Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

Oskarsgårdens surprise minion

e (hanen):
Open range spider
u (tiken):
Oskarsgårdens farm witch
Född:
2015-05-25 00:00:00
Färg:
Blue merle vit & tan
HD/ED:
-
Ögonlyst:
2015-07-15
Oskarsgårdens surprise minion - Minion

Övrig info

Med stor sorg behöver vår Minion flytta till ett annat hem där han kan få jobba och få den stimulansen han behöver då vi inte kan ge det till honom. 
Hemma och på jobbet vaktar han alldeles för mycket och lyssnar alldeles för lite på oss, medans när man är hos andra så är det mer tvärt om. 
Hos oss är han väldigt understimulerad och skulle behöva komma till någon/några så att han kan få jobba och träna ordentligt. Man märker stor skillnad på honom när han blivit mer trött att han lyssnar och är mer lättjobbad. 

Han går bra ihop med andra hundar och katter. 
Varit och hälsat på i ladugård hos får, höns, kaniner, grisar, ankor och det har även gått bra. Men springer andra djur är det väldigt roligt att springa efter och leka. Hästar är stora och lite läskiga men går alldeles utmärkt att kolla en bit ifrån på men de görs framsteg med att gå närmre. 

Män är inte så populära då han blev skrämd av en som liten. Är dem däremot väldigt vana med hundar så är det oftast inga problem. Man märker som sagt skillnad på om personen är lugn eller osäker. 
Hur han reagerar är att han backar, kryper ihop och skäller. 
Då vi tyvärr inte har den tid och den bästa kunskapen om hur man ska få han mer säker igen med män så får vi inte bort det men hoppas så att någon annan kan det för hans egen skull. 

I början av 2018 blev han kastrerad för att han hade fått en förstorad prostata som var hormonellt styrt. Han har en halv svans/stump med artros i men inget som stör enligt veterinären och inget som behövs medicineras.
Fick sin treårs vaccin här precis innan sommaren och det gjorde även en hälsokontroll som såg bra ut. Han är med i ssk och försäkrad hos agria 

Är du intresserad så kontakta gärna mig,

Vi bor i Knivsta.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Mathias Åhman
Eda Bergsväg 5
74193 Knivsta
Tel:
0725277955
Email:

Sheepeyes Spicy Red Savina

e (hanen):
Taraelius Mighty Cane
u (tiken):
Aussie Gårdens Pixy Like Eyebright
Född:
2015-05-13 00:00:00
Färg:
Röd Trefärgad
HD/ED:
-
Ögonlyst:
Nej

Meriter

Godkänt doftprov eukalyptus
Sheepeyes Spicy Red Savina - Vicky

Övrig info

Med stor sorg i våra hjärtan har vi bestämt oss för att vi inte kan ha kvar våran jätte fina tjej Vicky pga av hennes problem med människor. Hon är jätte rädd för nya människor och visar detta genom att vara utåtreagerande. Vi tar med henne överallt på cafe, restauranger och på stan. Problemet visar sig här på gården som vi bor på. Vi lämnar bort henne till vänner när vi åker på semester vilket fungerar kanon! Dom förstår inte vad vi pratar om när vi berättar om hennes problem. Hon kan vara ensam hemma utan problem. Hon är en sån hund som bara kan allt och ger 110%.

Lätt lärd som få vill alltid vara till lags. En bästa kompis till oss och till våran 2 åriga dotter. Hon har inga problem med hundar, hon är väldigt låg i rang och gör sig bäst med andra hundar. Hon är otroligt barnslig och vill helst leka hela dagarna. Det är alltid fullfart framåt med Vicky. Vi tränar NW, lydnad och spår. Men är säker på att hon skulle bli bäst på alla sporter som hon utsattes för. Vicky ska bo med en aktiv familj där hon får fysisk och psykisk stimulans.

Hon vill bo i en familj med äldre barn i tonåren. Hon vill bo i en familj där det är lungt och skönt inte för mycket spring. En tonårs tjej som vill träna och tävla skulle vara perfekt för Vicky.

Om ni vill veta mer är det bara att höra av er till mig Isabelle på 0739090944.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Isabelle Isabelle
Nytorp 2
17854 Ekerö
Tel:
0739090944
Email: