Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Annonser ligger kvar tills annonsören ber att det tas bort. Det är annonsörens ansvar att hålla den uppdaterad.

Vad bör en omplacering kosta?

Rasklubben rekommenderar att valppriset är utgångspriset därtill ska ålder, HD-resultat (höftledsröntgen), övriga hälsostatus, mentala egenskaper, arbetsmeriter och övriga meriter vägas in. Finns det något avelsvärde (läs mer om avel här på hemsidan). Har hunden problem kan värdet minska. 
Det bör få ta tid att hitta en ny ägare då denne ska ta hand om hunden för resten av dess liv och även ha ekonomiska förutsättningar för att ge den god omvårdnad.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

Zemykas i Will take it all

e (hanen):
Taggdo’s Carsten
u (tiken):
Dragonora paint it black
Född:
2016-08-21 00:00:00
Färg:
Red merle
HD/ED:
B/0
MH Skott:
2
Ögonlyst:
14/10-2016

Meriter

Godkänt doftprov eukalyptus
Utställt officiellt en gång med excellent, gick vidare för placering 2 med reservcert.
Grundtränad i agility, och dragtränad.
Zemykas i Will take it all - Leipi

Övrig info

Här är det med sorg jag söker en ny själsfrände till min fina Leipi. Det är en kille med ett hjärta av guld när man väl fått hans förtroende. Dessvärre kommer han inte endast i lyxförpackning. En del bagage att jobba med. Han ligger väldigt nära stress även om vi kommit långt. Nya människor och speciellt män kan han bli aggressiv emot ( av rädsla ).

 Så han bör komma till ett hem utan barn och andra hundar, och en sån lugn miljö som möjligt utan stress. Observera att han inte är en tävlingshund trots stor potential. Har stort resursförsvar och problem med andra hundar. Har haft kontakt med en hundterapeft 2 gånger under senaste året och vi har tagit oss långt på väg. Men är en god bit kvar.

Han är en väldigt känslig kille som älskar långa sovmornar och härliga skogspromenader.  Så just därför söker jag dig, som har enormt med tid att lägga på min pojke, som kan ge han all den uppmärksamhet han förtjänar och den träning som krävs för en fungerande vardag.  Jag söker dig med enorm erfarenhet och att du ej har hund just nu då han är extremt lättstressad och en flytt är nog krävande av honom. 

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Towa Wolgers
Öhn 535
83393 Strömsund
Email:

Omplaceringstik sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-07-06 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-
Gård med får och hästar

Övrig info

Vi är ett medelålders par som bor i liten by utanför Härnösand på en skogsfastighet utanför Härnösand. Vi har får och hästar. Vi söker en tik från  ett års åldern och uppåt. Jag jobbar hemifrån så jag finns hemma på dagar. Söker ett kompis som följer med på dagarna här hemma och någon ridtur. Kan lova mkt kärlek och omsorg livet ut. Vi bor ensligt till så fri tillgång till att vara ute lovas. Är oxå intresserad av att gå kurser då vi är medlem i våran brukshundklubb. Utställningar vore roligt.

Kontakt

Adress:
Eivor Muller
Uland 330
87192 Härnösand
Email:

Omplacering sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-06-12 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-

Övrig info

Hej vi är en familj på två vuxna och två små barn samt DN border collie och en golden som nu söker vår nästa familjemedlem.

Vi söker en tik gärna lite äldre ( över året ) som kan bli min (Petra) s nya träning och förhoppningsvis tävlingskompis samt en kärleksfull familjemedlem. Hunden vi söker ska fungera med andra hundar och barn. Har stor hundvana och har tränat bland annat vallning , lydnad och rallylydnad med mina hundar.
Vi bor i hus utanför stan i Eskilstuna.

I min familj ser vi till att alla får lika mycket tid och kärlek. När vi har beslutat oss för stt köpa en hund så är det ett noga genomtänkt beslut. Hunden vi köper kommer få stanna hos oss livet ut. Har ni hunden för oss tveka inte att kontakta oss om ni tror att ni har hunden för oss!

Tack på förhand ! Med vänlig hälsning, Petra med familj

Kontakt

Adress:
Petra Bortolini
Ostra
00000 Eskilstuna
Email:

Blue Alerts Goldeneye

e (hanen):
Ardiente Mal Pirata
u (tiken):
Blue Alert's Sipa Lipa Lakritspipa
Född:
2017-06-16 00:00:00
Färg:
svart och vit
HD/ED:
A/0
MH Skott:
1
Ögonlyst:
2017-08-08

Meriter

RLD N
Två kvalificerande resultat i fortsättningsklass rallylydnad
Doftprov eukalyptus och lagerblad
Två diplom i NW1
Blue Alerts Goldeneye - Baloo

Övrig info

Efter noga tänkande och övervägande har vi tagit det tunga beslutet att se oss om efter ett nytt hem åt Baloo.
Baloo är en okastrerad hane som är fantastisk att arbeta med. Han lär sig snabbt, är otroligt samarbetsvillig och tycker det är KUL att arbeta.
Vi har mestadels tränat rallylydnad och nose work men även för skojs skull tränat uppletande och personspår.

Dock får vi det inte att fungera i vår vardag, varför vi har tagit det här beslutet, då hans reaktiva beteende blir ett för stort problem.  Jag hoppas och tror att han skulle bli mer välfungerande vid ett miljöombyte. Han behöver en lugn tillvaro (utan barn!) där han blir lagom stimulerad och sysselsatt.

Tror du att du har rätt hem för Baloo och vill ta tillvara på hans arbetsglädje så skicka mig ett mail och berätta om dig själv, din tidigare hunderfarenhet och vad du kan erbjuda Baloo.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Denise -
-
- Linköping
Email:

True Happiness Sir Anthony

e (hanen):
Bellagotto Simply The Best
u (tiken):
Winsome Pack's Gborgia Grace
Född:
2018-04-25 00:00:00
Färg:
Svart Vit Tan
HD/ED:
-
Ögonlyst:
U.a.

Övrig info

Hej
Vi tänker nu ge vår lilla aussiekille en chans att få komma till någon som kan erbjuda Malte, som han nu heter, ett mera aktivt hem än vad vi kan erbjuda honom.. Malte är en helt underbar hund om man har ett intresse av träning, han är grundfostrad och klar att bara sätta igång med!
Vi hade en briard tidigare och vi tänkte att det skulle bli liye lättare med en mindre hund med mera lättskött päls....men vi misstog oss på hans arbetsförmåga....
Malte är en mycket intelligent liten herre som vill jobba och vara med!
Alldelles för mycket än vad vi klarar av att ge honom.
Det bästa är att ringa mig så kan jag berätta mer om honom.
Vi önskar att köpet börjar med en prövotid så att det blir riktigt bra för hund och köpare.
Med vänlig hälsning 
Camilla Sandberg
0736-484732

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Camilla Sandberg
Husbygård Åbrinken1
64033 Bettna
Tel:
0736484732
Email: