Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Annonser ligger kvar tills annonsören ber att det tas bort. Det är annonsörens ansvar att hålla den uppdaterad.

Vad bör en omplacering kosta?

Rasklubben rekommenderar att valppriset är utgångspriset därtill ska ålder, HD-resultat (höftledsröntgen), övriga hälsostatus, mentala egenskaper, arbetsmeriter och övriga meriter vägas in. Finns det något avelsvärde (läs mer om avel här på hemsidan). Har hunden problem kan värdet minska. 
Det bör få ta tid att hitta en ny ägare då denne ska ta hand om hunden för resten av dess liv och även ha ekonomiska förutsättningar för att ge den god omvårdnad.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

Red Cherry´s Marius Hoiby

e (hanen):
Some Kind of Magic´s Kanudigit
u (tiken):
Dragonora Like a Beast
Född:
2018-04-13 00:00:00
Färg:
Trefärgad
HD/ED:
HD:C/B ED:u/a
Red Cherry´s Marius Hoiby - Enzo

Övrig info

Efter stort övervägande har vi beslutat att omplacera Enzo då vi inte får det att fungera i vår vardag. Vi har tyvärr inte tiden och engagemanget han kräver. Enzo är en hund med stor kapacitet för den tränings-och tävlingsintresserade eller för dig som har gård och vill träna honom i vallning. Han är en oerhört lättlärd och rolig hund att arbeta med. Han VILL jobba! Vi har främst tränat lydnad men ser att han även skulle passa till freestyle, bruks, rallylydnad etc. då han är pigga på det mesta. Vi förutsätter att du tränar honom med mjuka, konsekventa, belöningsbaserade metoder.
Att bo på landet med möjlighet att vara lös mycket med en husse eller matte som har mycket tid för honom skulle vara det ideala hemmet.

Han bör vara ensamhund eller bo tillsammans med en lugn och trygg äldre tik eftersom han tyvärr reagerar på andra hanhundar. 
Han är pigg och reaktiv och vi vill därför inte omplacera honom till en barnfamilj utan söker ett lugnt och hundvant hem.
Har du ett passande hem för Enzo-tveka inte att höra av dig. Priset är inte viktigt för oss utan vi vill att han kommer till ett bra hem där han får möjlighet att utvecklas vidare till en riktigt fin hund.
Han är fullt vaccinerad och försäkrad, gillar att åka bil, bada, borstas. Gillar ej kloklippning.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Catarina Östlund
Slingan 13
44460 Stora Höga
Email:

Spinnrockens Straight to my heart

e (hanen):
Faro Flox Eros
u (tiken):
Spinnrockens Hearty
Född:
2014-09-17 00:00:00
Färg:
svart, vit, tan
HD/ED:
A/A
Ögonlyst:
ja, utan anmärkning

Meriter

Har varit inskriven på Besökshundsutbildning via Svenska Terapihundskolan (avbruten pga skada på honom och sjukdom hos mig).
Spinnrockens Straight to my heart - Viggo

Övrig info

Min kamrat Viggo finns tillgänglig för nya ägare av rätt sort. Han är kastrerad och har varit min familjehund. Orsaken till omplacering är ändrad hälsa hos mig vilket sänker min förmåga att ge honom rätt uppmärksamhet. Våra vardagliga behov har börjat glida isär och han får stå tillbaka mer än vad som känns bra.

Han har mycket goda sociala egenskaper gentemot andra människor, hundar (både vuxna och valpar) och barn. Med barn är han otroligt tolerant och tålig. Han är mycket stabil i psyket och påverkas i ringa utsträckning när jag tagit med honom till nya miljöer som kan uppfattas som stressiga. Han kan plocka upp stress från den som hanterar honom så lugna, stabila ägare med hundvana och trygg gränsdragning är att föredra. Vi har testat lite olika aktiviteter och han har varit snabblärd i allt: personsök, agility, spår, nose work. Spår och personsök verkar han ha gillat mest. Han är trygg och signalsäker med andra hundar och backar om någon blir hotfull. Han har egenskaper som lämpar sig för vårdhund/terapihund-arbete.

Han har ganska låg motivation och är inte en klassisk arbetshund eftersom han tröttnar vid höga krav/långa träningspass. Däremot är han en aktiv familje- och gårdshund som gillar att hänga med på roliga aktiviteter. Han har bott själv med mig men jag tycker mig se att han trivs när det blir fler människor och andra hundar runtomkring honom. Han är envis och har stark vilja så man kan behöva vara lika envis tillbaka. Hemmet måste matsäkras då kastreringen gjorde honom till mattjuv. Han gillar att åka bil.

Han har en gammal överbelastningsskada i baktassarna som gör att man inte får tvinga på honom för mycket intensiv fysisk aktivitet. Han har dock inga hinder i vardagen. 

Rätt ägare erbjuder ett livfullt hem, gott om uppmärksamhet och uppskattning, gärna andra hundar hemma/i umgänget och stort rörelseutrymme utomhus. Det är inte en akut omplacering så han överlåts bara när allt känns rätt.
 

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Annika Åberg
Sparvsångsvägen 30
56565 Linghem
Email:

Omplaceringstik sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-07-06 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-
Gård med får och hästar

Övrig info

Vi är ett medelålders par som bor i liten by utanför Härnösand på en skogsfastighet utanför Härnösand. Vi har får och hästar. Vi söker en tik från  ett års åldern och uppåt. Jag jobbar hemifrån så jag finns hemma på dagar. Söker ett kompis som följer med på dagarna här hemma och någon ridtur. Kan lova mkt kärlek och omsorg livet ut. Vi bor ensligt till så fri tillgång till att vara ute lovas. Är oxå intresserad av att gå kurser då vi är medlem i våran brukshundklubb. Utställningar vore roligt.

Kontakt

Adress:
Eivor Muller
Uland 330
87192 Härnösand
Email:

Omplacering sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-06-12 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-

Övrig info

Hej vi är en familj på två vuxna och två små barn samt DN border collie och en golden som nu söker vår nästa familjemedlem.

Vi söker en tik gärna lite äldre ( över året ) som kan bli min (Petra) s nya träning och förhoppningsvis tävlingskompis samt en kärleksfull familjemedlem. Hunden vi söker ska fungera med andra hundar och barn. Har stor hundvana och har tränat bland annat vallning , lydnad och rallylydnad med mina hundar.
Vi bor i hus utanför stan i Eskilstuna.

I min familj ser vi till att alla får lika mycket tid och kärlek. När vi har beslutat oss för stt köpa en hund så är det ett noga genomtänkt beslut. Hunden vi köper kommer få stanna hos oss livet ut. Har ni hunden för oss tveka inte att kontakta oss om ni tror att ni har hunden för oss!

Tack på förhand ! Med vänlig hälsning, Petra med familj

Kontakt

Adress:
Petra Bortolini
Ostra
00000 Eskilstuna
Email:

Blue Alerts Goldeneye

e (hanen):
Ardiente Mal Pirata
u (tiken):
Blue Alert's Sipa Lipa Lakritspipa
Född:
2017-06-16 00:00:00
Färg:
svart och vit
HD/ED:
A/0
MH Skott:
1
Ögonlyst:
2017-08-08

Meriter

RLD N
Två kvalificerande resultat i fortsättningsklass rallylydnad
Doftprov eukalyptus och lagerblad
Två diplom i NW1
Blue Alerts Goldeneye - Baloo

Övrig info

Efter noga tänkande och övervägande har vi tagit det tunga beslutet att se oss om efter ett nytt hem åt Baloo.
Baloo är en okastrerad hane som är fantastisk att arbeta med. Han lär sig snabbt, är otroligt samarbetsvillig och tycker det är KUL att arbeta.
Vi har mestadels tränat rallylydnad och nose work men även för skojs skull tränat uppletande och personspår.

Dock får vi det inte att fungera i vår vardag, varför vi har tagit det här beslutet, då hans reaktiva beteende blir ett för stort problem.  Jag hoppas och tror att han skulle bli mer välfungerande vid ett miljöombyte. Han behöver en lugn tillvaro (utan barn!) där han blir lagom stimulerad och sysselsatt.

Tror du att du har rätt hem för Baloo och vill ta tillvara på hans arbetsglädje så skicka mig ett mail och berätta om dig själv, din tidigare hunderfarenhet och vad du kan erbjuda Baloo.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Denise -
-
- Linköping
Email:

True Happiness Sir Anthony

e (hanen):
Bellagotto Simply The Best
u (tiken):
Winsome Pack's Gborgia Grace
Född:
2018-04-25 00:00:00
Färg:
Svart Vit Tan
HD/ED:
-
Ögonlyst:
U.a.

Övrig info

Hej
Vi tänker nu ge vår lilla aussiekille en chans att få komma till någon som kan erbjuda Malte, som han nu heter, ett mera aktivt hem än vad vi kan erbjuda honom.. Malte är en helt underbar hund om man har ett intresse av träning, han är grundfostrad och klar att bara sätta igång med!
Vi hade en briard tidigare och vi tänkte att det skulle bli liye lättare med en mindre hund med mera lättskött päls....men vi misstog oss på hans arbetsförmåga....
Malte är en mycket intelligent liten herre som vill jobba och vara med!
Alldelles för mycket än vad vi klarar av att ge honom.
Det bästa är att ringa mig så kan jag berätta mer om honom.
Vi önskar att köpet börjar med en prövotid så att det blir riktigt bra för hund och köpare.
Med vänlig hälsning 
Camilla Sandberg
0736-484732

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Camilla Sandberg
Husbygård Åbrinken1
64033 Bettna
Tel:
0736484732
Email: