Emterborns Shape of You

Emterborns Shape of You

Senast ändrad:
2023-07-02
e (hanen):
Limistars The Winner Takes It All
u (tiken):
Emterborns Katherine Pierce
Född:
2021-07-30 00:00:00
Färg:
Svart vit & tan
HD/ED:
CC/ua
MH Skott:
5
Ögonlyst:
Nej
Emterborns Shape of You - Kiro

Övrig info

Kiro, min fina älskvärda och otroligt roliga o smarta hund letar nu ett nytt hem hos en stabil och trygg ägare, gärna på landet, där han kan få jobba o arbeta med både kropp, huvud och nos men också få massvis av gos o mys i soffan. 

-Fyller 2 år den 30 Juli, varit hos oss sen valp
-HD: grad C 
-ED: ua
-Okastrerad

Kiro är en väldigt smart, trevlig, rolig, glad och lyhörd mys o gosälskare som letar efter ett nytt hem där därför att vi inte riktigt har tiden och orken för honom därav att mycket annat kommer ivägen samt motivationen som drar fram och tillbaka, det är ett genomtänkt och svårt beslut jag funderat länge över, ingen stress eller bråttom med omplaceringen det här gör vi för hans bästa, han behöver få arbeta psysiskt och fysiskt. Helst hos någon som skulle vilja hålla på med hundsporter eller på landet och bort från stan då han har lätt till stress och han blir osäker runt folkmassor och ljud då han har sociala brister och är känslig mot höga och plötsliga ljud.

Vi har kör lydnad, drag och viltspår, tanken var att påbörja olika grenar i hundsporterna men det har blivit lite uppehåll och motivationen som dragits fram o tillbaka med det dock så skulle han bli en otroligt duktig agilitystjärna. Han är en hund som är lättbelönad o lätt o ha o göra med då han älskar mat och leksaker, som älskar att lära sig, väldigt lekfull och att kampa dock så släpper han lätt kampleksaken men han går igång väldigt fort vid lek och föredrar leksaker före godis. Har tränat in honom på vardagslydnad samt tricks sen han var 8 veckor gammal och kan det väldigt bra.

Han funkar med både andra hundar och andra djur, han är en lite försiktig individ och har sociala osäkerheter då han blir väldigt osäker mot nya främmande människor och framförallt barn som man får vara medveten om men med att han får lära känna nytt folk en stund går det snabbt över samt att han är en otroligt trevlig och snäll hund som accepterar all sorts av hantering även om kloklippning fortfarande är lite obehagligt än så accepterar han det och har ingen aggressivitet alls. 
Med lite träning har han lätt att släppa saker, han har inga alls problem med att softa på soffan nån eller några dagar utan att ”klättra på väggarna” och kan ta det lugnt inomhus då jag upplever att han har en bra on/off knapp om han har fått den aktiveringen och träningen som han behöver. 

Han är har inga problem med att vara ensam, han kan dra en hel del vid promenader och vill hälsa på alla hundar runt om men med träning så funkar det väldigt bra. 
Vi har åkt bil och tåg med honom många gånger dock kan han tycka det är lite stressigt och obehagligt med alla läten och folkmassor vid tåg, annars klarar han av det och kan ta det lugnt när vi väl åker då han börjar bli van med det.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Alicia Samuelsson
Backavägen 13G
64137 Katrineholm
Email: