Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Annonser ligger kvar tills annonsören ber att det tas bort. Det är annonsörens ansvar att hålla den uppdaterad.

Vad bör en omplacering kosta?

Rasklubben rekommenderar att valppriset är utgångspriset därtill ska ålder, HD-resultat (höftledsröntgen), övriga hälsostatus, mentala egenskaper, arbetsmeriter och övriga meriter vägas in. Finns det något avelsvärde (läs mer om avel här på hemsidan). Har hunden problem kan värdet minska. 
Det bör få ta tid att hitta en ny ägare då denne ska ta hand om hunden för resten av dess liv och även ha ekonomiska förutsättningar för att ge den god omvårdnad.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

Omplacering sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2021-09-15 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-
Ett barn och en anka på uppfarten till en gård

Övrig info

Vi är en familj med en 2-årig son där mor, Rebecka, har stor hundvana. Hon har studerat på hundsportgymnasie, tävlat med både Berner Sennen och Mudi i Agility och Lydnad och tränat alla bruksgrenar i varierad grad med de olika hundarna. Rebecka har också vana av utställning, avel och tester då hennes mor varit hunduppfödare sedan 90-talet. Rebecka har dock inte varit med hund på flera år pågrund av ett arbete med mycket utomlandsresor, ett arbete hon nu slutat från. Far i familjen, Pär, är uppvuxen med jakthundar men har själv aldrig haft egen hund. Vi söker främst en pigg och trevlig medlem till familjen som har tålamod med vår son och som vill hänga med oss på alla turer i vår skog. Vi erbjuder ett uppdrag som gårdshund med främsta uppgift att hålla får och getter på rätt sida stängsel samt avskräcka räv från hönsen. Vi önskar en motionskamrat till våra löprundor som mellan oss blir minst 5 st per vecka. Rebecka har ett stort intresse i de olika hundsporterna och mental träning med hund men har inga ambitioner att tävla under de kommande åren.

Vi lever på en skogsgård 1 mil utanför Skeppshult på gränsen mellan Halland och Småland. Här lever i dagsläget 3 getter, 23 får, 4 hönor, 1 anka och 3 katter. Vi är intresserade av omplacering i första hand och valp därefter, vi kan också tänka oss halvfoder med rätt uppfödare. Tik eller hane har mindre betydelse för oss och vi är beredda att vänta på rätt hund.

Vänligen
Pär, Rebecka och Milo Hansson.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Rebecka Hansson
Skiften 102
31492 Långaryd
Email:

Sunset dream just my envy

e (hanen):
Villanyda fireworks
u (tiken):
Sunset Dream Champagne Bubble
Född:
2021-06-06 00:00:00
Färg:
Red merle
HD/ED:
För ung
MH Skott:
För ung
Ögonlyst:
2021-07/30
Sunset dream just my envy

Övrig info

Trevlig tikvalp säljes till träning/tävlings inriktat hem.
Ej till avel pga litet navelbråck.

Bor idag med barn och andra hundar vilket funkar super bra, hon har god leklust, fokus och följsamhet.

Önskar första kontakt via mail.

Mvh Hanna

Kontakt

Adress:
Hanna Axelsson
Ris 137
45197 Uddevalla
Email:

Meet MyOwn Jamie Hopcutt

e (hanen):
S18495/2007
u (tiken):
SE12036/2016
Född:
2017-08-06 00:00:00
Färg:
Blue merle & vit
HD/ED:
A/A (0)
MH Skott:
3
Ögonlyst:
Ej ögonlyst

Meriter

LD START
LD1
RLD N
RLD F
Uppflyttad lägre spår
Meet MyOwn Jamie Hopcutt - Jamie

Övrig info

Min älskade Jamie letar nytt hem.💙

Efter många timmars tänkande har jag kommit fram till det tuffa beslutet att omplacera Jamie. Han förtjänar ett hem där han kan få all typ av kärlek och fokus och där det inte finns samma typ av tävlingsambitioner.

Jamie är en okastrerad Australian Shepherd hane på 4 år. Röntgad HD A/A och ED Ua. Är tävlad i lydnad, bruksspår och rallylydnad med fina resultat. Genomfört MH med 3 på skott. Tyvärr har han vissa sociala brister gente mot människor, men främst hundar vilket gör att jag känner att det är mer slitsamt än nöje. Han går absolut att träna och tävla vidare men inte på den nivån som jag vill satsa på. Jamie är i grund och botten en väldigt osäker hund som kräver en förare med en stadig hand som kan visa vägen.

Jamie letar nu efter ett barnfritt hem där han kan få gå på långa skogspromenader, bada, mysa och leva i ett liv där han inte blir tvingad att vara med andra hundar. Han behöver få tränas någorlunda regelbundet då han är en väldigt aktiv hund och behöver få den hjärngympan samt att han älskar det mer än allt men mer på en hobbynivå utan press.
Tror du att du eller någon du känner kan erbjuda honom ett nytt fantastiskt hem, hör av er.💙
Det är verkligen inte bråttom och jag är extremt nogrann med vart han hamnar.

Vi finns på Instagram @sofie_oest
Där finns träning och tävlingsvideos för den som är intresserad.

Älskade Jamie, som jag har slitit med dig på både gott och ont men det är dags att inse att våran resa är slut.💔💔💔

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Sofie Öst
Centralgatan 4b
79530 Rättvik
Email:

Yolo Black Ice ANF

e (hanen):
Leading Angel's Waltz The Spotlight
u (tiken):
Mangry's Black Majesty Selection
Född:
2020-02-15 00:00:00
Färg:
Svart trefärgad
HD/ED:
B/B 0/0
Ögonlyst:
UA 2020-04-02
Yolo Black Ice ANF - Leo

Övrig info

Leo är en tuff kille med ett hjärta av guld. Han är modig, orädd och väldigt framåt. Typiskt för rasen så är han vaktig när det kommer till tomten hemma och när han är i bilen.

Leo är en kille som vill vara till lags och han vill göra rätt.

I hantering med kloklippning, pälsvård och tandvård är han väldigt trygg och älskar uppmärksamheten. 
Leo är en kille som älskar att ligga i soffan och mysa lika mycket som långa promenader. Han älskar också att bada och simma. 
Han har ett stort jaktintresse.

Leo fungerar fint med andra hundar även om jag tror att han skulle trivas bäst som ensamhund. Nya hundar är han reserverad mot först, men aldrig visat aggressivitet om vi stött på någon i tex hundrastgården. Just nu bor Leo tillsammans med en schäferhane på 5 år och det finns ingen osämja. Dom tävlar dock om min uppmärksamhet dygnets alla timmar. På promenader är Leo ett energiknippe av rang! Och han vill gärna göra allt roligt på en gång! 
Han är mer godis och mat hund än föremålshund. Leo har umgåtts med barn i alla åldrar och sitter gärna hos den som har en hand ledig och vill klappa honom. Leo är nyfiken, framåt och snabb ❤️

Han söker ett hem där han får vara ensamhund och kan få all uppmärksamhet. Han vill gärna sysselsättas och få ett mål i livet.  Hör av dig till mig (uppfödare) vid intresse så förmedlar jag vidare kontakten med ägaren.

Leo är övertecknad och kan dessvärre inte ställas ut men fungerar fint till övriga sporter.

Kontakt

Adress:
Cassandra Vikgren
Parkgatan 3b
79531 Rättvik
Email: Webbsida:

Spexas A Farewell To Arms

e (hanen):
Tillyhills Anti Cimex
u (tiken):
Cajiros Midnight Magic
Född:
2018-08-13 00:00:00
Färg:
Svart Vit Tan
HD/ED:
A / ua
MH Skott:
3
Ögonlyst:
2018-10-02
Spexas A Farewell To Arms

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Janne Doggsen
Rödskärr Simonstorp
61691 Åby
Email:

Limitededition

e (hanen):
LPI, LPII, RLD A, RLD F, RLD N, SPH I Dirty South's Tough Tumbleweed
u (tiken):
LPI, LPII, RLD F, RLD N Peekaboo
Född:
2018-07-01 00:00:00
Färg:
Svart trefärgad
HD/ED:
BB/UA
MH Skott:
2
Ögonlyst:
2018-09-05
Limitededition - Vittra

Övrig info

Söker ny fodervärd till snart 3 år gammal tik. 
Inte på något sätt en problemhund. Hon har väldigt fin vardagslydnad, är följsam och lyhörd. 
Hon har väldigt mycket energi och arbetslust som hon tyvärr inte får utlopp för idag. Jag söker någon som vill träna med henne och som är beredd på att lägga lydnadsgrunderna. För de saknar hon. 
Läs gärna mer på vår hemsida. 

Kontakt

Vem:
Uppfödare
Adress:
Cristina Lundgren
Hallagårdsvägen 3
31291 Laholm
Email: Webbsida:

Omplaceringstik sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-07-06 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-
Gård med får och hästar

Övrig info

Vi är ett medelålders par som bor i liten by utanför Härnösand på en skogsfastighet utanför Härnösand. Vi har får och hästar. Vi söker en tik från  ett års åldern och uppåt. Jag jobbar hemifrån så jag finns hemma på dagar. Söker ett kompis som följer med på dagarna här hemma och någon ridtur. Kan lova mkt kärlek och omsorg livet ut. Vi bor ensligt till så fri tillgång till att vara ute lovas. Är oxå intresserad av att gå kurser då vi är medlem i våran brukshundklubb. Utställningar vore roligt.

Kontakt

Adress:
Eivor Muller
Uland 330
87192 Härnösand
Email: