Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Annonser ligger kvar tills annonsören ber att det tas bort. Det är annonsörens ansvar att hålla den uppdaterad.

Vad bör en omplacering kosta?

Rasklubben rekommenderar att valppriset är utgångspriset därtill ska ålder, HD-resultat (höftledsröntgen), övriga hälsostatus, mentala egenskaper, arbetsmeriter och övriga meriter vägas in. Finns det något avelsvärde (läs mer om avel här på hemsidan). Har hunden problem kan värdet minska. 
Det bör få ta tid att hitta en ny ägare då denne ska ta hand om hunden för resten av dess liv och även ha ekonomiska förutsättningar för att ge den god omvårdnad.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

Omplacering sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-02-17 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-

Övrig info

Hej,

Jag och min sambo (28 resp 29år) har pratat om hund sen vi blev tillsammans för snart 6 år sedan. För ett 1,5 år sedan köpte vi ett enplanshus på 155kvm (200kvm inkl gillestuga). Tomten är 3200kvm med staket så det finns stora öppna ytor att springa och leka på. Vi har många olika promenadslingor i skogen på vår baksida där vi brukar ta långpromenader men det hade varit fantastiskt mysigt att få ha med sig en fyrbent liten vän! Då vi inte är särskilt intresserade av 

Vi är båda hundvana sedan innan och har i långa omgångar haft hand om en Alaska Husky då dennes matte och husse befunnit sig utomlands. Men under de senaste åren har vi inte haft den tid vi känner att en hund förtjänar. Men nu har vi, sedan vi flyttade ut på landet, letat efter en perfekt liten vän som kan fylla ut vårt hus. Vi är en väldigt naturkär, aktiv liten familj och ser gärna att vi kan ta med vår vän på våra äventyr allt från ut på fjället till barndomshemmet som ligger på sjötomt. En av våra bästa vänner har en Australian Shepherd och vi har verkligen fastnat för rasen och deras lynne. Jag är egenföretagare och styr mina tider själv. Sitter ofta hemma och jobbar eller på kontoret i Halmstad där det inte är några problem att ha med sig hund.

Då vi redan äger två katter och har mycket barn och andra hundar i släkten så måste detta givetvis vara problemfritt.
Maila oss gärna om ni verkar ha just vovven för oss. Vi förstår att man är ytterst noggrann med var ens hund hamnar så hör av er så kan vi lära känna varandra och berätta mer om vad vi är för personer!

Varma hälsning,
Elin & Michaela
 

Kontakt

Adress:
Elin Höglund
Getinge Anneberg 306
30577 Getinge
Email:

Spinnrockens Straight to my heart

e (hanen):
Faro Flox Eros
u (tiken):
Spinnrockens Hearty
Född:
2014-09-17 00:00:00
Färg:
svart, vit, tan
HD/ED:
A/A
Ögonlyst:
ja, utan anmärkning

Meriter

Har varit inskriven på Besökshundsutbildning via Svenska Terapihundskolan (avbruten pga skada på honom och sjukdom hos mig).
Spinnrockens Straight to my heart - Viggo

Övrig info

Min kamrat Viggo finns tillgänglig för nya ägare av rätt sort. Han är kastrerad och har varit min familjehund. Orsaken till omplacering är ändrad hälsa hos mig vilket sänker min förmåga att ge honom rätt uppmärksamhet. Våra vardagliga behov har börjat glida isär och han får stå tillbaka mer än vad som känns bra.

Han har mycket goda sociala egenskaper gentemot andra människor, hundar (både vuxna och valpar) och barn. Med barn är han otroligt tolerant och tålig. Han är mycket stabil i psyket och påverkas i ringa utsträckning när jag tagit med honom till nya miljöer som kan uppfattas som stressiga. Han kan plocka upp stress från den som hanterar honom så lugna, stabila ägare med hundvana och trygg gränsdragning är att föredra. Vi har testat lite olika aktiviteter och han har varit snabblärd i allt: personsök, agility, spår, nose work. Spår och personsök verkar han ha gillat mest. Han är trygg och signalsäker med andra hundar och backar om någon blir hotfull. Han har egenskaper som lämpar sig för vårdhund/terapihund-arbete.

Han har ganska låg motivation och är inte en klassisk arbetshund eftersom han tröttnar vid höga krav/långa träningspass. Däremot är han en aktiv familje- och gårdshund som gillar att hänga med på roliga aktiviteter. Han har bott själv med mig men jag tycker mig se att han trivs när det blir fler människor och andra hundar runtomkring honom. Han är envis och har stark vilja så man kan behöva vara lika envis tillbaka. Hemmet måste matsäkras då kastreringen gjorde honom till mattjuv. Han gillar att åka bil.

Han har en gammal överbelastningsskada i baktassarna som gör att man inte får tvinga på honom för mycket intensiv fysisk aktivitet. Han har dock inga hinder i vardagen. 

Rätt ägare erbjuder ett livfullt hem, gott om uppmärksamhet och uppskattning, gärna andra hundar hemma/i umgänget och stort rörelseutrymme utomhus. Det är inte en akut omplacering så han överlåts bara när allt känns rätt.
 

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Annika Åberg
Sparvsångsvägen 30
56565 Linghem
Email:

Omplacering sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-08-07 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-

Övrig info

Hej! 
Jag söker nu en till träning/tävlingskompis , Jag är 26 år bor ensam med hundvänligt barn på 3 år vannan vecka i lägenhet med egen uteplats, i hemmet finns idag en aussiehane och en tibetansk spaniel , tränar mellan 4-6 dagar i veckan utöver daglig motion.
Då jag är sjukskriven heltid och minst 10 år framåt så finns tid för en till hund, Kön har ingen betydelse utan rätt hund är prio ett, då min hane är svart vit & tan så vore det kul med en i annan färg men absolut inget måste utan rätt hund är viktigast, Intresse för utställning , men intresset ligger lika mycket på rallylydnad,lydnad och bruks . Söker en hund med motor och arbetsvilja som vill hänga med på allt ifrån skogspromenader till tävlingsdagar, Mindre problembeteenden är ingen fara. Rasvana och kunskap av rasen finns.
Jag nås enklast på telefon för mer info och frågor då allt är svårt att få med i text!

Kontakt

Adress:
Olivia Andersson
Vänortsvägen 29
82441 Hudiksvall
Email: Webbsida:

Omplaceringstik sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-07-06 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-
Gård med får och hästar

Övrig info

Vi är ett medelålders par som bor i liten by utanför Härnösand på en skogsfastighet utanför Härnösand. Vi har får och hästar. Vi söker en tik från  ett års åldern och uppåt. Jag jobbar hemifrån så jag finns hemma på dagar. Söker ett kompis som följer med på dagarna här hemma och någon ridtur. Kan lova mkt kärlek och omsorg livet ut. Vi bor ensligt till så fri tillgång till att vara ute lovas. Är oxå intresserad av att gå kurser då vi är medlem i våran brukshundklubb. Utställningar vore roligt.

Kontakt

Adress:
Eivor Muller
Uland 330
87192 Härnösand
Email:

Omplacering sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-06-12 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-

Övrig info

Hej vi är en familj på två vuxna och två små barn samt DN border collie och en golden som nu söker vår nästa familjemedlem.

Vi söker en tik gärna lite äldre ( över året ) som kan bli min (Petra) s nya träning och förhoppningsvis tävlingskompis samt en kärleksfull familjemedlem. Hunden vi söker ska fungera med andra hundar och barn. Har stor hundvana och har tränat bland annat vallning , lydnad och rallylydnad med mina hundar.
Vi bor i hus utanför stan i Eskilstuna.

I min familj ser vi till att alla får lika mycket tid och kärlek. När vi har beslutat oss för stt köpa en hund så är det ett noga genomtänkt beslut. Hunden vi köper kommer få stanna hos oss livet ut. Har ni hunden för oss tveka inte att kontakta oss om ni tror att ni har hunden för oss!

Tack på förhand ! Med vänlig hälsning, Petra med familj

Kontakt

Adress:
Petra Bortolini
Ostra
00000 Eskilstuna
Email:

Blue Alerts Goldeneye

e (hanen):
Ardiente Mal Pirata
u (tiken):
Blue Alert's Sipa Lipa Lakritspipa
Född:
2017-06-16 00:00:00
Färg:
svart och vit
HD/ED:
A/0
MH Skott:
1
Ögonlyst:
2017-08-08

Meriter

RLD N
Två kvalificerande resultat i fortsättningsklass rallylydnad
Doftprov eukalyptus och lagerblad
Två diplom i NW1
Blue Alerts Goldeneye - Baloo

Övrig info

Efter noga tänkande och övervägande har vi tagit det tunga beslutet att se oss om efter ett nytt hem åt Baloo.
Baloo är en okastrerad hane som är fantastisk att arbeta med. Han lär sig snabbt, är otroligt samarbetsvillig och tycker det är KUL att arbeta.
Vi har mestadels tränat rallylydnad och nose work men även för skojs skull tränat uppletande och personspår.

Dock får vi det inte att fungera i vår vardag, varför vi har tagit det här beslutet, då hans reaktiva beteende blir ett för stort problem.  Jag hoppas och tror att han skulle bli mer välfungerande vid ett miljöombyte. Han behöver en lugn tillvaro (utan barn!) där han blir lagom stimulerad och sysselsatt.

Tror du att du har rätt hem för Baloo och vill ta tillvara på hans arbetsglädje så skicka mig ett mail och berätta om dig själv, din tidigare hunderfarenhet och vad du kan erbjuda Baloo.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Denise -
-
- Linköping
Email:

Meet myown cold as Ice

e (hanen):
Meet Myown Icy Diamond
u (tiken):
Galaxy Ace Of Bull's Angel
Född:
2016-02-20 00:00:00
Färg:
Blue merle och tan
HD/ED:
A/0
MH Skott:
avstod
Ögonlyst:
Nej
Meet myown cold as Ice - Frost

Övrig info

Omplacering
Har beslutat mig att se mig om efter nytt hem åt Frost. Är ingen brådska alls att omplacera honom och jag är väldigt noga med vart han hamnar då han är allt annat än en lättsam hund.
Hittar jag inget bra hem stannar han kvar hos mig! 
Frost fyller 3 år 20/2, har gjort MH och är röntgad med A höfter och fria armbågar.
Han skall inte flytta till någon med barn, då han är reaktiv och gillar inte när det händer saker plötsligt. Han bör vara ensamhund då han har problem med andra hundar, bor just nu med två tikar och det går iofs jättebra,men han skulle nog må absolut bäst av att vara själv. 
Lånas först ut på prov om rätt hundvan människa är intresserad! 
Han är lättlärd och kan massor av trix, är tränad startklass lydnad och massa rally. Även kört lite agility.
Mer information fås vid intresse.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Anna Ångström
Betselvägen 54
85750 Sundsvall
Email:

True Happiness Sir Anthony

e (hanen):
Bellagotto Simply The Best
u (tiken):
Winsome Pack's Gborgia Grace
Född:
2018-04-25 00:00:00
Färg:
Svart Vit Tan
HD/ED:
-
Ögonlyst:
U.a.

Övrig info

Hej
Vi tänker nu ge vår lilla aussiekille en chans att få komma till någon som kan erbjuda Malte, som han nu heter, ett mera aktivt hem än vad vi kan erbjuda honom.. Malte är en helt underbar hund om man har ett intresse av träning, han är grundfostrad och klar att bara sätta igång med!
Vi hade en briard tidigare och vi tänkte att det skulle bli liye lättare med en mindre hund med mera lättskött päls....men vi misstog oss på hans arbetsförmåga....
Malte är en mycket intelligent liten herre som vill jobba och vara med!
Alldelles för mycket än vad vi klarar av att ge honom.
Det bästa är att ringa mig så kan jag berätta mer om honom.
Vi önskar att köpet börjar med en prövotid så att det blir riktigt bra för hund och köpare.
Med vänlig hälsning 
Camilla Sandberg
0736-484732

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Camilla Sandberg
Husbygård Åbrinken1
64033 Bettna
Tel:
0736484732
Email:

deWhopps Gordon

e (hanen):
S Bar L Redwood
u (tiken):
deWhopps Dawn
Född:
2016-08-12 00:00:00
Färg:
Red merle & vit
HD/ED:
B / 0
MH Skott:
-
Ögonlyst:
-

Meriter

Godkänt doftprov eukalyptus
deWhopps Gordon - Gordon

Övrig info

Med stor sorg har vi bestämt oss för att vi inte kan ha kvar våran fina Aussie kille Gordon, på grund av ändrade familjeförhållanden samt att han har tagit en roll i familjen som vakthund där vi i familjen ska skyddas från alla.

Gordon är en otroligt lojal och arbetsam hund som älskar att jobba. Varje gång han får en uppgift som kan vara alltifrån att städa undan sina leksaker till att spåra i skogen blir han helt fokuserad och allt runt om kring blir oviktigt. Det som har skapat hans beteende i vår familj är i grunden en understimulans samt bråkig miljö, detta har i sin tur lett till att han har tagit på sig en stor vaktroll. Vi testade hur hans beteende förändrades om vi plockade bort familjen och huset/tomten genom att vi satte honom i en tom främmande bil och lade en filt över hundburen. Där efter åkte 2personer och en annan hund iväg med honom. När vi var borta försvann hans vakt och utåt agerande mot främmande personer. Dom gick i skogen tillsammans, sov i en främmande lägenhet och gick promenad med person och hundmöten utan problem. Skulle Dessa personer kommit in på våran tomt istället skulle Gordon gått till attack. Andra hundar har han dock väldigt lätt att acceptera.

Han är en väldigt lättlärd hund med mycket energi, han behöver ha en hög aktivitetsnivå för att må som bäst. Vi har tränat NW, Lydnad och Spår med Gordon i NW har han gjort några tävlingar. Dock har detta varit i för liten skala och kontinuitet för att det ska ha fungerat för Gordon.
Vi tror att Gordon skulle passa bäst i en Familj utan barn eller familj med äldre barn som har mycket tid till aktiviteter med hunden. Det viktiga för honom är lugn och mycket träning i en kombination av promenader. Han älskar att leta svamp i skogen men hittar han svart trumpet är risken stor att han äter upp dom.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Anders Gustafsson
Listvägen 2
13673 Vendelsö
Email: