Presentation av avelsrådet

Fler presentationer av avelsrådets medlemmar kommer snart.

Jeanette Forssman

Jag köpte min först aussie 2003 - och det var för att jag ville ha en friskare ras (har haft 2 sjuka schäfrar tidigare) och min aussie är frisk och pigg, fortfarande!
Jag har hållit på med hund sedan 70-talet men fick min egna hund 1976 som jag tränade och tävlade mycket med och arbetade också som kennelflicka parallellt med skolgång men även på heltid under ett par år.
Jag har aldrig fött upp någon kull men har väldigt stor respekt för att det krävs mycket mer än bara 2 trevliga hundar. Jag hör många som planerar att avla på sin hund trots att dom varken har utvärderat sin egen eller vet särskilt mycket syskon och föräldrar djur, detta kan gäller både privatpersoner och uppfödare. Det är därför viktigt med utbildningar men också att nå ut till potentiella rasintressenter med information/kunskap, så att dom kan ställa rätt frågor inför sitt köp.
Jag tror jag kan se avelsarbetet "utifrån" - jag har inga "favoritlinjer" eller "gamla uppfödarrelationer" utan jag tror mig kunna ställa de "dumma frågorna" och se rasen ur ett valpköparperspektiv.