Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Annonser ligger kvar tills annonsören ber att det tas bort. Det är annonsörens ansvar att hålla den uppdaterad.

Vad bör en omplacering kosta?

Rasklubben rekommenderar att valppriset är utgångspriset därtill ska ålder, HD-resultat (höftledsröntgen), övriga hälsostatus, mentala egenskaper, arbetsmeriter och övriga meriter vägas in. Finns det något avelsvärde (läs mer om avel här på hemsidan). Har hunden problem kan värdet minska. 
Det bör få ta tid att hitta en ny ägare då denne ska ta hand om hunden för resten av dess liv och även ha ekonomiska förutsättningar för att ge den god omvårdnad.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

Dewhopps Liris

e (hanen):
Cut'n Loose Texas Cowboy
u (tiken):
Dewhopps Dawn
Född:
2020-02-14 00:00:00
Färg:
Biröd
HD/ED:
B/B u/a
MH Skott:
3
Ögonlyst:
Nej

Meriter

RLD N

Övrig info

SE17939/2020

Liris är en liten 3årig australian shepherd tik på 13kg som letar efter ett nytt hem. Hon är en väldigt glad, snäll, mjuk och lyhörd individ som gärna vill vara till lags och är snabb med att lära sig nytt. Hon är tränad och tävlad inom rally och lydnad och har titel i nybörjarklass och godkänt resultat i lydnad. Vi har även kört specialsök och spår vilket hon tycker om. Hon har en bra av-knapp.
Liris är väldigt lättbelönad när det gäller både mat/godis och leksak men hon föredrar näring. Jag har alltid belönat mycket och ofta och tycker det funkar bra med henne. Hon har en fin bubbla och en bra kamp!
Hennes brister är att hon har en social osäkerhet mot främlingar och barn vilket är bra att vara medveten om. Hon har viltintresse och går igång på både synretning och spår så går ej ha lös runt vilt. Hennes koppelgående behöver jobbas med. Sedan kan hon försöka fösa bort andra hundar när hon ska få godis (ibland).
Hon går idag på mobilt hunddagis och det fungerar utmärkt. Hon kan vara ensam men föredrar att vara med sina människor, då är hon tillfreds. Liris är också van vid att åka bil och är tyst i bilen men kan tycka det är lite läskigt och detsamma gäller kommunala medel. Supersnäll i all hantering och kloklippningen är en mysstund för oss.

Vad för hem passar Liris? Hon skulle må bra av att bo i ett hem utan barn men gärna en annan äldre hund som är både stöd och lekkamrat. Hon kräver en stabil och trygg förare som hjälper henne när hon tycker det blir jobbigt. Hon vill gärna komma till ett hem där hon får jobba, men tävling är inget krav.
Liris skulle trivas bäst i hus med tomt eller mer lantlig tillvaro. Hon är vaccinerad och har aldrig varit sjuk eller skadad och ingen allergi.

PM för mer info eller frågor.
https://www.instagram.com/aussieliris/  
https://www.tiktok.com/@liripup

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Kim Henning
Albatrossvägen 102
13666 Vendelsö
Email:

Whambam Hotter Than Hell

e (hanen):
D’azumoon fatal attraction
u (tiken):
Dragonora hashtag selfie
Född:
2019-05-01 00:00:00
Färg:
Svart trefärgad
HD/ED:
c
MH Skott:
1
Ögonlyst:
2019-06-26
Whambam Hotter Than Hell - Argos

Övrig info

Argos söker ett nytt hem. 

- Fyller 4år i maj och har varit hos oss sen valp. 
- HD grad C (B/C) och ED ua. 
- Utfört MH med 1:a på skott. 
- Okastrerad.

Han är en hund med mycket personlighet och stor arbetsmotor som vill göra ”rätt”. I övrigt är han en hund som älskar att leka på alla sätt och vis, glad i människor och ger mycket kärlek. Han har en vilja av stål men är också en liten galenpanna för det mesta som har lätt till skratt/leende. 

Mitt mål var att tävla med honom och vi har testat att starta upp inom rallylydnad och provat på ett doftprov. Vi har även gått kurser i lydnad och personspår. Argos söker en ny aktiv träningskompis som kan ge honom det jag hade som förhoppning att ge honom. Vi söker nu någon som har ambitionen att träna aktivt med sin hund och med erfarenhet av rasen alt. god hunderfarenhet. 

Argos är uppvuxen på landet och det skulle vara önskvärt om han kunde få liknade boendeförhållande som idag. Han är också uppvuxen med två katter, sin äldre halvbror samt med barn på besök med jämna mellanrum. Han skulle eventuellt funka att bo med en tik men är inte säker på om en annan hanhund skulle funka då vi har märkt av svårigheter mellan killarna i hemmet. 

Detta är ett tufft beslut jag har behövt fatta, men pga. egen sjukdom måste jag hitta ett nytt hem för att han ska få fortsätta utvecklas och få det han behöver, då han är värd allt det bästa! ❤️ Jag har ingen brådska att hitta ett nytt hem då det är viktigt för mig att det känns rätt. Önskvärt är om ni bor max 2-3h radie från Ulricehamn. Hör av er på mail om det finns något ni undrar över. 
 

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Ann-Caroline Lundqvist
Gullered Aspåker 158
52397 Ulricehamn
Email:

Coworker's Bomber Och Granater

e (hanen):
Ardiente Mal Pirata
u (tiken):
Young And Restless Rough Eagle
Född:
2017-06-01 00:00:00
Färg:
Blue merle & vit
HD/ED:
HD grad B, ED 0
MH Skott:
1
Ögonlyst:
2017-07-24

Meriter

SPH 1
Coworker's Bomber Och Granater - Lyra

Övrig info

Coworker’s bomber och granater “Lyra” (SE40518/2017) söker ny ägare om ett lämpligt hem dyker upp.

 

  • Okastrerad tik
  • 5,5 år gammal (född 2017-06-01)
  • HD grad B, ED 0
  • Utfört MH med 1a på skott
  • Uppflyttad till högre klass spår och lydnadsklass 1

En grymt rolig träningshund och livskamrat med bra arbetsfokus och lättbelönad!

Orsaken till att Lyra söker ett nytt hem är för att hon inte fungerar att bo tillsammans med andra hundar, vilket inte går ihop med min nuvarande livssituation eller framtidsplaner. Det är ffa på grund av resursförsvar men även pga viss osäkerhet som hon inte kan leva ihop med andra hundar. Hon har aldrig visat resursförsvar mot mig eller någon annan person, det är just mot andra hundar.

Hon söker ett hem utan andra hundar eller barn. Eventuellt att det skulle funka med en lugn hanhund. Lyra fungerar inte med barn under ca 7-8 år pga osäkerhet.

Men, till hennes positiva sidor, för de är många! Som ensamhund är hon helt underbar. Hon är väldigt social, gosig, busig, och med en stor portion humor. En aktiv och väldigt rolig hund att leva med. Hon är som en skugga och följer en överallt. Hon är både lydig och väluppfostrad. Inga som helst problem med att vara ensam hemma, är bra hanteringstränad, och kan vara lös (under rätt förutsättningar, dvs kanske inte i miljöer med mkt hundmöten).

Hon är tränad och tävlad i lydnad och personspår. Hon är en extremt rolig hund att träna med, väldigt fint engagemang, fokus, lyhörd, lättlärd och gillar både lek&mat som belöning. På lydnadsplanen existerar bara hon och jag. Där är andra hundar verkligen ett minimalt problem. Vi kan träna i samma hall som andra hundar, förutsatt att de inte är utåtagerande mot henne. Hon är startklar i lydnadsklass 1 och har tränats i en del klass 2 och 3 moment. Har tidigare haft brukslydnaden i högre klass, med delar även från elitklassen. Men vet inte hur hon ligger till i dagsläget pga en längre tids träningsvila. Hon är även en duktig draghund och älskar att dra en framför skidorna.

Om du/ni är intresserad av Lyra, skicka ett meddelande via mail (till julia.v@live.se) med en presentation av dig samt vilket typ av liv du kan erbjuda henne. Det finns såklart även mycket mer att berätta än vad som är skrivet här, och har du några frågor är det bara att du hör av dig. Du bör ha hundvana sedan tidigare, jag kommer inte släppa iväg henne till vem som helst. Jag har inte heller bråttom att hitta ett hem till henne, det får ta den tid det tar.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Julia Vingberger
Gälbovägen 54
756 51 Uppsala
Email:

Tingsgate chocolate soldiern SE25043/2019

e (hanen):
Your chace beats me up SE33726/2017
u (tiken):
Red sunset say it loud SE50770/2018
Född:
2019-03-20 00:00:00
Färg:
Blue merle
HD/ED:
B,B/0,0
Ögonlyst:
20190515
Your chace beats me up - Walter

Övrig info

Walter "Walle" är en vacker, smart, stark, rolig och underbar hund MEN han är också en osäker och i fel lägen aggresiv hund.

Då vi väntar barn och inte själva kommer längre med Walles träning hoppas vi därför hitta ett nytt hem åt honom.

Vi tror att du har erfarenhet av aggresiva/osäkra hundar med mycket integritet sedan tidigare. Du tycker det är kul och utmanande att arbeta med hundars beteende och förstår att det är mycket arbete framåt.

Hur är han "aggresiv"? Walle har svårt att ta in och möta nya människor, han känner sig lätt trängd i möten med nya människor och har där nära till bett. Vi har introducerat nya personer i hans liv, men det tar tid och kräver tålamod. Han stressas lätt i miljöer med mycklet folk, barn.

Vi har tränat lydnad, hinderbana, spår mm. på hobby-nivå och Walle tycker det är roligt och lär sig snabbt.

Hör av er så berättar vi gärna mer och förklara hans beteende närmre.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Alexander Mars
Arnebo 101
73336 Sala
Email: