Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Annonser ligger kvar tills annonsören ber att det tas bort. Det är annonsörens ansvar att hålla den uppdaterad.

Vad bör en omplacering kosta?

Rasklubben rekommenderar att valppriset är utgångspriset därtill ska ålder, HD-resultat (höftledsröntgen), övriga hälsostatus, mentala egenskaper, arbetsmeriter och övriga meriter vägas in. Finns det något avelsvärde (läs mer om avel här på hemsidan). Har hunden problem kan värdet minska. 
Det bör få ta tid att hitta en ny ägare då denne ska ta hand om hunden för resten av dess liv och även ha ekonomiska förutsättningar för att ge den god omvårdnad.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

Jippies Wewillrockyou

e (hanen):
Good Trace Forever With You
u (tiken):
Red Cherrys Snow White
Född:
2021-03-24 00:00:00
Färg:
Svart, vit & tan
HD/ED:
-
Ögonlyst:
Nej
Jippies Wewillrockyou - Wille

Övrig info

Wille - 2,5år / Okasterad

Börjar med det han inte vill ha i sin vardag:

  • Barn
  • Bo i lägenhet eller centralt
  • Väldigt sociala människor som får mycket besök
  • Åka på tävlingar
  • Vistas bland för mycket hundar

Wille är en osäker hund och behöver stöttning. Så det är Han tycker det är jobbigt med nya människor, och det är viktigt att han får välja när/om kontakt tas. Det kan ta tid innan han släpper in nya människor på livet , men när han väl gör det så är han precis som med oss hemma.

Gärna med 1-2 personer i hemmet som bor på landet med egen tomt där han kan vistas. Han är uppvuxen med katt, och ett hem med en till hund kan fungera beroende på vad det är för individ. 

Han har blivit attackerad 3 gånger av andra hundar, vilket gör att han är väldigt rädd. Hundmöten kan fortfarande vara riktigt jobbiga, och det beror helt på om den mötande hunden och är reaktiv eller inte om det går utan skallgång. Men Wille har hundkompisar och är duktig på att anpassa leken om det behövs. Då med trygga hundar, helst tikar. (Vissa hanar går bra).

När Wille är trygg är han en riktig clown och bjuder på många skratt! Väldigt tydlig med vad han vill och inte vill, både verbalt men också med kroppsspråket. Rutiner är det han trivs bäst med, och har en inbyggd mat och sovklocka. Älskar att bli klappad på tassarna och på bröstet och morgonmyset är det bästa myset! Älskar att vara ute i trädgården och bara ta det lugnt. Självklart leka med, han är väldigt valpig i sitt sätt forfarande!

Wille är duktig med nosen och på att spåra, och det vi inte riktigt förstår - personsök. Gick kurs med främmande människor och han bara älskade det, trots sin misstro till andra.

Har inga som helst problem med att ha dagar som är ”tråkiga” då han kan behöva lite extra vila om han fått mycket intryck. Duscha av sina tassar vill han gärna göra ibland , speciellt om man själv ska duscha.
Kan vara hemma själv och åka bil är inga som helst konstigheter. Inte rädd för smällande ljud utan reagerar mer på ljud där någon skriker i närheten eller om det är någon hund som skäller.

Med Wille behöver man jobba med positiv förstärkning , då han är ganska skör. Det jag har jobbat mest med är lugnande signaler, att han ska känna sig trygg och stärka självförtroendet. Han har vuxit väldigt mycket det senaste året och jag hoppas att nästa hem blir hans för alltid hem där han kan fortsätta växa och får vara den pajasen han är.

För oss är det viktigast att han kommer till rätt hem, och självklart ska det vara en provperiod så att alla kan känna efter vad som är bäst!

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Zofia Göthberg
Fritidsvägen 9
55594 Jönköping
Email:

Rebellernas Ruefus

e (hanen):
Meet Myown Creation Crispy
u (tiken):
Nikkitorpets Miss Brown
Född:
2022-07-18 00:00:00
Färg:
Röd med vita tan
HD/ED:
A+A, 0+0
MH Skott:
2:a
Ögonlyst:
2022-12-09 ua
Rebellernas Ruefus - Fleet

Övrig info

Fleet är en underbar ettårig hane som älskar närhet, lek och mat. Han är oerhört lättlärd och har mycket samarbetsvilja, och är både väldigt lek- och matmotiverad. Han älskar att kampa med leksaker och har bra impulskontroll. Han har stor potential för den som vill ha en tränings- och tävlingskompis. Han har också en fin av-och-påknapp. Fleet tycker att passera små hundar funkar okej (viss nyfikenhet), men stora och framför allt mörka hundar är läskiga och då behöver Fleet stöttning och hjälp i hur han ska hantera dessa möten.

Fleet trivs allra bäst när han får vara med sin familj. När han lämnas ensam så kommer han snabbt till ro och lägger sig och sover. Han tycker om att åka bil, fungerar bra i olika typer av miljöer och har lätt att koppla av så länge han får sitt utrymme i fred. Han är grundtränad i rallylydnad med sikte för tävling. Han har också en del grunder i personsöket. Fleet har också fått springa i tunnlarna på agilityn vilket han tycker är kul! Tror även han skulle älska att köra drag då vi sett tendenser till detta under de korta och få passen vi provat. Han tycker allt är kul som vi gör tillsammans så han kan troligtvis användas inom de flesta grenar.

Beslutet att omplacera Fleet är det svåraste vi gjort. Han är min drömhund, men tyvärr fungerar han inte alls med vår andra hund. Fleet visar resursförsvar när båda hundarna kommer till oss (eller andra Fleet tycker om) samtidigt för att hälsa eller gosa. Det finns även till viss del resursförsvar kring mat. Detta har lett till att hundarna inte längre går att ha tillsammans i hemmet utan att de bråkar. Situationen är ohållbar i längden då båda hundarna är väldigt påverkade av detta. Hundarna kan gå promenader tillsammans utan problem men de måste gå in en i taget i huset då det är i trängda situationer och oftast inomhus som problemen uppstår.

Fleet behöver få komma till ett hem utan andra husdjur. Han har även visat viss osäkerhet mot yngre barn nu under hans tonårstid och därför anser vi att det bästa vore att det inte finns några barn yngre än tonår i hans nya hem. Vi är väldigt måna om att han får komma till ett hem där han får massor av kärlek och närhet. Vi vill att det ska finnas en förståelse kring vad det innebär att ha hand om en brukshund. Därför ser vi gärna att den som tror sig kunna vara rätt människa för Fleet har erfarenhet av rasen, eller andra brukshundsraser, sedan tidigare.

Vi vill att han kommer till ett hem där han får använda och utveckla sin potential inom en eller flera hundsporter, och gärna till någon med tävlingsintresse. Fleet har inga svårigheter med att vara ensam, men vi önskar ändå att det finns en plan för att Fleet ska hinna känna sig bekväm i sitt nya hem innan han lämnas ensam längre stunder.

Det viktigaste för oss är att vi känner att det blir rätt hem för vår Fleet, och därför kommer omplaceringen till hans nya hem inledas med en provperiod.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Lisa Blom
Norrmursvägen 7
81631 Ockelbo
Email:

Best of brawehearts Kili

e (hanen):
Fraytal'All Right
u (tiken):
Best Of Brawehearts Blue Perfection
Född:
2020-03-03 00:00:00
Färg:
röd vit & tan
HD/ED:
0+0 A+A
MH Skott:
2
Best of brawehearts Kili

Övrig info

Omplacering - i samråd med uppfödare 

Hane 3 år med stamtavla.
En otrolig livlig hund, världens gladaste bästa vän. Men otroligt reaktiv vid möte av hundar, eller egentligen all kontakt med hundar han inte känner. Han bor idag med en hund & hundar inom familjen går bra efter en lugn & lång invänjningsperiod. Han är en väldigt allert hund, så stress är något man får jobba med i alla situationer med honom.
Jag har egentligen gett honom allt jag kan & har att ge men någonstans har jag insett att jag nog inte är personen för honom, med all sorg skriver jag de här. Han är en otrolig hund, världens bästa träningskompis på alla sätt & vis, personspår, drag, lydnad,  apportering, han ger allt bara han får chansen. De är därför jag gör de här också, jag vet att han skulle kunna bli en helt otrolig hund! Han är en otrolig hund men jag & han matchar inte riktigt när de kommer till stressen.
Han kan vara ensam vart som helst utan problem.

Han är en skarp hund som behöver en mjuk hand, tid & tålamod. Skriv bara om du tror du skulle vara rätt person för en hund som vill ge allt, men som behöver otroligt engagemang & träning med sin stress.

De är ingen stress för mig att hitta ett nytt hem till honom, dyker den perfekta personen upp för honom så får han flytta men annars bor han kvar hemma ❤️

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Frida Nordlöf
Odengatan 5c
82134 Bollnäs
Email:

Whambam hotter than hell

e (hanen):
Dázumoon fatal attraction
u (tiken):
Dragonora hashtag selfie
Född:
2019-05-01 00:00:00
Färg:
Svart trefärgad
HD/ED:
HD B/C och ED 0
Ögonlyst:
26/6-2019
Whambam hotter than hell - Argos

Övrig info

Argos söker ett nytt hem.

- 4år gammal och har varit hos oss sen valp.
- Okastrerad.
- Ögonlyst som valp utan några konstigheter.

Han är en hund med en härlig personlighet och stor arbetsmotor med en vilja att göra rätt. I övrigt är han en hund som älskar att leka på alla sätt och vis, glad i människor och ger mycket kärlek. Han har en vilja av stål men är också en liten galenpanna för det mesta som har lätt till skratt/leende. Han är en stark hund både mentalt och fysiskt och har inte haft några sjukdomar eller större skador. Vi upplever att han har en bra av- och på-knapp. Vi har testat att tävla i rallylydnad och provat på ett doftprov samt gått kurser i lydnad och personspår. Han är lättbelönad då han älskar mat och leksaker.

Vi söker nu någon som har ambitionen att träna med sin hund och som har tid till honom. Du behöver vara någon med erfarenhet av rasen alt. erfarenheten av arbetande hundar. Han behöver någon som är beredd att jobba med honom och vara tydlig då han fortfarande är under utveckling. Men i gengäld kommer man att få en härlig livskamrat som gör allt för en. Pga. egen sjukdom och att det skaver mellan han och hans halvbror i hemmet har vi tyvärr haltat efter med lite saker och han behöver någon som kan vägleda honom framöver i hundmöten och jobba vidare på koppelpromenader. Men inget som vi inte tror att det går att få bukt på då han har visat potential i de olika situationer.

Argos är uppvuxen på landet med två katter, sin äldre halvbror samt med barn på besök med jämna mellanrum. Men vi ser helst ett hem till honom utan yngre barn i dagsläget. Han skulle eventuellt funka att bo med en tik, men inte med en annan hanhund då vi har märkt av svårigheter mellan killarna i hemmet och tidigare möten med andra hanhundar. Han har umgåtts med kastrerade hanar under kortare tid utan problem. Sen kan vi inte svara på hur alla situationer funkar och det finns givetvis möjligt att testa sig fram.

Detta är ett svårt beslut jag har behövt fatta, men jag känner att jag behöver hitta ett nytt hem för att han ska få fortsätta utvecklas och få det han behöver, då han är värd allt det bästa! ❤️ Hör av er på mejl med en presentation om vad ni har att erbjuda.

Kontakt

Adress:
Ann-Caroline Lundqvist
Gullered Aspåker 158
52397 Ulricehamn
Email:

Emterborns Shape of You

e (hanen):
Limistars The Winner Takes It All
u (tiken):
Emterborns Katherine Pierce
Född:
2021-07-30 00:00:00
Färg:
Svart vit & tan
HD/ED:
CC/ua
MH Skott:
5
Ögonlyst:
Nej
Emterborns Shape of You - Kiro

Övrig info

Kiro, min fina älskvärda och otroligt roliga o smarta hund letar nu ett nytt hem hos en stabil och trygg ägare, gärna på landet, där han kan få jobba o arbeta med både kropp, huvud och nos men också få massvis av gos o mys i soffan. 

-Fyller 2 år den 30 Juli, varit hos oss sen valp
-HD: grad C 
-ED: ua
-Okastrerad

Kiro är en väldigt smart, trevlig, rolig, glad och lyhörd mys o gosälskare som letar efter ett nytt hem där därför att vi inte riktigt har tiden och orken för honom därav att mycket annat kommer ivägen samt motivationen som drar fram och tillbaka, det är ett genomtänkt och svårt beslut jag funderat länge över, ingen stress eller bråttom med omplaceringen det här gör vi för hans bästa, han behöver få arbeta psysiskt och fysiskt. Helst hos någon som skulle vilja hålla på med hundsporter eller på landet och bort från stan då han har lätt till stress och han blir osäker runt folkmassor och ljud då han har sociala brister och är känslig mot höga och plötsliga ljud.

Vi har kör lydnad, drag och viltspår, tanken var att påbörja olika grenar i hundsporterna men det har blivit lite uppehåll och motivationen som dragits fram o tillbaka med det dock så skulle han bli en otroligt duktig agilitystjärna. Han är en hund som är lättbelönad o lätt o ha o göra med då han älskar mat och leksaker, som älskar att lära sig, väldigt lekfull och att kampa dock så släpper han lätt kampleksaken men han går igång väldigt fort vid lek och föredrar leksaker före godis. Har tränat in honom på vardagslydnad samt tricks sen han var 8 veckor gammal och kan det väldigt bra.

Han funkar med både andra hundar och andra djur, han är en lite försiktig individ och har sociala osäkerheter då han blir väldigt osäker mot nya främmande människor och framförallt barn som man får vara medveten om men med att han får lära känna nytt folk en stund går det snabbt över samt att han är en otroligt trevlig och snäll hund som accepterar all sorts av hantering även om kloklippning fortfarande är lite obehagligt än så accepterar han det och har ingen aggressivitet alls. 
Med lite träning har han lätt att släppa saker, han har inga alls problem med att softa på soffan nån eller några dagar utan att ”klättra på väggarna” och kan ta det lugnt inomhus då jag upplever att han har en bra on/off knapp om han har fått den aktiveringen och träningen som han behöver. 

Han är har inga problem med att vara ensam, han kan dra en hel del vid promenader och vill hälsa på alla hundar runt om men med träning så funkar det väldigt bra. 
Vi har åkt bil och tåg med honom många gånger dock kan han tycka det är lite stressigt och obehagligt med alla läten och folkmassor vid tåg, annars klarar han av det och kan ta det lugnt när vi väl åker då han börjar bli van med det.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Alicia Samuelsson
Backavägen 13G
64137 Katrineholm
Email:

Tingsgate chocolate soldiern SE25043/2019

e (hanen):
Your chace beats me up SE33726/2017
u (tiken):
Red sunset say it loud SE50770/2018
Född:
2019-03-20 00:00:00
Färg:
Blue merle
HD/ED:
B,B/0,0
Ögonlyst:
20190515
Your chace beats me up - Walter

Övrig info

Walter "Walle" är en vacker, smart, stark, rolig och underbar hund MEN han är också en osäker och i fel lägen aggresiv hund.

Då vi väntar barn och inte själva kommer längre med Walles träning hoppas vi därför hitta ett nytt hem åt honom.

Vi tror att du har erfarenhet av aggresiva/osäkra hundar med mycket integritet sedan tidigare. Du tycker det är kul och utmanande att arbeta med hundars beteende och förstår att det är mycket arbete framåt.

Hur är han "aggresiv"? Walle har svårt att ta in och möta nya människor, han känner sig lätt trängd i möten med nya människor och har där nära till bett. Vi har introducerat nya personer i hans liv, men det tar tid och kräver tålamod. Han stressas lätt i miljöer med mycklet folk, barn.

Vi har tränat lydnad, hinderbana, spår mm. på hobby-nivå och Walle tycker det är roligt och lär sig snabbt.

Hör av er så berättar vi gärna mer och förklara hans beteende närmre.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Alexander Mars
Arnebo 101
73336 Sala
Email: