Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Annonser ligger kvar tills annonsören ber att det tas bort. Det är annonsörens ansvar att hålla den uppdaterad.

Vad bör en omplacering kosta?

Rasklubben rekommenderar att valppriset är utgångspriset därtill ska ålder, HD-resultat (höftledsröntgen), övriga hälsostatus, mentala egenskaper, arbetsmeriter och övriga meriter vägas in. Finns det något avelsvärde (läs mer om avel här på hemsidan). Har hunden problem kan värdet minska. 
Det bör få ta tid att hitta en ny ägare då denne ska ta hand om hunden för resten av dess liv och även ha ekonomiska förutsättningar för att ge den god omvårdnad.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

Mazikeens Macchiato

Senast ändrad:
2024-03-23
RegNr:
SE44195/2020
e (hanen):
Wunderbaums Number Of The Beast
u (tiken):
Jever-Malicla's Des Costys Du Tombe
Född:
2020-06-12 00:00:00
Färg:
svart trefärgad

Meriter

Utbildning besökshund, nose work, rallylydnad, agility, lydnad
Mazikeens Macchiato - Selma

Övrig info

Min älskade Selma söker nytt aktivt hem.
Selma och jag gick på Besökshundsutbildning tillsammans. Tyvärr missade vi praktik pga privata orsaker.

Selma och jag har spenderat största delen av vardagen tillsammans. Hon är min konstanta följeslagare.
Hennes mjuka, lugna sätt gör att hon fungerar i alla miljöer.
Man faller för Selma vid första stund. Hon har en härlig karaktär och älskar människor, speciellt från äldre tonår och vuxna.

Har inga problem med andra hundar, men blivit lite rädd vid vissa tillfällen efter hon blev biten i läppen av en Golden Retriever hon lekt mycket med.
Hon har respekt för katter, i alla fall inomhus och har inte inga problem med andra djur heller.

Pga operationer jag gått igenom senaste året , varav en är en knäprotes, kan jag inte vara lika aktiv med henne.
Efter skilsmässa har vi också flyttat från hus till en liten lägenhet, med en hund i huset som skäller och gör henne orolig.
Pga skilsmässan har jag även blivit tvungen att ha några olika hundvakter som inte är vana med Aussies och hjärnträning(vilket vi jobbat mycket med och Selma älskar)

I flera månader har jag gått fram och tillbaka med mitt beslut.
Vill inte förlora Selma, men vill göra det som är bäst för henne.
Just nu är det inte jag,vilket är hemskt.

Selma förtjänar en aktiv person som älskar att vara i naturen, precis som vi gör.
Helst trivs hon med en mindre familj med äldre barn eller bara vuxna.
Hon vill vara med i vardagen på jobbet eller ännu bättre vara en del av jobbet.
Selma har varit med mig en del på ett av mina jobb på en gymnasieskola. Hon älskar det.

Hennes hem ska vara med någon som ger henne mycket tid och lek/träning.
På sommaren har du en riktigt rolig vän på din SUP. Selma älskar att sitta på min SUP när jag paddlar och även i lådcykeln vid långa cykelturer.

Hon har inga problem med långa bilturer, tåg och buss.

Den som får ha Selma i sitt liv har ett härligt liv.
Det har jag.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Therese Johansson
Venngarn 294B
193 91 Sigtuna
Tel:
0707680688
Email:

Aymik's Smart Quickshot

Senast ändrad:
2024-03-13
RegNr:
SE34511/2023
e (hanen):
Aymik's Tri Monty
u (tiken):
KORAD LDSTARTKLASS Aymik's Savvy Lookup OTDsd
Född:
2023-05-18 00:00:00
Färg:
svart trefärgad
Aymik’s Smart Quickshot - Quick

Övrig info

Quick var en otroligt lovande valp ur senaste kullen här på Aymik's kennel. Han har vuxit upp till en mycket lättsam, genomsnäll och lycklig ungund. Han är nog den lättaste hunden jag haft. Mycket socialt trygg, älskar allt och alla, barn och små kycklingar är favoriterna. Han är självsäker, skott- och ljudfast samt miljöstark. Hade så gärna haft kvar denna vackra vallhund, men då han är nära släkt med tikarna här hemma så är det lättast att han får ett annat hem. Som vallhund är han extra lovande. Riktigt fin djurkänsla, god djurhantering, stark vilja att kontrollera djuren och visar fin stil. Han har gjort otroliga framsteg på kort tid på både får och ankor. Inga riktiga kommandon ännu, men denna hund kommer ha bra förmåga att ta kommandon och samtidigt kunna jobba självständigt. Han är extremt lyhörd på både djuren och mig som förare, lätt att bryta i alla situationer. Han besitter många trevliga instinktiva vallegenskaper. Någon vakt eller resursförsvar visar han inte här hemma.

Quick är genetiskt fri från HSF4, CMR1, CEA och DM. Registrerad i SKK och ASCA. Jag garanterar en hund som kommer valla och göra allt för sin ägare. Han är ett tillfälle för den som vill tävla inom vallning med sin hund. Hemmet, att han får valla, är viktigare än något annat. Då jag mest troligt kommer var intresserad av honom för framtida avel så kan även ett fodervärdsavtal eller delägarskap vara aktuellt. Ägare sökes världen över, export är möjlig.

Quick är efter KORAD LDstartklass Aymik’s Savvy Lookup OTDsd (leg Advance får och anka) och Aymik’s Tri Monty. Både Savvy och Shadow vallar, Savvy tävlas inom ASCA och Shadow kommer startas inom ASCA inom snar framtid.

 

 

 

 

 

Kontakta mig på aymiks@hotmail.com

Kontakt

Vem:
Uppfödare
Adress:
Sara Kjeldsen
Trävattna broslätt
52156 Floby
Tel:
0735430108
Email: Webbsida:

Jippies Wewillrockyou

Senast ändrad:
2023-11-02
e (hanen):
Good Trace Forever With You
u (tiken):
Red Cherrys Snow White
Född:
2021-03-24 00:00:00
Färg:
Svart, vit & tan
HD/ED:
-
Ögonlyst:
Nej
Jippies Wewillrockyou - Wille

Övrig info

Wille - 2,5år / Okasterad

Börjar med det han inte vill ha i sin vardag:

  • Barn
  • Bo i lägenhet eller centralt
  • Väldigt sociala människor som får mycket besök
  • Åka på tävlingar
  • Vistas bland för mycket hundar

Wille är en osäker hund och behöver stöttning. Så det är Han tycker det är jobbigt med nya människor, och det är viktigt att han får välja när/om kontakt tas. Det kan ta tid innan han släpper in nya människor på livet , men när han väl gör det så är han precis som med oss hemma.

Gärna med 1-2 personer i hemmet som bor på landet med egen tomt där han kan vistas. Han är uppvuxen med katt, och ett hem med en till hund kan fungera beroende på vad det är för individ. 

Han har blivit attackerad 3 gånger av andra hundar, vilket gör att han är väldigt rädd. Hundmöten kan fortfarande vara riktigt jobbiga, och det beror helt på om den mötande hunden och är reaktiv eller inte om det går utan skallgång. Men Wille har hundkompisar och är duktig på att anpassa leken om det behövs. Då med trygga hundar, helst tikar. (Vissa hanar går bra).

När Wille är trygg är han en riktig clown och bjuder på många skratt! Väldigt tydlig med vad han vill och inte vill, både verbalt men också med kroppsspråket. Rutiner är det han trivs bäst med, och har en inbyggd mat och sovklocka. Älskar att bli klappad på tassarna och på bröstet och morgonmyset är det bästa myset! Älskar att vara ute i trädgården och bara ta det lugnt. Självklart leka med, han är väldigt valpig i sitt sätt forfarande!

Wille är duktig med nosen och på att spåra, och det vi inte riktigt förstår - personsök. Gick kurs med främmande människor och han bara älskade det, trots sin misstro till andra.

Har inga som helst problem med att ha dagar som är ”tråkiga” då han kan behöva lite extra vila om han fått mycket intryck. Duscha av sina tassar vill han gärna göra ibland , speciellt om man själv ska duscha.
Kan vara hemma själv och åka bil är inga som helst konstigheter. Inte rädd för smällande ljud utan reagerar mer på ljud där någon skriker i närheten eller om det är någon hund som skäller.

Med Wille behöver man jobba med positiv förstärkning , då han är ganska skör. Det jag har jobbat mest med är lugnande signaler, att han ska känna sig trygg och stärka självförtroendet. Han har vuxit väldigt mycket det senaste året och jag hoppas att nästa hem blir hans för alltid hem där han kan fortsätta växa och får vara den pajasen han är.

För oss är det viktigast att han kommer till rätt hem, och självklart ska det vara en provperiod så att alla kan känna efter vad som är bäst!

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Zofia Göthberg
Fritidsvägen 9
55594 Jönköping
Email:

Best of brawehearts Kili

Senast ändrad:
2023-09-30
e (hanen):
Fraytal'All Right
u (tiken):
Best Of Brawehearts Blue Perfection
Född:
2020-03-03 00:00:00
Färg:
röd vit & tan
HD/ED:
0+0 A+A
MH Skott:
2
Best of brawehearts Kili

Övrig info

Omplacering - i samråd med uppfödare 

Hane 3 år med stamtavla.
En otrolig livlig hund, världens gladaste bästa vän. Men otroligt reaktiv vid möte av hundar, eller egentligen all kontakt med hundar han inte känner. Han bor idag med en hund & hundar inom familjen går bra efter en lugn & lång invänjningsperiod. Han är en väldigt allert hund, så stress är något man får jobba med i alla situationer med honom.
Jag har egentligen gett honom allt jag kan & har att ge men någonstans har jag insett att jag nog inte är personen för honom, med all sorg skriver jag de här. Han är en otrolig hund, världens bästa träningskompis på alla sätt & vis, personspår, drag, lydnad,  apportering, han ger allt bara han får chansen. De är därför jag gör de här också, jag vet att han skulle kunna bli en helt otrolig hund! Han är en otrolig hund men jag & han matchar inte riktigt när de kommer till stressen.
Han kan vara ensam vart som helst utan problem.

Han är en skarp hund som behöver en mjuk hand, tid & tålamod. Skriv bara om du tror du skulle vara rätt person för en hund som vill ge allt, men som behöver otroligt engagemang & träning med sin stress.

De är ingen stress för mig att hitta ett nytt hem till honom, dyker den perfekta personen upp för honom så får han flytta men annars bor han kvar hemma ❤️

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Frida Nordlöf
Odengatan 5c
82134 Bollnäs
Email:

Emterborns Shape of You

Senast ändrad:
2023-07-02
e (hanen):
Limistars The Winner Takes It All
u (tiken):
Emterborns Katherine Pierce
Född:
2021-07-30 00:00:00
Färg:
Svart vit & tan
HD/ED:
CC/ua
MH Skott:
5
Ögonlyst:
Nej
Emterborns Shape of You - Kiro

Övrig info

Kiro, min fina älskvärda och otroligt roliga o smarta hund letar nu ett nytt hem hos en stabil och trygg ägare, gärna på landet, där han kan få jobba o arbeta med både kropp, huvud och nos men också få massvis av gos o mys i soffan. 

