Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Annonser ligger kvar tills annonsören ber att det tas bort. Det är annonsörens ansvar att hålla den uppdaterad.

Vad bör en omplacering kosta?

Rasklubben rekommenderar att valppriset är utgångspriset därtill ska ålder, HD-resultat (höftledsröntgen), övriga hälsostatus, mentala egenskaper, arbetsmeriter och övriga meriter vägas in. Finns det något avelsvärde (läs mer om avel här på hemsidan). Har hunden problem kan värdet minska. 
Det bör få ta tid att hitta en ny ägare då denne ska ta hand om hunden för resten av dess liv och även ha ekonomiska förutsättningar för att ge den god omvårdnad.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

Unity Blue Sitting Bull

e (hanen):
Adorable Rascal Z Brzaneckych Vinoh
u (tiken):
Dragonara Hell On High Heels
Född:
2013-12-16 00:00:00
Färg:
Svart trefärgad
HD/ED:
A/0
MH Skott:
1
Ögonlyst:
UA 2014
Unity Blue Sitting Bull - Ison

Övrig info

På grund av hälsoproblem och ändrad familjesituation tänkte jag se om det fanns en chans att hitta ett nytt, mer aktivt hem till min Ison ♥️

Ison är en Australian Shepherd som blir 7 år i december. Han har mycket krut och vilja att träna och arbeta.
Jag har främst tränat och tävlat agility med honom, men han gillar även bla  personsök, spår och uppletande. Han är glad så fort han får arbeta och otroligt lättlärd. Han älskar att simma mer än nånting annat. 

Han går oftast ihop med andra hundar om han får chansen att lära känna dom. Kan ha svårare med med andra hanar. Plötsliga möten kan göra honom stressad, mycket beroende på den andra hundens energi. När han väl är bekväm med en annan hund leker han gärna hårt och glömmer ibland vart bromsen sitter, men menar inget illa. 

Han går gärna lös där man har bra koll på omgivningen, är väldigt lyhörd och går inte för långt bort utan att kolla läget med flocken med jämna mellanrum. Han har ungefär 0% jaktinstinkt så kommer det ett rådjur är det oftast inga problem, men jag kopplar vid hundmöten. 

Han har inget problem med att vara själv hemma. Om det där emot knackar på dörren tror han att det är någon/något som ska röva bort hela familjen och det talar han tydligt om att han inte går med på 🙂 men när han väl får hälsa och ser att det är en människa blir han lyckligast i världen igen, och ska gärna visa det med hela sin 30 kilos kropp 🥳
Möter han en människa utomhus har han nära till skall innan han lugnat ner sig. 

Ison mår bäst av tydliga regler och bryta uppstressade situationer med avledning, inte för mycket beröring och han blir mer stressad om man blir arg. 
Han är väldigt försiktig och snäll mot barn. 

Jag skulle säga att Ison är en lätt hund, för en som är hundvan och som känner honom. Jag skulle säga att han är en svår hund om man ofta sätter honom i situationer som stressar honom. 

Han är 62 cm hög, så en större modell. 
Han är inte kastrerad. Han har friröntgade höfter och armbågar, ögon UA. 

Namn: Unity Blue Sitting Bull Ison
Far: Adorable Rascal Z Brzaneckych Vinoh
Mor: Dragonora Hell On High Heels
HD/ED: A/0

Jag ser helst att du/ni inte bor i lägenhet som är lyhörd, och Ison skulle helst vara enda djuret i hemmet. Det är stor omställning att byta hem, och han har aldrig bott med andra djur så det skulle krävas längre tid att anpassa sig. 

Är du intresserad eller vill veta mer, skriv till mig! 🐾

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Maria Wild
Byalagsgatan 4H
70360 Örebro
Email:

Coworker's Dynamitgubbe

e (hanen):
Ardiente Mal Pirata
u (tiken):
Young And Restless Rough Eagle
Född:
2017-06-01 00:00:00
Färg:
Svart / Vit
HD/ED:
B ua
MH Skott:
1
Ögonlyst:
24/7-2017

Meriter

MH med godkänd skott
Uppflyttad från STARTKLASS lydnad
Uppflyttad till LÄGRE KLASS SPÅR
Coworker's Dynamitgubbe - Röj

Övrig info

Röj är en häftig, intensiv och enormt rolig träning och tävlingshund som letar ett nytt hem då det inte fungerar mellan han och den andra hanhunden i den familj han är i. 
Han är lättbelönad, vill jobba, och en bra hund för dig som letar en tränings och tävlingskompis, främst inom brukset! Han är grundtränad i söket och visar stort potential, i spåret är han noggrann och motiverad. 
Han behöver en aktiv ägare som kan utveckla honom i träningen, och ge han utmaningar. 
Han vill inte bo med små barn, eller hanhundar. 
Om ni vill ha mer info, tveka inte att höra av er! 

Kontakt

Vem:
Uppfödare
Adress:
Cari Rörström
Talluddevägen 11
98192 Kiruna
Email: Webbsida:

Omplaceringstik sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-07-06 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-
Gård med får och hästar

Övrig info

Vi är ett medelålders par som bor i liten by utanför Härnösand på en skogsfastighet utanför Härnösand. Vi har får och hästar. Vi söker en tik från  ett års åldern och uppåt. Jag jobbar hemifrån så jag finns hemma på dagar. Söker ett kompis som följer med på dagarna här hemma och någon ridtur. Kan lova mkt kärlek och omsorg livet ut. Vi bor ensligt till så fri tillgång till att vara ute lovas. Är oxå intresserad av att gå kurser då vi är medlem i våran brukshundklubb. Utställningar vore roligt.

Kontakt

Adress:
Eivor Muller
Uland 330
87192 Härnösand
Email:

Omplacering sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-06-12 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-

Övrig info

Hej vi är en familj på två vuxna och två små barn samt DN border collie och en golden som nu söker vår nästa familjemedlem.

Vi söker en tik gärna lite äldre ( över året ) som kan bli min (Petra) s nya träning och förhoppningsvis tävlingskompis samt en kärleksfull familjemedlem. Hunden vi söker ska fungera med andra hundar och barn. Har stor hundvana och har tränat bland annat vallning , lydnad och rallylydnad med mina hundar.
Vi bor i hus utanför stan i Eskilstuna.

I min familj ser vi till att alla får lika mycket tid och kärlek. När vi har beslutat oss för stt köpa en hund så är det ett noga genomtänkt beslut. Hunden vi köper kommer få stanna hos oss livet ut. Har ni hunden för oss tveka inte att kontakta oss om ni tror att ni har hunden för oss!

Tack på förhand ! Med vänlig hälsning, Petra med familj

Kontakt

Adress:
Petra Bortolini
Ostra
00000 Eskilstuna
Email: