Spinnrockens Straight to my heart

e (hanen):
Faro Flox Eros
u (tiken):
Spinnrockens Hearty
Född:
2014-09-17 00:00:00
Färg:
svart, vit, tan
HD/ED:
A/A
Ögonlyst:
ja, utan anmärkning

Meriter

Har varit inskriven på Besökshundsutbildning via Svenska Terapihundskolan (avbruten pga skada på honom och sjukdom hos mig).
Spinnrockens Straight to my heart - Viggo

Övrig info

Min kamrat Viggo finns tillgänglig för nya ägare av rätt sort. Han är kastrerad och har varit min familjehund. Orsaken till omplacering är ändrad hälsa hos mig vilket sänker min förmåga att ge honom rätt uppmärksamhet. Våra vardagliga behov har börjat glida isär och han får stå tillbaka mer än vad som känns bra.

Han har mycket goda sociala egenskaper gentemot andra människor, hundar (både vuxna och valpar) och barn. Med barn är han otroligt tolerant och tålig. Han är mycket stabil i psyket och påverkas i ringa utsträckning när jag tagit med honom till nya miljöer som kan uppfattas som stressiga. Han kan plocka upp stress från den som hanterar honom så lugna, stabila ägare med hundvana och trygg gränsdragning är att föredra. Vi har testat lite olika aktiviteter och han har varit snabblärd i allt: personsök, agility, spår, nose work. Spår och personsök verkar han ha gillat mest. Han är trygg och signalsäker med andra hundar och backar om någon blir hotfull. Han har egenskaper som lämpar sig för vårdhund/terapihund-arbete.

Han har ganska låg motivation och är inte en klassisk arbetshund eftersom han tröttnar vid höga krav/långa träningspass. Däremot är han en aktiv familje- och gårdshund som gillar att hänga med på roliga aktiviteter. Han har bott själv med mig men jag tycker mig se att han trivs när det blir fler människor och andra hundar runtomkring honom. Han är envis och har stark vilja så man kan behöva vara lika envis tillbaka. Hemmet måste matsäkras då kastreringen gjorde honom till mattjuv. Han gillar att åka bil.

Han har en gammal överbelastningsskada i baktassarna som gör att man inte får tvinga på honom för mycket intensiv fysisk aktivitet. Han har dock inga hinder i vardagen. 

Rätt ägare erbjuder ett livfullt hem, gott om uppmärksamhet och uppskattning, gärna andra hundar hemma/i umgänget och stort rörelseutrymme utomhus. Det är inte en akut omplacering så han överlåts bara när allt känns rätt.
 

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Annika Åberg
Sparvsångsvägen 30
56565 Linghem
Email: