tillhör den där gruppen som aldrig fick någon hund som barn. Istället släpade jag med mig
grannarnas hundar runt kvarteret eller till stallet. Så här i efterhand är jag glad att mina föräldrar inte lät mig behålla den stövare/tax-korsning som jag tog hand om när hussen låg döende. En vältränad jakthund var nog inte vad en 11-åring behövde.

Första egna hunden, en amerikansk cocker, köpte vi när barnen var små och den följdes av två
boxrar. I och med detta väcktes mitt intresse för brukshundar och hundträning. Jag har varit
engagerad i SBK sedan år 2000, främst inom HUS, och är utbildad allmänlydnadsinstruktör. Jag har även gått SBK:s påbyggnad med fokus mot problembeteenden. Jag är A- och B-figurant för MH och var SM-general för lydnads- och rallylydnads SM i Jönköping 2016.

När jag inte engagerar mig inom SBK så jobbar jag som forskare och lärare på Jönköping University. Jag har doktorsexamen i pedagogik men har även examen i psykologi. Detta slår igenom även när det gäller mitt hundintresse. Jag gräver gärna ner mig i mentalitetsbiten och hälsostatistik överlag! Jag ser därför fram mot att få bidra till en sund utveckling av vår fantastiska ras på de sätt som jag kan utifrån mina kunskaper och min erfarenhet.

viceordforande@sask.nu

Sekreterare

Cari Hansson

Jag bor tillsammans med min man och våra två hemmaboende söner på ett litet ställe utanför Söderköping. Jag född på sextiotalet och har haft hund i hela mitt liv. Jag började träna familjens golden retriever när jag var i 10­års åldern och min första egna hund fick jag när jag var 15. Min första aussie köpte jag 1999 och just nu har jag 5 tikar i olika åldrar. Jag har en egen uppfödning och har hittills haft 3 kullar. Jag tränar och tävlar mina hundar i lydnadsklasser och i bruks, främst spår, men har även hållit på mycket med sök.

Jag är förskollärare och undervisar barn mellan 1–5 år i förskolan på 70 % och övriga 30% jobbar jag fackligt för Lärarförbundet i Söderköping, där jag är kassör samt huvudskyddsombud. Jag är även väldigt engagerad i min lokala brukshundklubb, där jag är styrelseledamot och fungerar som tävlingsledare på brukstävlingar och lydnadsprov. Jag är auktoriserad tävlingsledare i lydnad, men inte i brukset. Jag har varit medlem i SASK sedan innan det ens hette SASK, och har suttit i styrelsen sedan 2012.

Min ambition med mitt styrelsearbete är att SASK ska fortsätta jobba för att aussien i Sverige ska ta sin naturliga plats som det självklara valet för människor som söker en väl fungerande hund att arbeta tillsammans med. Då behövs information och utbildning av både uppfödare och valpköpare om vikten av att bara använda friska sunda hundar, både fysiskt och psykiskt, i aveln.

sekreterare@sask.nu

Kassör

Maria Romner

Jag bor i Sjöbo på en gård med min man, våra tre pojkar, hundarna Lucy (blandras), Bella och Ayla (aussies), fåren och numera ankorna. Är en lugn, glad och positiv person och försöker se allt från olika perspektiv.

Hundintresset har alltid funnits och blir bara större ju mer jag lär mig. Bella är min första aussie och jag valde rasen tack vare sin intelligens, styrka och vallegenskaper. Jag föder upp lamm i liten skala och där är de till stor hjälp.

Annars jobbar jag med bokföring, administration och diverse sysslor på ett lantbruksföretag.

Etologi och hundars mentalitet är jätteintressant tycker jag och har bakgrund som figurant i MH/MT sammanhang. Man lär sig väldigt mycket på att se så många olika hundar.

Jag hoppas att vi i styrelsen kan hjälpa klubben att lyfta fram aussien som vall­ och brukshund. Vi har en underbar ras som kräver och förtjänar arbete och uppmärksamhet.

kassor@sask.nu

Ledamot 1

Emma Sandfjord

Mig hittar ni i Solna där jag bor tillsammans med min sambo och Aussietik. Till vardags jobbar jag på företaget iStone som ERP/affärskonsult med M3 och olika planeringssystem – eller kort och gott – jag jobbar med IT.

Hundar är min stora passion, min första hund skaffade jag som tonåring, en liten blandraskille som jag tävlade agility med. Sedan en tid tillbaka är jag även matte till en glad och lite galen Aussie-tjej som heter Ellie. Vårt huvudfokus är agility, men vi kan även ses bland annat i fårhagen eller på lydnadsplanen.

Det gick ett tag mellan första hunden och nuvarande Ellie pga andra delar av livet som i kom mellan, att skaffa hund igen är fantastiskt roligt och känns samtidigt självklart. Tidigare har jag varit engagerad som instruktör i agility, drivande av ungdomssektion, webbmaster med mera inom brukshundklubben.

Jag har även hunnit med en del förenings- och styrelsearbete på andra håll så som tex karateklubb och bostadsrättsförening, något som jag tror kan vara till nytta för nuvarande arbetet i SASK. Jag tycker om att jobba med människor i miljöer där det är korta beslutsvägar och det händer saker, vilket ofta föreningslivet är ett bra forum för.

Som en pusselbit i styrelsen vill jag bidra till att vi kan ta med oss en frisk och sund Australian Shepherd in i framtiden och samtidigt behålla de egenskaper som gör Aussien unik.

 

ledamot1@sask.nu

Ledamot 2

Emelie Merenius

Jag bor tillsammans med min man, dotter och våra tre aussies (Vinna född 2006, Elit född 2011, Vega född 2018) på vår gård i Vårgårda, Västergötland. Sedan i somras har vi även ett gäng lånefår, som håller våra marker öppna och som hjälper mig och min yngsta aussie att lära oss mer om vallning.

Jag är uppvuxen med hund. Min mamma höll mycket kurser på brukshundklubben under min uppväxt och pappa är bruksdomare. Det tävlades i spår, sök, rapport och lydnad och jag har fått hänga med på det där så länge jag kan minnas. Själv fick jag min första egna hund 1995, en egensinnig och osäker sheltiehane som blev både lydnadschampion, agilitychampion och tog en bronsmedalj på SM i agility. Några hundar senare hittade jag till slut fram till aussien. 2006 skaffade jag min första aussie och med henne har jag tävlat agility, lydnad, vallning, viltspår, bruks (spår), rallylydnad, ställt ut och tack vare henne startades min kennel.

Jag jobbar med hundar på heltid i form av privatlektioner, instruktörsutbildningar, kurser, workshops, problemhundskonsultationer och föreläsningar. Jag älskar aussiens mångsidighet och värnar extra mycket om dess mentalitet och arbetsegenskaper, som gör att vi faktiskt kan göra så mycket roligt med våra hundar.

ledamot2@sask.nu

Ledamot 3

Lea Edberg

Jag heter Lea Edberg och bor i Västervik med min man, våra 2 barn och våra 2 aussietikar Molly och Trevi. Jag har alltid haft ett stort hundintresse och är uppvuxen med Border Collie.

Jag skaffade min första egna aussie år 2012 och har sedan dess ökat på flocken och blivit uppfödare. Vi tränar en del spår och agility och jag tycker att det är oerhört spännande med specialsök. Utöver det så är mitt stora intresse hundutställningar.

Jag jobbar som medicinsk sekreterare men är för tillfället hemma med barnen, vilket också innebär mycket tid ute i naturen med våra hundar. Att inneha en kennel innebär mycket jobb och att nörda in sig i genetik och stamtavlor vilket jag verkligen brinner för. Jag har gått både SKK:s
uppfödarutbildning, samt SASK:s avelsutbildning.

Jag ser fram emot att få medverka för att rasen ska få utvecklas så positivt som möjligt och hoppas att vi kommer ha ett fint samarbete framöver.

ledamot3@sask.nu

 

 

 

Suppleant 1

Jenny Nyberg

Jag bor utanför Kungsbacka tillsammans med sambo, en äldre aussie-farbror (Vixhen född 2007) och en yngre aussie-tjej (Niha född 2019).

Hund har funnits med i stort sett hela mitt liv, även om det var familjehundar när jag var yngre. Man kan solklart säga att ”hunderiet” är mitt största intresse. Har tränat lite allt möjligt men det är lydnaden och brukset som tilltalar mig mest just nu. Fastnade rejält för aussien efter att jag fick Vixhen, en hund som passar mig som handen i handsken. Så självklart fick det bli en till och Niha flyttade hem till oss.

Till vardags forskar jag inom neurovetenskap vid Göteborgs Universitet, och man kan nog säga att jag är en typisk forskare som gillar att gräva ner mig i fakta och litteratur. På senare år har jag även varit väldigt involverad i vetenskapskommunikation, även på föreningsnivå.
Är aktiv inom Kungsbacka brukshundsklubb där jag under en period var utbildningsansvarig men nu främst är funktionär vid tävlingar.

Har varit medlem i SASK sen 2007 och hoppas nu kunna bidra till en positiv utveckling för rasen.

suppleant1@sask.nu

Suppleant 2

Jenny Åström

Jag bor utanför Jönköping med min man och våra fyra barn. Är uppvuxen med schäfrar och fick som 11 årig min första egna hund en cairnterrier. Har efter det haft schäfer och vit herdehundar innan jag fastnade för aussie. I familjen finns nu 3 aussietikar - Trassel, Trubbel och minstingen Trilla (född dec 2019). Trassel är numera pensionerad från tävling. Trubbel tävlar agility, Htm, freestyle, rally med mig och barmarksdrag med husse. Med Trilla är tanken agility men också att äntligen få testa på vallning. Jag tycker aussiens stora fördel är att den är så allround, vilket ger stora möjligheter att testa på många hundsporter.

Jag är aktiv i Jönköpings brukshundsklubb som sekreterare och skrivare i rallylydnad. Jobbar natt som sjuksköterska. Natt mycket för hundarnas skull.
Jag blev glad över frågan om styrelseuppdrag och ser fram emot detta. Jag vill jobba för att rasen ska fortsätta vara en frisk och sund brukshund.

suppleant2@sask.nu