Jippies Wewillrockyou

e (hanen):
Good Trace Forever With You
u (tiken):
Red Cherrys Snow White
Född:
2021-03-24 00:00:00
Färg:
Svart, vit & tan
HD/ED:
-
Ögonlyst:
Nej
Jippies Wewillrockyou - Wille

Övrig info

Wille - 2,5år / Okasterad

Börjar med det han inte vill ha i sin vardag:

  • Barn
  • Bo i lägenhet eller centralt
  • Väldigt sociala människor som får mycket besök
  • Åka på tävlingar
  • Vistas bland för mycket hundar

Wille är en osäker hund och behöver stöttning. Så det är Han tycker det är jobbigt med nya människor, och det är viktigt att han får välja när/om kontakt tas. Det kan ta tid innan han släpper in nya människor på livet , men när han väl gör det så är han precis som med oss hemma.

Gärna med 1-2 personer i hemmet som bor på landet med egen tomt där han kan vistas. Han är uppvuxen med katt, och ett hem med en till hund kan fungera beroende på vad det är för individ. 

Han har blivit attackerad 3 gånger av andra hundar, vilket gör att han är väldigt rädd. Hundmöten kan fortfarande vara riktigt jobbiga, och det beror helt på om den mötande hunden och är reaktiv eller inte om det går utan skallgång. Men Wille har hundkompisar och är duktig på att anpassa leken om det behövs. Då med trygga hundar, helst tikar. (Vissa hanar går bra).

När Wille är trygg är han en riktig clown och bjuder på många skratt! Väldigt tydlig med vad han vill och inte vill, både verbalt men också med kroppsspråket. Rutiner är det han trivs bäst med, och har en inbyggd mat och sovklocka. Älskar att bli klappad på tassarna och på bröstet och morgonmyset är det bästa myset! Älskar att vara ute i trädgården och bara ta det lugnt. Självklart leka med, han är väldigt valpig i sitt sätt forfarande!

Wille är duktig med nosen och på att spåra, och det vi inte riktigt förstår - personsök. Gick kurs med främmande människor och han bara älskade det, trots sin misstro till andra.

Har inga som helst problem med att ha dagar som är ”tråkiga” då han kan behöva lite extra vila om han fått mycket intryck. Duscha av sina tassar vill han gärna göra ibland , speciellt om man själv ska duscha.
Kan vara hemma själv och åka bil är inga som helst konstigheter. Inte rädd för smällande ljud utan reagerar mer på ljud där någon skriker i närheten eller om det är någon hund som skäller.

Med Wille behöver man jobba med positiv förstärkning , då han är ganska skör. Det jag har jobbat mest med är lugnande signaler, att han ska känna sig trygg och stärka självförtroendet. Han har vuxit väldigt mycket det senaste året och jag hoppas att nästa hem blir hans för alltid hem där han kan fortsätta växa och får vara den pajasen han är.

För oss är det viktigast att han kommer till rätt hem, och självklart ska det vara en provperiod så att alla kan känna efter vad som är bäst!

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Zofia Göthberg
Fritidsvägen 9
55594 Jönköping
Email: