Information från SASK:s styrelse (december 2020)

  • Kullstatistiken är klar. Det har varit mycket krångel i år, nya personer som har gjort den, men det har också gjorts en extra översyn för att säkerställa att det inte smugit sig in felaktigheter. För att göra det lättare att hitta filerna, har vi skapat en ny undersida på sask.nu enkom för kullstatistiken. Notera att där finns två dokument: en för kullstatistiken och en där vi tagit fram statistik över svanslängder i registrerade kullar.
  • MT och MH kommer att genomföras i juni respektive juli i Uddevalla. Titta i tävlingskalendern. Vi måste självklart reservera oss för Coronan och de restriktioner som FHM och regeringen har. Men vi hoppas att vaccinationen har kommit så pass långt att vi kan återgå till en aktiv verksamhet.
  • Vi påminner om årsmötet 2021 som kommer att hållas den 7 mars. Mötet blir digitalt, det har vi berättat tidigare, men exakt hur upplägget blir återkommer vi till, när vi pratat med SKK.  Viktigt är att du har koll på om din mejladress är korrekt, då kallelse, handlingar och instruktioner kommer att komma till din mejlbox. Gå in på https://www.brukshundklubben.se/klubbar-medlemskap/mina-sidor/ I högerspalten längst upp finns en länk, där du loggar in till Mina sidor och kan kontrollera dina kontaktuppgifter.
  • Nomineringstiden för förtroendeposter inom SASK 2021 är nu slut. 15 december var sista dag, som medlemmarna kunde lämna sina förslag. Nu har valberedningen möjlighet att justera sitt preliminära förslag (det som ni fick i mejlboxen i mitten av november). Alla förslag som inkommit fram tills den 15 december kommer att presenteras på årsmötet.
  • Arbetet med den nya versionen av RAS har fått stöttning av en av Sveriges främsta experter av Australian Shepherd. Styrelsen och Avelsrådet bugar, bockar och gör vågen.
  • Aussietidningen nr 3 & 4 (extra ”tjock” version) kom till era e-brevlådor strax innan jul – denna gång i ett bläddringsbart skick. Det tog lite extra tid på slutet, då vi hade lite strul med en artikel. Bläddepdf:en i sin första version blev dessutom lite skum – tryckeriet fick göra om filen. Vi hoppas att ni loggade in igen för att få en mer läsbar fil.  
  • Årets aussie kommer inte att delas ut för 2020, enligt beslut från styrelsen. Året har inneburit begränsat med tävlingar och de av våra medlemmar som finns i riskgruppen har sannolikt varit försiktiga att delta i det som trots allt har erbjudits. Vi ser istället fram emot 2021.
  • Vi avslutar som vi brukar: Stötta din rasklubb! Du som inte är medlem – bli medlem. Du stöttar klubbens uppdrag – att främja en frisk och sund vall- och brukshund; mentalt, hälsomässigt och exteriört. Intäkterna från medlemsavgifterna är en förutsättning för detta arbete. Enklast går du in via Klubben -> Medlemskap Välkommen som medlem!

Styrelsen önskar er alla en god avslutning av 2020 och en bra början på 2021. Ta hand om er och era medmänniskor. Håll i, håll ut och håll avstånd!

Allra bästa hälsningar,
Styrelsen för SASK