Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Annonser ligger kvar tills annonsören ber att det tas bort. Det är annonsörens ansvar att hålla den uppdaterad.

Vad bör en omplacering kosta?

Rasklubben rekommenderar att valppriset är utgångspriset därtill ska ålder, HD-resultat (höftledsröntgen), övriga hälsostatus, mentala egenskaper, arbetsmeriter och övriga meriter vägas in. Finns det något avelsvärde (läs mer om avel här på hemsidan). Har hunden problem kan värdet minska. 
Det bör få ta tid att hitta en ny ägare då denne ska ta hand om hunden för resten av dess liv och även ha ekonomiska förutsättningar för att ge den god omvårdnad.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

Söker en ny själsfrände

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2021-02-07 00:00:00
Färg:
Bluemerle
HD/ED:
-
Mie Karlsdotter

Övrig info

Har förlorat min själsfrände för 3,5 mån sedan. Vi har kört personsök och spår samt NW, med bravur.
Står på kö i olika kennlar men trycket är enormt på valpar just nu, varför jag även tittar på omplaceringar.
Jag är en 55-årig kvinna som bor på en ö i skärgården, Roslagen i ett alldeles för stort hus, med inhägnad tomt, skogen på 3 m avstånd och havet på 75m. Jag arbetar i egen regi som hantverkare om 25% så jag har mycket tid att lägga på en fyrfotavän.
Bör klara av att träffa barnbarn ibland då och då.
Endast seriösa omplacerade önskas, så om du inte tänkt klart, eller ska bestämma över hunden efter omplacering så kan du titta bort, då jag inte har för avsikt att göra som andra vill utan vad som passar bäst för mej å hunden. Däremot är ni ❤️ Välkomna att hälsa på å hålla kontakt både under en prövotid och i framtid.
Vänligen Mie
Mie.karlsdotter@telia.com

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Mie Karlsdotter
Transholmsvägen 5
76017 Blidö
Email:

Red cherrys Arthur Chatto

e (hanen):
Some kind of magics Kanudigit
u (tiken):
Dragonora Like a beast
Född:
2018-04-13 00:00:00
Färg:
Blue Merle
HD/ED:
Nej
Ögonlyst:
2018-06-16
Red cherrys Arthur Chatto - Kåre, liggandes
Red cherrys Arthur Chatto - Kåre, ståendes på brygga

Övrig info

Våran Kåre är en glad kastrerad hane som söker någon som kan aktivera honom mer än vad vi kan. Han är van med våra andra djur hund,katter,hönor,får, hästar och gris. Även van med barn. Men Kåre reagerar inte bra när man håller på med dom andra djuren utan vill hjälpa mig att korrigera dom  genom att nafsa.


Kåre är van att vara lös och håller sig hemmavid, även vara lös i skogen.
Varit gårdshund här men känner att han behöver mer än det.
Kåre söker en tydlig ledare som har tid ,kunskap och engagemang.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Kristina Andersson
Amdalen 310
44495 Ödsmål
Email:

Real Sugar Dressed for Success

e (hanen):
Dirty South's Trigger Happy
u (tiken):
Tillyhills Pest och Pina
Född:
2018-03-09 00:00:00
Färg:
Red merle
HD/ED:
A/0
MH Skott:
1
Ögonlyst:
Nej
Real Sugar Dressed for Success - Storm

Övrig info

- Kemisk kastrerad fram tills slutet på januari. Storm ska inte gå i avel på grund av hans osäkerhet och stress. 

Jag vill börja med att berätta om Storms utmaningar. Det är oerhört viktigt att vara medveten om att Storms utmaningar bottnas i osäkerhet och stress, vilket han har haft med sig hela sitt liv. Det betyder att du som framtida ägare måste acceptera Storm precis som han är, det går inte att träna bort hans osäkerhet eller stress, och Storm ska inte ses som en utmaning eller en hund man kan “fixa”.

- Storms största problem är med andra hundar, både vid hundmöten och interaktioner och känner behov att försvara sig mot andra hundar. Han behöver därför komma någonstans där han inte träffar hundar konstant på promenader och gärna bor som ensamhund. Skulle eventuellt kunna bo med en vuxen undergiven tik i liknande storlek. Han bor för tillfället med en mindre tik som inte funkar p.g.a Storms resursförsvar

- Storm har ett stort resursförsvar gentemot andra hundar. Han vaktar mat, leksaker och kan även vakta föremål om han är tillräckligt högt uppe i varv. Hans resursförsvar är dock inte riktat mot människor. Just pga hans resursförsvar ser jag därför helst att han inte bor med andra hundar, men det kan funka om man är medveten om hans resursförsvar. 

- På grund av hans resursförsvar och stress ska han inte bo med små barn. Barn i tonåren borde gå bra, dock har jag ej testat på grund av att jag inte känner någon som har barn. Det bästa hade varit ett hem utan barn 🙂

- Storm har tidigare haft problem med att vara ensam hemma. Nu funkar det bra att lämna honom ensam 5-6 timmar om min andra hund också är hemma. Jag vet tyvärr inte hur han skulle reagera som ensamhund då jag inte har kunnat träna så mycket på att ha honom helt ensam pga mina grannar. Dock tror jag inte att det borde vara något stort problem nu när han har blivit så duktig på att vara ensam hemma. Men man borde ta med i beräkningen att man kanske behöver träna en del på att lämna honom ensam.

- Storm har stor jaktlust, och drar på allt av vilt. Han ska inte vara okopplad på promenader pga sin jaktlust (+ reaktivitet). På grund av hans jaktlust måste han också bo i ett hem utan katt.
Storm går snabbt upp i stress, särskilt vid hundmöten och i nya miljöer.


Storm har ju också otroligt många bra egenskaper.
- Storm är vänlig mot människor, och älskar min familj, vänner och även främlingar när han har fått hälsa på de.
- Storm är en väldigt mjuk kille, som älskar att gosa, vara nära och ge massa massa pussar! Det finns verkligen ingen som är så go och fin som Storm.
- Han är en helt fantastisk träningskompis med otroligt bra drive. Han är snabb, smart och älskar att träna. Han säljs dock *inte* som tävlingshund då han inte klarar av miljön där många andra hundar vistas. Däremot är han perfekt för dig som endast vill träna på hobbybasis. Han borde, med rätta förutsättningar kunna tävlas i spår eller nosework etc, där han inte behöver umgås med andra hundar
- Storm är lättmotiverad av mat, leksaker och att få beröm, så han är väldigt enkel att motivera i träningen.


Storm vill bo hos en lugn, stabil person/familj med stor hundvana. Det ideala hemmet för Storm hade varit på landet där han inte behöver möta så många andra hundar. Sen är ju Storm en brukshund, och behöver komma till ett hem som förstår att han behöver både fysisk och mental aktivitet för att må bra. Storm är verkligen en drömhund i rätt hem, han har så otroligt mycket kärlek och glädje som han delar med sig till alla som har den äran att lära känna honom. Det är hans vardag i Stockholm som gör att han numera mår dåligt och lever under konstant stress

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Malin Wahl
-
- Stockholm
Email:

Omplaceringstik sökes

e (hanen):
-
u (tiken):
-
Född:
2019-07-06 00:00:00
Färg:
-
HD/ED:
-
Gård med får och hästar

Övrig info

Vi är ett medelålders par som bor i liten by utanför Härnösand på en skogsfastighet utanför Härnösand. Vi har får och hästar. Vi söker en tik från  ett års åldern och uppåt. Jag jobbar hemifrån så jag finns hemma på dagar. Söker ett kompis som följer med på dagarna här hemma och någon ridtur. Kan lova mkt kärlek och omsorg livet ut. Vi bor ensligt till så fri tillgång till att vara ute lovas. Är oxå intresserad av att gå kurser då vi är medlem i våran brukshundklubb. Utställningar vore roligt.

Kontakt

Adress:
Eivor Muller
Uland 330
87192 Härnösand
Email: