Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Annonser ligger kvar tills annonsören ber att det tas bort. Det är annonsörens ansvar att hålla den uppdaterad.

Vad bör en omplacering kosta?

Rasklubben rekommenderar att valppriset är utgångspriset därtill ska ålder, HD-resultat (höftledsröntgen), övriga hälsostatus, mentala egenskaper, arbetsmeriter och övriga meriter vägas in. Finns det något avelsvärde (läs mer om avel här på hemsidan). Har hunden problem kan värdet minska. 
Det bör få ta tid att hitta en ny ägare då denne ska ta hand om hunden för resten av dess liv och även ha ekonomiska förutsättningar för att ge den god omvårdnad.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

Sunbury’s Holy Crap I’m Batman

e (hanen):
Östra Greda Wellington Dumelow
u (tiken):
Östra Greda Petal From Dahlia
Född:
2021-12-11 00:00:00
Färg:
Blue merle
HD/ED:
-
Ögonlyst:
Nej

Meriter

BIR valp x2
Sunbury’s Holy Crap I’m Batman - Marwin

Övrig info

Marwin söker sin föralltid-person att dela livet med. Han kom tillbaka till oss för några månader sedan och har varit kvar för utvärdering, men livet med småbarn gör det omöjligt för oss att ha fler hundar nu, och vi ser oss därför om efter ett eget hem till vår Marwin. 

Han är en väldigt glad och social kille som behöver en förare med tålamod för en oformad unghund. Han har en stor arbetsvilja, bra lek och matdrift men är rätt så osäker och vill helst inte göra fel. Han har relativt bra grundlydnad men behöver fortsatt utbildning. Han testar gränser och kräver sin förare. 

Han har en del jakt och kan låsa sig på fåglar och harar, men är lätt att ”låsa upp”. Med mer träning kommer det försvinna. Det redan blivit bättre under den tiden han varit hos mig.
Han är enkel i hundmöten och har inga problem med andra hundar, han kan vara något försiktig vid första mötet med andra hundar och jag har jobbat mycket med hans självkänsla där. Han går ihop med alla hundar han träffar, det är inga problem då han är underlägsen och har relativt dåligt självförtroende, som jag försöker jobba på och han har växt mycket sen han kom till mig men han kan absolut växa mer och bli ännu säkrare i sig själv.

Han är i grund och botten en väldigt trevlig hund men som behöver tydliga ramar och regler och han behöver jobba mycket med sitt självförtroende. Därför är det viktigt att den som får hem honom ser att han är en valp i en unghunds kropp och kan träna hund utan att bli arg. 

Marwin älskar att mysa och kela och det finns bara massor av kärlek i den här hunden. Supersnäll och trevlig på alla sätt och vis. Han går även ihop med barn i alla åldrar vilket är bra. Jag omplacerar alltså inte Marwin för att det inte funkar hemma utan för att jag inte har den tiden och orken han behöver just nu. Jag har fullt upp med mina småbarn och mina andra vuxna hundar och jag kan helt enkelt inte ge Marwin tiden han behöver.

Mamman är: Östra Greda Petal From Dahlia ”Tindra” SE55101/2016
Pappan är: Östra Greda Wellington Dumelow ”Castor” SE52664/2017 

Sunbury’s Holy Crap I’m Batman ”Marwin”
SE71906/2021 - Född 2021-12-11

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Jennifer Persson
Västra Storgatan 5
63342 Eskilstuna
Email: Webbsida:

Tingsgate chocolate soldiern SE25043/2019

e (hanen):
Your chace beats me up SE33726/2017
u (tiken):
Red sunset say it loud SE50770/2018
Född:
2019-03-20 00:00:00
Färg:
Blue merle
HD/ED:
B,B/0,0
Ögonlyst:
20190515
Your chace beats me up - Walter

Övrig info

Walter "Walle" är en vacker, smart, stark, rolig och underbar hund MEN han är också en osäker och i fel lägen aggresiv hund.

Då vi väntar barn och inte själva kommer längre med Walles träning hoppas vi därför hitta ett nytt hem åt honom.

Vi tror att du har erfarenhet av aggresiva/osäkra hundar med mycket integritet sedan tidigare. Du tycker det är kul och utmanande att arbeta med hundars beteende och förstår att det är mycket arbete framåt.

Hur är han "aggresiv"? Walle har svårt att ta in och möta nya människor, han känner sig lätt trängd i möten med nya människor och har där nära till bett. Vi har introducerat nya personer i hans liv, men det tar tid och kräver tålamod. Han stressas lätt i miljöer med mycklet folk, barn.

Vi har tränat lydnad, hinderbana, spår mm. på hobby-nivå och Walle tycker det är roligt och lär sig snabbt.

Hör av er så berättar vi gärna mer och förklara hans beteende närmre.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Alexander Mars
Arnebo 101
73336 Sala
Email:

Meet MyOwn Jamie Hopcutt

e (hanen):
S18495/2007
u (tiken):
SE12036/2016
Född:
2017-08-06 00:00:00
Färg:
Blue merle & vit
HD/ED:
A/A (0)
MH Skott:
3
Ögonlyst:
Ej ögonlyst

Meriter

LD START
LD1
RLD N
RLD F
Uppflyttad lägre spår
Meet MyOwn Jamie Hopcutt - Jamie

Övrig info

Min älskade Jamie letar nytt hem.💙

Efter många timmars tänkande har jag kommit fram till det tuffa beslutet att omplacera Jamie. Han förtjänar ett hem där han kan få all typ av kärlek och fokus och där det inte finns samma typ av tävlingsambitioner.

Jamie är en okastrerad Australian Shepherd hane på 4 år. Röntgad HD A/A och ED Ua. Är tävlad i lydnad, bruksspår och rallylydnad med fina resultat. Genomfört MH med 3 på skott. Tyvärr har han vissa sociala brister gente mot människor, men främst hundar vilket gör att jag känner att det är mer slitsamt än nöje. Han går absolut att träna och tävla vidare men inte på den nivån som jag vill satsa på. Jamie är i grund och botten en väldigt osäker hund som kräver en förare med en stadig hand som kan visa vägen.

Jamie letar nu efter ett barnfritt hem där han kan få gå på långa skogspromenader, bada, mysa och leva i ett liv där han inte blir tvingad att vara med andra hundar. Han behöver få tränas någorlunda regelbundet då han är en väldigt aktiv hund och behöver få den hjärngympan samt att han älskar det mer än allt men mer på en hobbynivå utan press.
Tror du att du eller någon du känner kan erbjuda honom ett nytt fantastiskt hem, hör av er.💙
Det är verkligen inte bråttom och jag är extremt nogrann med vart han hamnar.

Vi finns på Instagram @sofie_oest
Där finns träning och tävlingsvideos för den som är intresserad.

Älskade Jamie, som jag har slitit med dig på både gott och ont men det är dags att inse att våran resa är slut.💔💔💔

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Sofie Öst
Centralgatan 4b
79530 Rättvik
Email:

Omplaceringstik sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-07-06 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-
Gård med får och hästar

Övrig info

Vi är ett medelålders par som bor i liten by utanför Härnösand på en skogsfastighet utanför Härnösand. Vi har får och hästar. Vi söker en tik från  ett års åldern och uppåt. Jag jobbar hemifrån så jag finns hemma på dagar. Söker ett kompis som följer med på dagarna här hemma och någon ridtur. Kan lova mkt kärlek och omsorg livet ut. Vi bor ensligt till så fri tillgång till att vara ute lovas. Är oxå intresserad av att gå kurser då vi är medlem i våran brukshundklubb. Utställningar vore roligt.

Kontakt

Adress:
Eivor Muller
Uland 330
87192 Härnösand
Email: