Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Annonser ligger kvar tills annonsören ber att det tas bort. Det är annonsörens ansvar att hålla den uppdaterad.

Vad bör en omplacering kosta?

Rasklubben rekommenderar att valppriset är utgångspriset därtill ska ålder, HD-resultat (höftledsröntgen), övriga hälsostatus, mentala egenskaper, arbetsmeriter och övriga meriter vägas in. Finns det något avelsvärde (läs mer om avel här på hemsidan). Har hunden problem kan värdet minska. 
Det bör få ta tid att hitta en ny ägare då denne ska ta hand om hunden för resten av dess liv och även ha ekonomiska förutsättningar för att ge den god omvårdnad.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

Ylakällan Zorro

e (hanen):
Some Kind Of Magic's Kanudigit
u (tiken):
Izzie Puella Fera
Född:
2015-06-03 00:00:00
Färg:
Blue Merle
HD/ED:
B/UA
MH Skott:
2
Ögonlyst:
2015-08-03
Ylakällan Zorro - Atlas

Övrig info

Efter många försök till att kunna behålla min pojk, Atlas, har jag nu kommit till insikt i att det inte är möjligt. Detta på grund av att min dotter på snart 1,5 år har visat sig vara allergisk. Atlas är en otroligt snäll hund med en väldigt stabil mentalitet. Han älskar både människor (vuxna och barn) och andra hundar. Han har mycket energi som han behöver få utlopp för dagligen, och han älskar att köra drag (både på cykel, spark och canicross) men även agility och att få springa lös. Egentligen allt som innefattar fart och fläkt. Vi har också tränat en del lydnad, som både han och jag tycker är roligt, men då jag aldrig har fått till apporteringen riktigt har vi aldrig kommit ut på tävling. Han bor idag hos en tjej i närheten som har hjälpt mig med honom under min dotters allergiutredning, där han även har fått prova på sök vilket även det är någonting han verkar tycka är roligt.

Positivt:
Otroligt snäll
Älskar att få jobba & samarbeta med sin förare
Kan vara hemma själv
Kan vara lös

Negativt:
Kan ibland ha lite svårt att gå ner i varv efter stresspåslag
Kan gå upp i varv i möten med andra hundar (dock ej aggressivt)
Är inte jättebra på att gå i koppel, även om det blir bättre och bättre

Atlas, som vi kallar honom, är inte någon problemhund utan fungerar bra i vardagen. Vi söker ett hem där han får stanna för resten av livet och som tar hänsyn till hans aktivitetsbehov, och vi ser gärna att du bor lite lantligt i hus. Bor du dessutom i Västerbotten/Västernorrland är det ett plus, men absolut inte ett krav. 

Är du intresserad av Atlas men känner att du inte har fått tillräckligt med information, skicka gärna ett mail så svarar jag så utförligt jag bara kan.

/Stephanie

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Stephanie Bergefall
Bagargatan 10
91441 Rundvik
Email:

Red Cherry’s Haakon

e (hanen):
Some Kind Of Magic's Kanudigit
u (tiken):
Dragonora Like A Beast
Född:
2018-04-13 00:00:00
Färg:
Röd Tri
HD/ED:
-
Ögonlyst:
Ej ögonlyst
Red Cherry’s Haakon - Ollie

Övrig info

Hej, min hund Ollie är en Australian Shepherd på snart 3,5 år och jag har haft honom sedan han var 1,5 år gammal. Han är min bästa vän och detta beslutet sliter mitt hjärta i bitar men jag vet innerst inne att det måste göras.

Jag söker en lämplig ny ägare till honom då jag inte har vad som krävs för att han ska leva sitt liv till sin fullaste kapacitet…

Han är en reaktiv hund som har svårt för nya människor (specifikt män, men även vissa kvinnor). Han är även reaktiv i hundmöten, mot trafik samt mot andra djur (katter, gnagare etc.). Han har även visat viss reaktivitet mot barn. Jag anser att hans reaktivitet grundas i osäkerhet och rädsla. Jag vet inte vad han har varit med om under de 1,5 åren innan jag hade honom men sedan han kom till mig har han haft dessa reaktiva beteenden. Jag har försökt mitt allt att jobba på dessa beteenden men nu har jag landat i att tiden räcker inte till.

Som du nu har läst är detta absolut inte en hund för vem som helst. Därför jag är väldigt specifik med vad hans problem är och vem jag söker. För jag vill hans bästa då jag ser att han har mycket potential.

Utöver hans problembeteenden så är han en väldigt go hund mot familjen. Har är intensiv och älskar bus varesig det ör med pinnar/bollar/andra leksaker. Han älskar att träna och motiveras mycket genom både godis/mat och leksaker osv. Han är lyhörd och hade nog älskat att träna tex agility men även andra hundsporter. Vi har testat lite aktiviteter men på hobbynivå och han älskar det. Vi har även jobbat med Nosework vilken han är väldigt duktig på. Att jobba med nosen är roligt tycker han.

Han älskar långa promenader samt drag. Simma/bada är det bästa han vet! (Väldigt duktig simmare.)

Dig som jag söker är väl erfaren hundägare som har kunskap och erfarenhet av reaktiva hundar och hur man jobbar med detta. Du ska ha tiden till denna hunden och gärna vara utan andra hundar/djur. (Vissa hundar har han fungerat med men det är inte lätt att para ihop honom, isåfall tänker jag äldre trygga tikar är optimalt).

Pris är obetydligt hemmet/ägaren är viktigast.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Jesper Bengtsson
Parkgatan 3A
24330 Höör
Email:

Omplacering sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2021-09-15 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-
Ett barn och en anka på uppfarten till en gård

Övrig info

Vi är en familj med en 2-årig son där mor, Rebecka, har stor hundvana. Hon har studerat på hundsportgymnasie, tävlat med både Berner Sennen och Mudi i Agility och Lydnad och tränat alla bruksgrenar i varierad grad med de olika hundarna. Rebecka har också vana av utställning, avel och tester då hennes mor varit hunduppfödare sedan 90-talet. Rebecka har dock inte varit med hund på flera år pågrund av ett arbete med mycket utomlandsresor, ett arbete hon nu slutat från. Far i familjen, Pär, är uppvuxen med jakthundar men har själv aldrig haft egen hund. Vi söker främst en pigg och trevlig medlem till familjen som har tålamod med vår son och som vill hänga med oss på alla turer i vår skog. Vi erbjuder ett uppdrag som gårdshund med främsta uppgift att hålla får och getter på rätt sida stängsel samt avskräcka räv från hönsen. Vi önskar en motionskamrat till våra löprundor som mellan oss blir minst 5 st per vecka. Rebecka har ett stort intresse i de olika hundsporterna och mental träning med hund men har inga ambitioner att tävla under de kommande åren.

Vi lever på en skogsgård 1 mil utanför Skeppshult på gränsen mellan Halland och Småland. Här lever i dagsläget 3 getter, 23 får, 4 hönor, 1 anka och 3 katter. Vi är intresserade av omplacering i första hand och valp därefter, vi kan också tänka oss halvfoder med rätt uppfödare. Tik eller hane har mindre betydelse för oss och vi är beredda att vänta på rätt hund.

Vänligen
Pär, Rebecka och Milo Hansson.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Rebecka Hansson
Skiften 102
31492 Långaryd
Email:

Meet MyOwn Jamie Hopcutt

e (hanen):
S18495/2007
u (tiken):
SE12036/2016
Född:
2017-08-06 00:00:00
Färg:
Blue merle & vit
HD/ED:
A/A (0)
MH Skott:
3
Ögonlyst:
Ej ögonlyst

Meriter

LD START
LD1
RLD N
RLD F
Uppflyttad lägre spår
Meet MyOwn Jamie Hopcutt - Jamie

Övrig info

Min älskade Jamie letar nytt hem.💙

Efter många timmars tänkande har jag kommit fram till det tuffa beslutet att omplacera Jamie. Han förtjänar ett hem där han kan få all typ av kärlek och fokus och där det inte finns samma typ av tävlingsambitioner.

Jamie är en okastrerad Australian Shepherd hane på 4 år. Röntgad HD A/A och ED Ua. Är tävlad i lydnad, bruksspår och rallylydnad med fina resultat. Genomfört MH med 3 på skott. Tyvärr har han vissa sociala brister gente mot människor, men främst hundar vilket gör att jag känner att det är mer slitsamt än nöje. Han går absolut att träna och tävla vidare men inte på den nivån som jag vill satsa på. Jamie är i grund och botten en väldigt osäker hund som kräver en förare med en stadig hand som kan visa vägen.

Jamie letar nu efter ett barnfritt hem där han kan få gå på långa skogspromenader, bada, mysa och leva i ett liv där han inte blir tvingad att vara med andra hundar. Han behöver få tränas någorlunda regelbundet då han är en väldigt aktiv hund och behöver få den hjärngympan samt att han älskar det mer än allt men mer på en hobbynivå utan press.
Tror du att du eller någon du känner kan erbjuda honom ett nytt fantastiskt hem, hör av er.💙
Det är verkligen inte bråttom och jag är extremt nogrann med vart han hamnar.

Vi finns på Instagram @sofie_oest
Där finns träning och tävlingsvideos för den som är intresserad.

Älskade Jamie, som jag har slitit med dig på både gott och ont men det är dags att inse att våran resa är slut.💔💔💔

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Sofie Öst
Centralgatan 4b
79530 Rättvik
Email:

Limitededition

e (hanen):
LPI, LPII, RLD A, RLD F, RLD N, SPH I Dirty South's Tough Tumbleweed
u (tiken):
LPI, LPII, RLD F, RLD N Peekaboo
Född:
2018-07-01 00:00:00
Färg:
Svart trefärgad
HD/ED:
BB/UA
MH Skott:
2
Ögonlyst:
2018-09-05
Limitededition - Vittra

Övrig info

Söker ny fodervärd till snart 3 år gammal tik. 
Inte på något sätt en problemhund. Hon har väldigt fin vardagslydnad, är följsam och lyhörd. 
Hon har väldigt mycket energi och arbetslust som hon tyvärr inte får utlopp för idag. Jag söker någon som vill träna med henne och som är beredd på att lägga lydnadsgrunderna. För de saknar hon. 
Läs gärna mer på vår hemsida. 

Kontakt

Vem:
Uppfödare
Adress:
Cristina Lundgren
Hallagårdsvägen 3
31291 Laholm
Email: Webbsida:

Omplaceringstik sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-07-06 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-
Gård med får och hästar

Övrig info

Vi är ett medelålders par som bor i liten by utanför Härnösand på en skogsfastighet utanför Härnösand. Vi har får och hästar. Vi söker en tik från  ett års åldern och uppåt. Jag jobbar hemifrån så jag finns hemma på dagar. Söker ett kompis som följer med på dagarna här hemma och någon ridtur. Kan lova mkt kärlek och omsorg livet ut. Vi bor ensligt till så fri tillgång till att vara ute lovas. Är oxå intresserad av att gå kurser då vi är medlem i våran brukshundklubb. Utställningar vore roligt.

Kontakt

Adress:
Eivor Muller
Uland 330
87192 Härnösand
Email: