Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

Omplacering sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-02-17 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-

Övrig info

Hej,

Jag och min sambo (28 resp 29år) har pratat om hund sen vi blev tillsammans för snart 6 år sedan. För ett 1,5 år sedan köpte vi ett enplanshus på 155kvm (200kvm inkl gillestuga). Tomten är 3200kvm med staket så det finns stora öppna ytor att springa och leka på. Vi har många olika promenadslingor i skogen på vår baksida där vi brukar ta långpromenader men det hade varit fantastiskt mysigt att få ha med sig en fyrbent liten vän! Då vi inte är särskilt intresserade av 

Vi är båda hundvana sedan innan och har i långa omgångar haft hand om en Alaska Husky då dennes matte och husse befunnit sig utomlands. Men under de senaste åren har vi inte haft den tid vi känner att en hund förtjänar. Men nu har vi, sedan vi flyttade ut på landet, letat efter en perfekt liten vän som kan fylla ut vårt hus. Vi är en väldigt naturkär, aktiv liten familj och ser gärna att vi kan ta med vår vän på våra äventyr allt från ut på fjället till barndomshemmet som ligger på sjötomt. En av våra bästa vänner har en Australian Shepherd och vi har verkligen fastnat för rasen och deras lynne. Jag är egenföretagare och styr mina tider själv. Sitter ofta hemma och jobbar eller på kontoret i Halmstad där det inte är några problem att ha med sig hund.

Då vi redan äger två katter och har mycket barn och andra hundar i släkten så måste detta givetvis vara problemfritt.
Maila oss gärna om ni verkar ha just vovven för oss. Vi förstår att man är ytterst noggrann med var ens hund hamnar så hör av er så kan vi lära känna varandra och berätta mer om vad vi är för personer!

Varma hälsning,
Elin & Michaela
 

Kontakt

Adress:
Elin Höglund
Getinge Anneberg 306
30577 Getinge
Email:

Omplaceringshund sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2018-11-28 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-

Övrig info

Jag söker en Aussie för omplacering max 6år. Hunden måste kunna gå ihop med andra hundar, då jag har en mindre flock på 4st hundar här nu. Jag bor på landet och går hemma på dagarna.

Jag är även aktiv på hundklubben så lite kurser då och då lär det bli om hunden skulle tycka om det. Söker helst en kastrerad hane eller tik, går även med en okastrerad hane. Har haft Aussie tidigare. Prövotid är ett måste.

Mvh Marina

Kontakt

Adress:
Marina Ringström
-
- Vedum
Tel:
0733-629090
Email:

Belasemb"s Big Thinking

e (hanen):
Thornapple DE Thunder
u (tiken):
Mangry"s Lone star Marshall
Född:
2014-08-27 00:00:00
Färg:
Röd Trefärgad
HD/ED:
A
Ögonlyst:
Nej
Belasemb"s Big Thinking

Övrig info

Ett jobbigt och tungt beslut har jag tagit att låta någon som har mer tid att ge min aussie än vad jag kan ge henne.
Ring för mer info. Inger 0702260302

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Inger Önneryd
Gamla Bruksv. 9
94592 Altersbruk
Tel:
0702260302
Email:

Meet myown cold as Ice

e (hanen):
Meet Myown Icy Diamond
u (tiken):
Galaxy Ace Of Bull's Angel
Född:
2016-02-20 00:00:00
Färg:
Blue merle och tan
HD/ED:
A/0
MH Skott:
avstod
Ögonlyst:
Nej
Meet myown cold as Ice - Frost

Övrig info

Omplacering
Har beslutat mig att se mig om efter nytt hem åt Frost. Är ingen brådska alls att omplacera honom och jag är väldigt noga med vart han hamnar då han är allt annat än en lättsam hund.
Hittar jag inget bra hem stannar han kvar hos mig! 
Frost fyller 3 år 20/2, har gjort MH och är röntgad med A höfter och fria armbågar.
Han skall inte flytta till någon med barn, då han är reaktiv och gillar inte när det händer saker plötsligt. Han bör vara ensamhund då han har problem med andra hundar, bor just nu med två tikar och det går iofs jättebra,men han skulle nog må absolut bäst av att vara själv. 
Lånas först ut på prov om rätt hundvan människa är intresserad! 
Han är lättlärd och kan massor av trix, är tränad startklass lydnad och massa rally. Även kört lite agility.
Mer information fås vid intresse.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Anna Ångström
Betselvägen 54
85750 Sundsvall
Email:

Aussie Kullens Alaskan Sitka

e (hanen):
Dragonora Dirty Montana Diamond
u (tiken):
Aussie Kullens Midsummer Alize
Född:
2016-11-29 00:00:00
Färg:
Blue Merle
HD/ED:
A/C ED ua
MH Skott:
2
Ögonlyst:
2018-06-14

Meriter

RLD N
Aussie Kullens Alaskan Sitka - Alaska

Övrig info

Efter ett tungt beslut och med stor sorg har vi nu valt att försöka hitta en ny familj till vår älskade vän, Alaska.
Alaska är en hund med det där lilla extra och hon vill ha ett hem som kan förvalta hennes potential och vill fortsätta att utveckla henne och jobba med hennes svagheter. Hon säljs endast till ett hem som har höga träningsambitioner då hon har ett stort behov av fysik och psykisk stimulans. Ett hem som vill förvalta hennes potential då hon har något unikt. Gärna ett hem med tävlingsambitioner för att hon älskar det och jag tror hon har stor potential att prestera i de högra klasserna.

Jag köpte Alaska direkt från uppfödaren som valp. Hon lever i en familj med mig Gunilla, min sambo Tobias, vår 2,5 åriga dotter och Texas en Australien Shepherd hane på 6 år. Vi bor i en villa i ett bostadsområde med närhet till skog och åkermarker.

Det här är en tjej som älskar alla och allt, genomsnäll med ett stort närhetsbehov (vill gärna mysa typ hela tiden). Hon är uppväxt och lever tillsammans med ett barn på nu 2,5 år. Har aldrig aldrig varit några problem, hon funkar toppen med barn, visar inga vaktbeteenden eller liknande mot barn. Vår dotter och även andra barn kan ge henne mat, godis och leka med henne och hennes leksaker utan några problem.

På gården kan hon visa vaktbeteende mot grannar genom att hon skäller och går undan, går aldrig mot attack på något sätt, så fort vi hälsar på grannen är allt frid och fröjd och hon kommer gärna fram och hälsar. Jag upplever henne som osäker i dessa situationer och agerar då på detta sätt. Men det går att träna på med tex skvallerträning om man anser att det är ett oönskat beteende.

Alaska har genomfört en MH beskrivning där hon visar på en hög socialitet och lekfullhet och under medel för rasen på aggressivitet men som jag bedömde det och kände vid beskrivning och i vardagen så har hon viss osäkerhet och rädslor med minnesbilder. På skott fick hon 2 men visar att hon upplever obehag vid vissa tillfällen vid skott tex om det är nära och då väldigt tydligt ljud. Även här upplever jag att hon har minnesbilder och är fortsatt rädd/har obehag efter skott. Hon är alltså idag INTE skottfast.

Även detta är också något som man kan jobba på och som jag tror kan bli bättre.

Jag skulle säga att hennes svaghet är hennes osäkerhet och som då visar sig i rädslor och vaktbeteende. Hennes styrkor är hennes fantastiska motivation, arbetsvilja, har mycket hög will to please inställning, positivitet och den kärlek hon ger till alla. Det här är en hund som man blir inspirerad av att träna och tävla och som man blir överröst med kärlek av.

I övrigt är hon en väldigt frisk hund, röntgad i somras med en A och en C höft, ED ua. Höften är inget som hon visar något besvär av i vardagen. Men däremot tycker jag att man ska jobba med förebyggande träning och behandlingar för att det inte ska bli några problem i framtiden.

Hon är idag i full träning och tävlingsform, tränad och tävlad inom rallylydnad och är ett uppflytt ifrån titeln LD Startklass. Tränas mycket inom lydnaden där vi har påbörjat de flesta moment inför klass 1. Inkörd som draghund på både snö och barmark. Har kört henne ca 8-10 gånger korta korta sträckor på max 3 km. Annars är hon mest med ut på löpturer och cykelturer som vi gör regelbundet. För det mesta har jag då henne lös med mig så hon får jobba själv i eget tempo, funkar fin fint trots att vi bor i ett villaområde där det går både människor och hundar. Har väldigt smått påbörjat spår och uppletande med henne. Utställd vid ett flertal tillfällen som valp/unghund med mycket fina kritiker och alltid Hederspris med oss hem. Har blivit BIR valp tre gånger, BIG valp 2 en gång och BIG valp 1 en gång och då även BIS valp 1. Har ställt henne två gånger på officiella utställningar där hon första gången fick Very good och andra gången Excellent.

Hon går lös i villaområden med mig, nästan alltid lös i skog och mark, lös vid spring och cykelturer. Hon är en allmänt lydig hund som gärna är med på allt vi gör. Van vid katter och höns, har inga problem med att leva med andra hundar. Har under en kort period bott i en flock med fyra till hundar och det gick toppen. Har aldrig levt som ensamhund men tror inte det är nå problem om det skulle vara så heller. Går bra att lämna henne både själv och med vår andra hund i hemmet.

Passivitet och miljöträning är något som jag försöker att jobba med och som bara blir bättre. Alaska är en aktiv och ganska intensiv hund som behöver hjälp för att koppla av i vissa situationer. Genom att passivitetsträna och miljöträna henne blir hon mer och mer trygg och självsäker och såklart för hennes eget välmående så därför är detta något som jag vill att man ska prioritera och vilja fortsätta att jobba med.

Alaska är en hund som kommer att passa till det mesta då hon älskar att göra det mesta. Jag tror inte att det finns så mycket begränsningar i vad hon kan tänkas göra i livet och hon har hela livet framför sig. Jag hade stora drömmar och mål med henne men har tyvärr insett på vägen att vi inte alls funkar tillsammans som individer och därför måste jag nu inse att vi måste gå skilda vägar.

Låter det här som en hund du kan förvalta och ge ett aktivt och kärleksfullt liv till så är du varmt välkommen att kontakta mig. Den första kontakten vill jag ska ske via mail. 
Och jag har inge bråttom att sälja henne, för mig är det viktigast att hon får ett värdefullt och lyckligt liv och jag hoppas att jag kan hitta hennes själsfrände. 

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Gunilla Berg
Älvkroken 15
78468 Borlänge
Email:

True Happiness Sir Anthony

e (hanen):
Bellagotto Simply The Best
u (tiken):
Winsome Pack's Gborgia Grace
Född:
2018-04-25 00:00:00
Färg:
Svart Vit Tan
HD/ED:
-
Ögonlyst:
U.a.

Övrig info

Hej
Vi tänker nu ge vår lilla aussiekille en chans att få komma till någon som kan erbjuda Malte, som han nu heter, ett mera aktivt hem än vad vi kan erbjuda honom.. Malte är en helt underbar hund om man har ett intresse av träning, han är grundfostrad och klar att bara sätta igång med!
Vi hade en briard tidigare och vi tänkte att det skulle bli liye lättare med en mindre hund med mera lättskött päls....men vi misstog oss på hans arbetsförmåga....
Malte är en mycket intelligent liten herre som vill jobba och vara med!
Alldelles för mycket än vad vi klarar av att ge honom.
Det bästa är att ringa mig så kan jag berätta mer om honom.
Vi önskar att köpet börjar med en prövotid så att det blir riktigt bra för hund och köpare.
Med vänlig hälsning 
Camilla Sandberg
0736-484732

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Camilla Sandberg
Husbygård Åbrinken1
64033 Bettna
Tel:
0736484732
Email:

deWhopps Gordon

e (hanen):
S Bar L Redwood
u (tiken):
deWhopps Dawn
Född:
2016-08-12 00:00:00
Färg:
Red merle & vit
HD/ED:
B / 0
MH Skott:
-
Ögonlyst:
-

Meriter

Godkänt doftprov eukalyptus
deWhopps Gordon - Gordon

Övrig info

Med stor sorg har vi bestämt oss för att vi inte kan ha kvar våran fina Aussie kille Gordon, på grund av ändrade familjeförhållanden samt att han har tagit en roll i familjen som vakthund där vi i familjen ska skyddas från alla.

Gordon är en otroligt lojal och arbetsam hund som älskar att jobba. Varje gång han får en uppgift som kan vara alltifrån att städa undan sina leksaker till att spåra i skogen blir han helt fokuserad och allt runt om kring blir oviktigt. Det som har skapat hans beteende i vår familj är i grunden en understimulans samt bråkig miljö, detta har i sin tur lett till att han har tagit på sig en stor vaktroll. Vi testade hur hans beteende förändrades om vi plockade bort familjen och huset/tomten genom att vi satte honom i en tom främmande bil och lade en filt över hundburen. Där efter åkte 2personer och en annan hund iväg med honom. När vi var borta försvann hans vakt och utåt agerande mot främmande personer. Dom gick i skogen tillsammans, sov i en främmande lägenhet och gick promenad med person och hundmöten utan problem. Skulle Dessa personer kommit in på våran tomt istället skulle Gordon gått till attack. Andra hundar har han dock väldigt lätt att acceptera.

Han är en väldigt lättlärd hund med mycket energi, han behöver ha en hög aktivitetsnivå för att må som bäst. Vi har tränat NW, Lydnad och Spår med Gordon i NW har han gjort några tävlingar. Dock har detta varit i för liten skala och kontinuitet för att det ska ha fungerat för Gordon.
Vi tror att Gordon skulle passa bäst i en Familj utan barn eller familj med äldre barn som har mycket tid till aktiviteter med hunden. Det viktiga för honom är lugn och mycket träning i en kombination av promenader. Han älskar att leta svamp i skogen men hittar han svart trumpet är risken stor att han äter upp dom.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Anders Gustafsson
Listvägen 2
13673 Vendelsö
Email: