Unity Blue Sitting Bull

e (hanen):
Adorable Rascal Z Brzaneckych Vinoh
u (tiken):
Dragonara Hell On High Heels
Född:
2013-12-16 00:00:00
Färg:
Svart trefärgad
HD/ED:
A/0
MH Skott:
1
Ögonlyst:
UA 2014
Unity Blue Sitting Bull - Ison

Övrig info

På grund av hälsoproblem och ändrad familjesituation tänkte jag se om det fanns en chans att hitta ett nytt, mer aktivt hem till min Ison ♥️

Ison är en Australian Shepherd som blir 7 år i december. Han har mycket krut och vilja att träna och arbeta.
Jag har främst tränat och tävlat agility med honom, men han gillar även bla  personsök, spår och uppletande. Han är glad så fort han får arbeta och otroligt lättlärd. Han älskar att simma mer än nånting annat. 

Han går oftast ihop med andra hundar om han får chansen att lära känna dom. Kan ha svårare med med andra hanar. Plötsliga möten kan göra honom stressad, mycket beroende på den andra hundens energi. När han väl är bekväm med en annan hund leker han gärna hårt och glömmer ibland vart bromsen sitter, men menar inget illa. 

Han går gärna lös där man har bra koll på omgivningen, är väldigt lyhörd och går inte för långt bort utan att kolla läget med flocken med jämna mellanrum. Han har ungefär 0% jaktinstinkt så kommer det ett rådjur är det oftast inga problem, men jag kopplar vid hundmöten. 

Han har inget problem med att vara själv hemma. Om det där emot knackar på dörren tror han att det är någon/något som ska röva bort hela familjen och det talar han tydligt om att han inte går med på 🙂 men när han väl får hälsa och ser att det är en människa blir han lyckligast i världen igen, och ska gärna visa det med hela sin 30 kilos kropp 🥳
Möter han en människa utomhus har han nära till skall innan han lugnat ner sig. 

Ison mår bäst av tydliga regler och bryta uppstressade situationer med avledning, inte för mycket beröring och han blir mer stressad om man blir arg. 
Han är väldigt försiktig och snäll mot barn. 

Jag skulle säga att Ison är en lätt hund, för en som är hundvan och som känner honom. Jag skulle säga att han är en svår hund om man ofta sätter honom i situationer som stressar honom. 

Han är 62 cm hög, så en större modell. 
Han är inte kastrerad. Han har friröntgade höfter och armbågar, ögon UA. 

Namn: Unity Blue Sitting Bull Ison
Far: Adorable Rascal Z Brzaneckych Vinoh
Mor: Dragonora Hell On High Heels
HD/ED: A/0

Jag ser helst att du/ni inte bor i lägenhet som är lyhörd, och Ison skulle helst vara enda djuret i hemmet. Det är stor omställning att byta hem, och han har aldrig bott med andra djur så det skulle krävas längre tid att anpassa sig. 

Är du intresserad eller vill veta mer, skriv till mig! 🐾

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Maria Wild
Byalagsgatan 4H
70360 Örebro
Email: