Red Cherry’s Haakon

e (hanen):
Some Kind Of Magic's Kanudigit
u (tiken):
Dragonora Like A Beast
Född:
2018-04-13 00:00:00
Färg:
Röd Tri
HD/ED:
-
Ögonlyst:
Ej ögonlyst
Red Cherry’s Haakon - Ollie

Övrig info

Hej, min hund Ollie är en Australian Shepherd på snart 3,5 år och jag har haft honom sedan han var 1,5 år gammal. Han är min bästa vän och detta beslutet sliter mitt hjärta i bitar men jag vet innerst inne att det måste göras.

Jag söker en lämplig ny ägare till honom då jag inte har vad som krävs för att han ska leva sitt liv till sin fullaste kapacitet…

Han är en reaktiv hund som har svårt för nya människor (specifikt män, men även vissa kvinnor). Han är även reaktiv i hundmöten, mot trafik samt mot andra djur (katter, gnagare etc.). Han har även visat viss reaktivitet mot barn. Jag anser att hans reaktivitet grundas i osäkerhet och rädsla. Jag vet inte vad han har varit med om under de 1,5 åren innan jag hade honom men sedan han kom till mig har han haft dessa reaktiva beteenden. Jag har försökt mitt allt att jobba på dessa beteenden men nu har jag landat i att tiden räcker inte till.

Som du nu har läst är detta absolut inte en hund för vem som helst. Därför jag är väldigt specifik med vad hans problem är och vem jag söker. För jag vill hans bästa då jag ser att han har mycket potential.

Utöver hans problembeteenden så är han en väldigt go hund mot familjen. Har är intensiv och älskar bus varesig det ör med pinnar/bollar/andra leksaker. Han älskar att träna och motiveras mycket genom både godis/mat och leksaker osv. Han är lyhörd och hade nog älskat att träna tex agility men även andra hundsporter. Vi har testat lite aktiviteter men på hobbynivå och han älskar det. Vi har även jobbat med Nosework vilken han är väldigt duktig på. Att jobba med nosen är roligt tycker han.

Han älskar långa promenader samt drag. Simma/bada är det bästa han vet! (Väldigt duktig simmare.)

Dig som jag söker är väl erfaren hundägare som har kunskap och erfarenhet av reaktiva hundar och hur man jobbar med detta. Du ska ha tiden till denna hunden och gärna vara utan andra hundar/djur. (Vissa hundar har han fungerat med men det är inte lätt att para ihop honom, isåfall tänker jag äldre trygga tikar är optimalt).

Pris är obetydligt hemmet/ägaren är viktigast.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Jesper Bengtsson
Parkgatan 3A
24330 Höör
Email: