Styrelsen

 

Kontaktuppgifter

Ordförande
Tina Sperring ordforande@sask.nu

Vice Ordforande
Eva Carlsson viceordforande@sask.nu

Sekreterare
Robin Yourell Högberg sekreterare@sask.nu

Kassör
Cecilia Risvall kassor@sask.nu

Ledamot 1
Alexandra Persson ledamot1@sask.nu

Ledamot 2
Lotta Wallander ledamot2@sask.nu

Ledamot 3
Josefine Ryen ledamot3@sask.nu

Suppleant 1
Leena Bergander Wikström suppleant1@sask.nu

Suppleant 2 

Vakant suppleant2@sask.nu

Valberedningen
Emma Sandfjord (sammankallande),
2 vakant
valberedning@sask.nu

Medlemsansvarig
Monica Gahlin medlem@sask.nu

Tidningsredaktionen
redaktion@sask.nu

Här nedan kan du även läsa en kort presentation av varje styrelsemedlem!
 

Ordförande

Tina Sperring

Jag heter Tina Sperring, bor i Uppsala med min sambo och våra 2 aussies. Mitt hundintresse började med pappas jakthundar som fick stå ut med mina påhitt. I tonåren tog jag över en cavalier som jag tränade en del agility med, tyvärr dog han i förtid av sjukdom.

​​​​Aussien fångade mitt hjärta med Gossip, en tik som nu är 7 år och min första aussie. Jag tog henne som omplacering för att kunna ta med på allt; ridturer, agility, lydnad samt massa annat. Nu har vi fastnat för brukset och vi tränar för att starta högreklass-spår samt klass 1 i lydnaden och fysar för att hon ska hålla några år till i träning. 2020 kom det in en ny aussie i mitt liv, Cosmic, som grundas för brukset, lydnaden samt åka på utställningar. Min tanke är att prova på fler av bruksgrenarna med honom vilket känns otroligt kul.

När jag inte tränar mina hundar studerar jag företagsekonomi och jobbar på en revisionsbyrå. Hundvärlden har fångat upp mig och mitt engagemang för rasen och viljan att bidra är stor. Jag tycker att aussien är en fantastisk ras i dess mångsidighet inom arbetet men även deras förmåga att slappna av. Det är viktigt för mig att aussien lyfts fram som en brukshund och att avelsarbetet främjar de egenskaper brukshundar behöver samtidigt som jag anser att det är viktigt med en god exteriör och vägvinnande rörelser. Jag vill att aussies ska vara en enhetlig ras med arbetande hundar som tar sig an alla utmaningar de presenteras för med glädje och stort engagemang.

ordforande@sask.nu

Vice ordförande

Eva Carlsson

Jag är egentligen ganska ny inom rasen Australian Shepherd. Fick min första för 5 år sedan. Intresset för denna vackra härliga ras väcktes redan i mitten av 90 talet. Vid den tiden hade jag uppfödning av långhårig collie under mitt kennelnamn Stringfellows.( sedan 1992.) Min sista kull var år 2000.

För 5 år sedan kom Bosco in i våra liv. Korad Goaussie Perfect Storm. Julen 2020 kom Roxie, Border’s Blackpearl Magic Night. Och i höstas kom vår Mastik, Mixi, Border’s Blackpearl Little Lover. Jag jobbar mycket med Roxie. Hon var min träningshund, när jag utbildade mig till hundinstruktör. Hon har en enorm ”will to please”.  Vi tränade Rallylydnad, men hon är alldeles för ”het”. Så det har blivit mycket träning med Nosework istället. Hon har godkänt NW 1 doftprov. 
Jag har stora förhoppningar på henne. En sådan motor, men också lugn under söken.  Planer finns för en kull efter henne i år. Mixi går Nw1 nybörjarkurs nu,  och hon är då duktig.

Vem är jag

Bor i Strömstad tillsammans med min fästman Benny. Jag är en driven hundinstruktör, som håller många olika typer av kurser. Eva’s Hundägarutbildning. Certifierad 8 mars 2022, Royal Dog Education Göteborg. Ägare av Kennel Stringfellow Gick Skk’s uppfödarutbildning. (Klar 2022-01-27.)

Roligt och spännande att vara med i styrelsen. Man blir ju aldrig fullärd.

viceordforande@sask.nu

Sekreterare

Robin Yourell Högberg

Bor utanför Stockholm i Tumba med mina 2 Aussies. I min yrkesroll är jag delägare i ett konsultbolag där vi hyr ut främst tjänstemän till olika mark och anläggningsprojekt. Fritiden består främst av hundaktiviteter, gaming och har ett stort engagemang i hemvärnet. Har varit aktiv i hemvärnet sen 2008 och har nu vid årsskiftet officiellt gått över till hundförare efter att ha varit i olika chefsroller fram till nu. Utöver min befattning är jag även skjutledare och instruktör.

Inom hund så är mitt engagemang i SBK relativt nytt. Jag har aktivt tränat och engagerat mig i ca 3år och snubblade in i de för jag ville lära mig mer om patrullhundarna och hur jag kunde stötta dom. Gick sedan på ett årsmöte på min lokala klubb och med en putt i rätt riktning av ordförande så är resten historia. Sitter i klubbens styrelse, RUS, drag och mark sektorn. Jag är utbildad MH-figurant och förhoppningsvis påbörjar utbildning för testledare under 2022, MT-figurant där jag har socialiseringsmomentet kvar för att bli helt färdig. Håller på och utbildar mig till skyddsfigurant i mondioring och förhoppningvis går kurs i sommar för att bli patrullhundsinstruktör.

sekreterare@sask.nu

Kassör

Cecilia Risvall

Jag bor tillsammans med min fru Emmilie och våra två barn i Arbrå i Hälsingland sen några år tillbaka, även om jag i hjärta och själ är jämtlänning. Vi har i dagsläget bara en aussie, Nala, men hon är i gott sällskap med både en staffordshire bullterrier och en rottweiler. Vi har även en småskalig uppfödning av aussie under prefixet Vildhallonens.

Både jag och min fru är också engagerade i vår lokala brukshundklubb (Järvsö BHK) där jag sitter som kassör, är MH-testledare, nyutbildad SBK-instruktör samt rallylydnadsskrivare. Däremellan försöker jag såklart hinna träna och tävla hund, just nu är fokuset på brukset, både spår och sök, men kör lite lydnad, rally och agility för att det är så roligt. I övrigt är jag utbildad civilekonom med ledarskapsinriktning, men är under detta år föräldraledig.

kassor@sask.nu

Ledamot 1

Alexandra Persson

Alexandra Persson heter jag och bor i Jönköping med mina 2 hundar, en finsk lapphund/bordercolliehane på 8 år och en aussiehane på 3 år. Ursprungligen är jag från Göteborg och har på min fritid (förutom hunderiet) en småskalig marsvinsuppfödning sen 2018 samt varit föreningsaktiv som scoutledare i många år. De sista 4 åren innan jag flyttade till Jönköping så hade jag även rollen som ordförande. En annan kul erfarenhet är arbete på gård i Australien 2012/2013 där jag fick uppleva ranchlivet till häst och få en bättre förståelse för vad aussien ursprungligen är avlad för. Till vardags jobbar jag dock numera som miljöskyddshandläggare på Länsstyrelsen.

Mitt hundintresse började i tidig ålder och aussien låg högt på önskelistan, men valet landade tillslut på en mindre krävande hund. Med åren har hundintresset bara växt och med min blandras har jag provat på de flesta hundsporter samt tävlat nosework, agility, lydnad, rallylydnad och viltspår. Tillslut var önskan om en hund med mera motor och arbetslust för stor, så det var dags att köpa min första aussie 2019. Och med honom har det vart full fart! De främsta intressena ligger inom spår, sök, specialsök, agility, drag, lydnad och vallning.

För mig ska aussien både ha funktion, stabil mentalitet och en snygg exteriör utan att vara överdriven. Jag älskar att aussien är så mångsidig och att de kan utföra alla typer av arbete med styrka, energi och humor.

I styrelsen hoppas jag nu kunna använda mina tidigare erfarenheter och engagemang till att driva rasklubbens arbete framåt.

ledamot1@sask.nu

Ledamot 2

Lotta Wallander

Lotta heter jag och jag bor i Vallentuna med sambon Victor vår alldeles nyckläckta
son. Här finns också aussietikarna Humla och Iris, ett par katter och 30-talet får. Till
vardags arbetar jag som naturskolepedagog och hundarna följer för det mesta med
mig på jobbet och träffar nya barngrupper varje dag.

Jag har ett förflutet i hästvärlden, en masterexamen i etologi och jobb med en hel
rad olika djurarter bakom mig, men är relativt ny i hundvärlden. Min första hund,
tillika första aussie, flyttade in 2019, nummer två kom ett drygt år senare och vi
håller som bäst på att utforska allt kul man kan göra ihop. Tränings- och
tävlingsmässigt ägnar vi oss åt spår, sök och lydnad, men mycket av det kommer i
andra hand bakom vardagsarbetet (och vallhundsträningen) med fåren. Jag och Iris
går också räddningshundsutbildningen via SBK och MSB, och det är verkligen något
av det roligaste jag gjort! Vi har också provat på drag, agility och diverse nosarbete
och hundarna tar sig an allt med oförtruten glädje. Det är det jag uppskattar allra
mest med rasen – mångsidigheten och arbetsglädjen!

Mitt största fokus i styrelsen ligger på rasens vallegenskaper, något som ligger mig
varmt om hjärtat inte minst för att jag har så stor nytta av de egenskaperna i min
vardag. Vårt varierade liv understryker också vikten av trygga och snälla hundar och
jag är jätteglad för möjligheten att få delta i styrelsens arbete för att bevara och
utveckla rasen som en stabil, glad och användbar vall- och brukshund!

ledamot2@sask.nu

Ledamot 3

Josefine Ryen

Bosatt i Lund sedan några år tillbaka och till vardags jobbar jag som idrottslärare i utkanten av Malmö. Delar mitt liv tillsammans med två Aussies och en huskatt.

Att hålla igång och ha saker för mig är en pusselbit för att jag ska må bra. Stora delar av livet har fyllts med ridsport, träning och friluftsliv. Sedan barnsben drömde jag om att få en egen hund. Familjehunden Zinna som var en Eurasier var inte så intresserad av att träna. Vi kämpade oss igenom en rallylynadskurs och efter det visste jag att skulle jag skaffa hund, skulle jag minsann ha någon med go i. Som 21 åring fann jag hjärtat i Australian Shepherd. Rasen matchade mitt aktiva liv i kombination med hundintresse. Min äldsta tik Asta 5 år har jag testat det mesta med, vi är långt ifrån bäst på något men kan lite av allt. Asta är hunden som gav mig mersmak av Aussies och hundträning. Men som även fick mig att vilja skaffa en till och satsa mer av min fritid på hundsport. Lovi kom till mig våren 2022 och dessa två tjejer fyller mitt liv med enormt mycket lycka. Grenarna som vi främst arbetar med är lydnad, hoopers, rallylydnad, agility, drag och specialsök. Lovi vill jag även göra någon samhällsnytta med så det pendlar mellan räddning och patrull.

Finner stor tacksamhet att få vara en del av denna styrelse. För mig är det viktigt att rasen förblir en mångsidigt arbetande ras som stabilt funkar i många olika sammanhang.

ledamot3@sask.nu

 

 

 

Suppleant 1

Leena Bergander Wikström

Jag heter Leena Bergander Wikström och bor fantastiskt vackert på en udde vid sjön Trösken  i Furuvik utanför Gävle. Vi bygger om vårt hus, är mycket i skog och mark som vi har alldeles in på knuten men åker gärna iväg med vår husbil. Vi  är en nyblivna pensionärer och har 15 höns och vaktlar och är  aussie ägare sen snart 2 år, glatt överraskad av rasen. Vår Trulsa passar oss perfekt en fantastisk tjej som vet vad hon vill samarbetsvillig och full i bus.Hon skulle nog bli en utmärkt patrull hund (men tyvärr är matte för gammal för det) men vi kan träna bruks patrull. Just nu tränar vi nosework, lydnad och bruks.

Har på 70-90 talet som var min tidigare aktiva hundperiod haft cocker spaniel och Gordonsetter.
Då var jag med i styrelsen på SBK i Gävle och var med och startade Gävle hundungdom, jag har även varit med i styrelsen på Gävle cockerspaniel klubb  Sen har det varit många år utan hund men med hästar då min son tävlade ponny i hoppning o dressyr. Jag har varit företagare och jobbat som både mentaltränare och coach samt har varit politiskt engagerad. Vill bidra till styrelsearbetet för jag tycker det är viktigt med en bra rasklubb, både för att  främja rasen som en helhet, med mentalt och exteriört sunda hundar men också för att skapa en gemenskap för oss aussie-nördar. Australien shepherd  är en fantastisk hundras. ❤️

suppleant1@sask.nu

Suppleant 2

Vakant

 

suppleant2@sask.nu

Valberedningen

Emma Sandfjord

Mig hittar ni i Solna där jag bor tillsammans med min sambo och Aussietik. Till vardags jobbar jag på företaget iStone som ERP/affärskonsult med M3 och olika planeringssystem – eller kort och gott – jag jobbar med IT.

Hundar är min stora passion, min första hund skaffade jag som tonåring, en liten blandraskille som jag tävlade agility med. Sedan en tid tillbaka är jag även matte till en glad och lite galen Aussie-tjej som heter Ellie. Vårt huvudfokus är agility, men vi kan även ses bland annat i fårhagen eller på lydnadsplanen.

Det gick ett tag mellan första hunden och nuvarande Ellie pga andra delar av livet som i kom mellan, att skaffa hund igen är fantastiskt roligt och känns samtidigt självklart. Tidigare har jag varit engagerad som instruktör i agility, drivande av ungdomssektion, webbmaster med mera inom brukshundklubben.

Jag har även hunnit med en del förenings- och styrelsearbete på andra håll så som tex karateklubb och bostadsrättsförening, något som jag tror kan vara till nytta för nuvarande arbetet i SASK. Jag tycker om att jobba med människor i miljöer där det är korta beslutsvägar och det händer saker, vilket ofta föreningslivet är ett bra forum för.

Som en pusselbit i styrelsen vill jag bidra till att vi kan ta med oss en frisk och sund Australian Shepherd in i framtiden och samtidigt behålla de egenskaper som gör Aussien unik.