-Fyller 2 år den 30 Juli, varit hos oss sen valp
-HD: grad C 
-ED: ua
-Okastrerad

Kiro är en väldigt smart, trevlig, rolig, glad och lyhörd mys o gosälskare som letar efter ett nytt hem där därför att vi inte riktigt har tiden och orken för honom därav att mycket annat kommer ivägen samt motivationen som drar fram och tillbaka, det är ett genomtänkt och svårt beslut jag funderat länge över, ingen stress eller bråttom med omplaceringen det här gör vi för hans bästa, han behöver få arbeta psysiskt och fysiskt. Helst hos någon som skulle vilja hålla på med hundsporter eller på landet och bort från stan då han har lätt till stress och han blir osäker runt folkmassor och ljud då han har sociala brister och är känslig mot höga och plötsliga ljud.

Vi har kör lydnad, drag och viltspår, tanken var att påbörja olika grenar i hundsporterna men det har blivit lite uppehåll och motivationen som dragits fram o tillbaka med det dock så skulle han bli en otroligt duktig agilitystjärna. Han är en hund som är lättbelönad o lätt o ha o göra med då han älskar mat och leksaker, som älskar att lära sig, väldigt lekfull och att kampa dock så släpper han lätt kampleksaken men han går igång väldigt fort vid lek och föredrar leksaker före godis. Har tränat in honom på vardagslydnad samt tricks sen han var 8 veckor gammal och kan det väldigt bra.

Han funkar med både andra hundar och andra djur, han är en lite försiktig individ och har sociala osäkerheter då han blir väldigt osäker mot nya främmande människor och framförallt barn som man får vara medveten om men med att han får lära känna nytt folk en stund går det snabbt över samt att han är en otroligt trevlig och snäll hund som accepterar all sorts av hantering även om kloklippning fortfarande är lite obehagligt än så accepterar han det och har ingen aggressivitet alls. 
Med lite träning har han lätt att släppa saker, han har inga alls problem med att softa på soffan nån eller några dagar utan att ”klättra på väggarna” och kan ta det lugnt inomhus då jag upplever att han har en bra on/off knapp om han har fått den aktiveringen och träningen som han behöver. 

Han är har inga problem med att vara ensam, han kan dra en hel del vid promenader och vill hälsa på alla hundar runt om men med träning så funkar det väldigt bra. 
Vi har åkt bil och tåg med honom många gånger dock kan han tycka det är lite stressigt och obehagligt med alla läten och folkmassor vid tåg, annars klarar han av det och kan ta det lugnt när vi väl åker då han börjar bli van med det.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Alicia Samuelsson
Backavägen 13G
64137 Katrineholm
Email:

Tingsgate chocolate soldiern SE25043/2019

Senast ändrad:
2022-03-12
e (hanen):
Your chace beats me up SE33726/2017
u (tiken):
Red sunset say it loud SE50770/2018
Född:
2019-03-20 00:00:00
Färg:
Blue merle
HD/ED:
B,B/0,0
Ögonlyst:
20190515
Your chace beats me up - Walter

Övrig info

Walter "Walle" är en vacker, smart, stark, rolig och underbar hund MEN han är också en osäker och i fel lägen aggresiv hund.

Då vi väntar barn och inte själva kommer längre med Walles träning hoppas vi därför hitta ett nytt hem åt honom.

Vi tror att du har erfarenhet av aggresiva/osäkra hundar med mycket integritet sedan tidigare. Du tycker det är kul och utmanande att arbeta med hundars beteende och förstår att det är mycket arbete framåt.

Hur är han "aggresiv"? Walle har svårt att ta in och möta nya människor, han känner sig lätt trängd i möten med nya människor och har där nära till bett. Vi har introducerat nya personer i hans liv, men det tar tid och kräver tålamod. Han stressas lätt i miljöer med mycklet folk, barn.

Vi har tränat lydnad, hinderbana, spår mm. på hobby-nivå och Walle tycker det är roligt och lär sig snabbt.

Hör av er så berättar vi gärna mer och förklara hans beteende närmre.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Alexander Mars
Arnebo 101
73336 Sala
Email: