För uppfödare

Till dig som föder upp eller har en tik/hanhund som går – eller ska gå – i avel:

Du är jätteviktig för rasens framtid - och vår rasklubb!

Vi vill att du ska känna dig delaktig i vårt arbete för en sund och frisk australian shepherd. Det betyder mycket att vi får ett gemensamt utbyte av erfarenheter och idéer och du ska alltid känna dig välkommen att kontakta oss i styrelsen och i avelsrådet. Vi hoppas att du vill bli medlem så att vi tillsammans kan värna om att rasen förblir en sund vall- och brukshundsras.

SASKs medlemsantal ökar och vi har en ström av nya följare på vår Facebooksida (Svenska Australian Shepherdklubben). Välkommen att gå med där! Till alla våra medlemmar erbjuder vi en trevlig rasklubbstidning, "Aussietidningen", 4 ggr/år och här på hemsidan finns aktuell fakta och viktig information. Förutom detta anordnar vi olika aktiviteter och föreläsningar under året, vilka du hittar under Aktiviteter i menyn. På Facebook har SASK också en grupp för uppfödare och avelsintresserade som vi rekommenderar att du går med i (SASKs Uppfödar- och Avelsgrupp). Där kan du ställa frågor samt ta del av fakta och intressanta debatter.

Detta är lite av vad SASK kan erbjuda dig:

 • Möjlighet att finnas med på vår uppfödarlista (se mer info nedan). Denna lista är i bokstavsordning men intresserad kan söka på ort, län och vilka som genomfört vår avelsutbildning.
 • Möjlighet att få valphänvisning på din planerade och/eller födda kull – om föräldradjuren helt eller delvis lever upp till våra valphänvisningskrav. Denna annonsering läggs ut här på hemsidan och får också annonsernas på vår Facebooksida, men valfri annons kan även kostnadsfritt göras i Aussietidningen (en ¼-sida/år ingår i vårt erbjudande).
 • Du som uppfödare har möjlighet att gå vår avelsutbildning.
 • Lägga upp din avelshane i hanhundslistan.
 • Möjlighet att ta del av statistik som du behöver för att få mer information om t ex din tilltänkta/genomförda kombination (kontakta styrelsen för mer info).
 • Ett fint prova-på-erbjudande i SASK, till dina valpköpare (se mer info nedan).
 • Kostnadsfri annonsering på hemsidan och på vår Facebooksida av omplaceringshundar (kontakta sekreterare@sask.nu).


Allt detta – och mer – erbjuder vi dig för en ringa summa!

 

För att finns med på uppfödarlistan krävs endast:

 

 • Du måste vara medlem i SASK.

 • En ansökan/uppfödarpresentation måste fyllas i/uppdateras årligen.

 • En årlig avgift om 200 kr ska betalas till PG 25 08 71-1 eller swish 123 037 8422.
  När du betalar avgiften; Märk insättningen med ditt namn, kennelnamn och att betalningen avser uppfödarlistan. (Avgiften gäller från betalningsmånaden till sista februari följande år.)

Du får då även:

 • En gratis 4-dels annons under året i tidningen – med valfritt innehåll (värde 200 kr).

 • Förtur till och gratis avelsutbildning (kostnad för övriga: 300 kr).

 • Ha med dina kontaktuppgifter på uppfödarlistan.

 • Lägga upp planerade valpkullar på hemsidan och på vår Facebooksida som helt eller delvis uppfyller valphänvisningskraven

 • Valphänvisning för kullar som helt eller delvis uppfyller valphänvisningskraven på hemsidan och på vår Facebooksida.

 • Erbjuda dina valpköpare 1 års gratis medlemskap i SASK (gäller nya medlemmar med ett medlemskap i SBK).

Fyll i/uppdatera ansökan/uppfödarpresentationen för att komma med på listan. Vid mindre uppdateringar av befintliga poster går det även bra att skicka e-post till webmaster@sask.nu.

Uppgifterna i uppfödarlistan kan uppdateras löpande under året med tillkommande, nya uppfödare – och naturligtvis om uppfödare får ändrade kontaktuppgifter eller kullstatistik, men det är upp till uppfödaren att själv skicka in dessa uppgifter.

Den 1:a mars görs en automatisk genomgång av hela listan och de uppfödare som vill kvarstå på listan bör betala in avgiften så den är registrerad senast sista februari aktuellt år. Har man inte gjort detta plockas man automatiskt bort per 1:a mars.

Valpköparpaketet

Ni som betalt för att stå med på uppfödarlistan, kan erbjuda era valpköpare ett års gratis medlemskap i SASK! Förutsättningen är att din valpköpare har ett aktivt medlemskap i SBK och är ny i SASK. Erbjudandet gäller endast vid valpköp - inte vid t.ex. fodervärdsplacering eller omplacering av en vuxen hund.

Ladda ner Excel-formuläret 

 (fortfarande aktuellt under 2022) och fyll i digitalt maila till medlemsansvarig (medlem@sask.nu). Förutom ditt namn och kennelnamn, behöver du fylla i valpköparens namn, adress, personnr, e-mail och SBK medlemsnr samt hundens reg nr. När det kostnadsfria medlemskapet löper ut, skickas en förnyelseavisering från SBK som vanligt.