Styrelsen

 

Kontaktuppgifter

Ordförande
Jeanette Forssman ordforande@sask.nu

Vice Ordforande
Ulli Samuelsson viceordforande@sask.nu

Sekreterare
Cari Hansson sekreterare@sask.nu

Kassör
Maria Romner kassor@sask.nu

Ledamot 1
Emma Sandfjord ledamot1@sask.nu

Ledamot 2, Tidningsredaktör
Veronica Hagéus ledamot2@sask.nuredaktor@sask.nu

Ledamot 3
Lisa Jansson ledamot3@sask.nu

Suppleant 1
Anna Malm suppleant1@sask.nu

Suppleant 2
Monica Gahlin suppleant2@sask.nu

Valberedningen

Marie Sjöberg (sammankallande),
Linnéa Lundberg
Birgit Lindh
valberedning@sask.nu

Medlemsansvarig
Monica Gahlin medlem@sask.nu

Här nedan kan du även läsa en kort presentation av varje styrelsemedlem!

Ordförande

Jeanette Forssman

Jag har haft hund som intresse sedan jag var barn och fick min första egna 1976 när jag var 12 år gammal. Det var en schäfer som jag tränade och tävlade med – och det är något jag tycker är roligt än idag dvs att träna för att gå ut och ”stämma av” på tävlingsbanorna. Jag skaffade Disney – min första aussie – 2003 och fick förmånen att få en fantastisk hund, som levde till 2018! Nu har jag Gamora, som är född 2017.

Jag bor i Helsingborg och har varit ordförande i SASK sedan 2013 och tycker det är viktigt att vi hjälps åt att sprida kunskap och fakta om rasen – och att vi arbetar strukturerat och långsiktigt med hälsa och mentalitet. Om vi inte lyckas med det finns det en överhängande risk att vi inte har någon ras att ”skryta över” i framtiden... För aussien ökar i populäritet och vi som älskar den har ett stort ansvar! Jag hoppas att du vill hjälpa oss i vårt arbete genom att bidra med din tid, för allt arbete vi gör är ideellt – och väldigt givande!

Välkommen att kontakta mig eller någon annan i styrelsen om du har några frågor eller funderingar.

ordforande@sask.nu

Vice ordförande

Ulli Samuelsson

Jag heter Ulli Samuelsson, fyllde 50 för några år sedan och bor tillsammans med min man i Jönköping. De två sönerna är utflugna sedan flera år. Det är ändå full fart i huset med aussien Ove född 2017, den franska bulldogen Börje född 2012, katterna Winston & Maggie samt två undulater.

Jag tillhör den där gruppen som aldrig fick någon hund som barn. Istället släpade jag med mig
grannarnas hundar runt kvarteret eller till stallet. Så här i efterhand är jag glad att mina föräldrar inte lät mig behålla den stövare/tax-korsning som jag tog hand om när hussen låg döende. En vältränad jakthund var nog inte vad en 11-åring behövde.

Första egna hunden, en amerikansk cocker, köpte vi när barnen var små och den följdes av två
boxrar. I och med detta väcktes mitt intresse för brukshundar och hundträning. Jag har varit
engagerad i SBK sedan år 2000, främst inom HUS, och är utbildad allmänlydnadsinstruktör. Jag har även gått SBK:s påbyggnad med fokus mot problembeteenden. Jag är A- och B-figurant för MH och var SM-general för lydnads- och rallylydnads SM i Jönköping 2016.

När jag inte engagerar mig inom SBK så jobbar jag som forskare och lärare på Jönköping University. Jag har doktorsexamen i pedagogik men har även examen i psykologi. Detta slår igenom även när det gäller mitt hundintresse. Jag gräver gärna ner mig i mentalitetsbiten och hälsostatistik överlag! Jag ser därför fram mot att få bidra till en sund utveckling av vår fantastiska ras på de sätt som jag kan utifrån mina kunskaper och min erfarenhet.

viceordforande@sask.nu

Sekreterare

Cari Hansson

Jag bor tillsammans med min man och våra två hemmaboende söner på ett litet ställe utanför Söderköping. Jag född på sextiotalet och har haft hund i hela mitt liv. Jag började träna familjens golden retriever när jag var i 10­års åldern och min första egna hund fick jag när jag var 15. Min första aussie köpte jag 1999 och just nu har jag 5 tikar i olika åldrar. Jag har en egen uppfödning och har hittills haft 3 kullar. Jag tränar och tävlar mina hundar i lydnadsklasser och i bruks, främst spår, men har även hållit på mycket med sök.

Jag är förskollärare och undervisar barn mellan 1–5 år i förskolan på 70 % och övriga 30% jobbar jag fackligt för Lärarförbundet i Söderköping, där jag är kassör samt huvudskyddsombud. Jag är även väldigt engagerad i min lokala brukshundklubb, där jag är styrelseledamot och fungerar som tävlingsledare på brukstävlingar och lydnadsprov. Jag är auktoriserad tävlingsledare i lydnad, men inte i brukset. Jag har varit medlem i SASK sedan innan det ens hette SASK, och har suttit i styrelsen sedan 2012.

Min ambition med mitt styrelsearbete är att SASK ska fortsätta jobba för att aussien i Sverige ska ta sin naturliga plats som det självklara valet för människor som söker en väl fungerande hund att arbeta tillsammans med. Då behövs information och utbildning av både uppfödare och valpköpare om vikten av att bara använda friska sunda hundar, både fysiskt och psykiskt, i aveln.

sekreterare@sask.nu

Kassör

Maria Romner

Jag bor i Sjöbo på en gård med min man, våra tre pojkar, hundarna Lucy (blandras), Bella och Ayla (aussies), fåren och numera ankorna. Är en lugn, glad och positiv person och försöker se allt från olika perspektiv.

Hundintresset har alltid funnits och blir bara större ju mer jag lär mig. Bella är min första aussie och jag valde rasen tack vare sin intelligens, styrka och vallegenskaper. Jag föder upp lamm i liten skala och där är de till stor hjälp.

Annars jobbar jag med bokföring, administration och diverse sysslor på ett lantbruksföretag.

Etologi och hundars mentalitet är jätteintressant tycker jag och har bakgrund som figurant i MH/MT sammanhang. Man lär sig väldigt mycket på att se så många olika hundar.

Jag hoppas att vi i styrelsen kan hjälpa klubben att lyfta fram aussien som vall­ och brukshund. Vi har en underbar ras som kräver och förtjänar arbete och uppmärksamhet.

kassor@sask.nu

Ledamot 1

Emma Sandfjord

Mig hittar ni i Solna där jag bor tillsammans med min sambo och Aussietik. Till vardags jobbar jag på företaget iStone som ERP/affärskonsult med M3 och olika planeringssystem – eller kort och gott – jag jobbar med IT.

Hundar är min stora passion, min första hund skaffade jag som tonåring, en liten blandraskille som jag tävlade agility med. Sedan en tid tillbaka är jag även matte till en glad och lite galen Aussie-tjej som heter Ellie. Vårt huvudfokus är agility, men vi kan även ses bland annat i fårhagen eller på lydnadsplanen.

Det gick ett tag mellan första hunden och nuvarande Ellie pga andra delar av livet som i kom mellan, att skaffa hund igen är fantastiskt roligt och känns samtidigt självklart. Tidigare har jag varit engagerad som instruktör i agility, drivande av ungdomssektion, webbmaster med mera inom brukshundklubben.

Jag har även hunnit med en del förenings- och styrelsearbete på andra håll så som tex karateklubb och bostadsrättsförening, något som jag tror kan vara till nytta för nuvarande arbetet i SASK. Jag tycker om att jobba med människor i miljöer där det är korta beslutsvägar och det händer saker, vilket ofta föreningslivet är ett bra forum för.

Som en pusselbit i styrelsen vill jag bidra till att vi kan ta med oss en frisk och sund Australian Shepherd in i framtiden och samtidigt behålla de egenskaper som gör Aussien unik.

 

ledamot1@sask.nu

Ledamot 2, redaktör

Veronica Hagéus

Jag bor sedan 2003 på en gård på landet, i Kroksbo, Uppland, med min man Mikael, vår dotter Emma, våra två aussiehanar Ramsey (f. 2008) och Spike (f. 2010). När vi skaffade fjäll­ och rödkullekor tillsammans med goda vänner uppstod behovet av en vallhund. Och så hittade vi aussien – en ras perfekt för oss – och blev samtidigt helt fast i vallningen! Vallning är fortfarande det primära och vi arrangerar sedan 2011 ASCA­vallningstrials på vår gård, på ankor, får och nöt.

Jag jobbar med formgivning av trycksaker, annonser osv. sedan ­94 tillsammans med min man i eget företag. Innan jag hamnade i SASKs styrelse, har jag suttit både i en styrelse för en föräldrakooperativ förskola och i Heby BK. I SASK har det blivit en del år nu, först som kassör, sedan som vice ordförande och nu som ledamot. Jag har varit redaktör för Aussietidningen under lika lång tid.

Jag värnar om vår fantastiska ras och förutom vallningen, tycker jag det är särskilt spännande med mentalitet. Jag hoppas kunna bidra till det fortsatta arbetet för en positiv utveckling av rasen som helhet.

ledamot2@sask.nu
redaktor@sask.nu

Ledamot 3

Lisa Jansson

Jag heter Lisa Jansson och bor strax utanför Göteborg med min man, 3 barn och en aussiekille född 2017, ”Viking”. Mitt hundintresse väcktes tidigt och jag var ofta ute med grannarnas hundar. När jag och min man flyttade ihop skaffade vi en omplaceringshund på 11 månader. Vi var hundens fjärde hem och det var ingen lätt hund, men han lärde oss otroligt mycket. Nu utökades mitt hundintresse och förståelsen för hur viktigt det är att hunden har en bra mentalitet. Både för att ha ett gott liv i vardagen, men också för att kunna prestera i tävlingssammanhang. En av våra hundar fick epilepsi vid 6 års ålder och då bestämde jag mig för att byta ras. För att skaffa mig en bra bild av aussien och lära känna uppfödare besökte jag flera olika av SASKs arrangemang och hjälpte till som figurant, spårläggare, skrivare m.m. Mitt mål med hunden var att vi skulle tävla i lydnad och bruks. När Viking var 14 veckor skulle vi miljöträna och titta på när några andra vallade. Det slutade med att Viking fick gå in och träffa fåren och jag blev otroligt fascinerad av att han vid så ung ålder redan visste vad han skulle göra. Det ena ledde till det andra och nu har jag och Sara Kjeldsen 8 får ihop och snart utökas fårflocken.

Som styrelseledamot vill jag jobba för att behålla och stärka aussiens vallegenskaper. Många av dessa egenskaper har vi nytta av inom bruks- och tävlingssammanhang. Jag vill också värna om mentaliteten och att rasen har en funktionell exteriör, så att den inte sticker ut åt ena eller andra hållet.

ledamot3@sask.nu

 

 

 

Suppleant 1

Anna Malm

Jag har alltid älskat hundar och fick min första när jag var 6 år. I min ungdom har jobbat som hund- och barnflicka på en schäferkennel/hundpensionat, utbildat mig till B-instruktör samt agilityinstruktör, tävlat agility och lydnad samt fött upp ett par colliekullar.

År 2000 bytte jag ras till aussie. Jag tog så småningom en kull på tiken jag köpte och behöll en av valparna. Vi tränade och tävlade det mesta tillsammans. Nu har jag en halvsyster till denna ”valp” samt en sheltiehane. Med dessa tränar och tävlar jag lydnad, sök och spår samt nosework och viltspår. Samspelet mellan hund och förare och glädjen i att arbeta tillsammans i harmoni är det som får mig att vilja leva, träna och tävla med hund.

Jag arbetar 70 % som lärare och är aktiv på Åstorps BK där jag håller träningsgrupper, är markansvarig och sitter i valberedningen.

Jag vill verka för att aussien ska fortsätta vara en frisk och sund arbetshund med bevarade egenskaper och mentalitet som gör den framgångsrik i såväl bruks som vallning samt att folk ska ha förståelse för vad det innebär, såväl fördelar som nackdelar, att äga en hund av denna fantastiska ras.

suppleant1@sask.nu

Suppleant 2

Monica Gahlin

Jag bor i Nynäshamn med min sambo och våra fyra hundar (2 aussie, 1 golden och 1 liten münsterländer). Trots att jag alltid velat ha hund så fanns inte möjligheten förrän för 10 år sedan. Somrarna har dock alltid tillbringats tillsammans med släktens olika hundar.

Till vardags jobbar jag med logistik och kundservice och fritiden tillbringas såklart med
hundarna. Jag tävlar agility och rallylydnad men klämmer även in lydnad, spår och Nose Work när vi känner oss färdigtränade. Vi vallar lite också men det blir tyvärr väldigt sporadiskt då vi har svårt att hitta bra djur på nära håll. 

Jag är aktiv inom Nynäshamns brukshundklubb där jag varit med i styrelsen, HUS och även som B-figurant. Nu blir det mest som tävlingssekreterare på lydnad- och brukstävlingar.

Jag ser fram emot styrelseuppdraget och hoppas jag kan tillföra något bra.

suppleant2@sask.nu