Rebellernas Ruefus

e (hanen):
Meet Myown Creation Crispy
u (tiken):
Nikkitorpets Miss Brown
Född:
2022-07-18 00:00:00
Färg:
Röd med vita tan
HD/ED:
A+A, 0+0
MH Skott:
2:a
Ögonlyst:
2022-12-09 ua
Rebellernas Ruefus - Fleet

Övrig info

Fleet är en underbar ettårig hane som älskar närhet, lek och mat. Han är oerhört lättlärd och har mycket samarbetsvilja, och är både väldigt lek- och matmotiverad. Han älskar att kampa med leksaker och har bra impulskontroll. Han har stor potential för den som vill ha en tränings- och tävlingskompis. Han har också en fin av-och-påknapp. Fleet tycker att passera små hundar funkar okej (viss nyfikenhet), men stora och framför allt mörka hundar är läskiga och då behöver Fleet stöttning och hjälp i hur han ska hantera dessa möten.

Fleet trivs allra bäst när han får vara med sin familj. När han lämnas ensam så kommer han snabbt till ro och lägger sig och sover. Han tycker om att åka bil, fungerar bra i olika typer av miljöer och har lätt att koppla av så länge han får sitt utrymme i fred. Han är grundtränad i rallylydnad med sikte för tävling. Han har också en del grunder i personsöket. Fleet har också fått springa i tunnlarna på agilityn vilket han tycker är kul! Tror även han skulle älska att köra drag då vi sett tendenser till detta under de korta och få passen vi provat. Han tycker allt är kul som vi gör tillsammans så han kan troligtvis användas inom de flesta grenar.

Beslutet att omplacera Fleet är det svåraste vi gjort. Han är min drömhund, men tyvärr fungerar han inte alls med vår andra hund. Fleet visar resursförsvar när båda hundarna kommer till oss (eller andra Fleet tycker om) samtidigt för att hälsa eller gosa. Det finns även till viss del resursförsvar kring mat. Detta har lett till att hundarna inte längre går att ha tillsammans i hemmet utan att de bråkar. Situationen är ohållbar i längden då båda hundarna är väldigt påverkade av detta. Hundarna kan gå promenader tillsammans utan problem men de måste gå in en i taget i huset då det är i trängda situationer och oftast inomhus som problemen uppstår.

Fleet behöver få komma till ett hem utan andra husdjur. Han har även visat viss osäkerhet mot yngre barn nu under hans tonårstid och därför anser vi att det bästa vore att det inte finns några barn yngre än tonår i hans nya hem. Vi är väldigt måna om att han får komma till ett hem där han får massor av kärlek och närhet. Vi vill att det ska finnas en förståelse kring vad det innebär att ha hand om en brukshund. Därför ser vi gärna att den som tror sig kunna vara rätt människa för Fleet har erfarenhet av rasen, eller andra brukshundsraser, sedan tidigare.

Vi vill att han kommer till ett hem där han får använda och utveckla sin potential inom en eller flera hundsporter, och gärna till någon med tävlingsintresse. Fleet har inga svårigheter med att vara ensam, men vi önskar ändå att det finns en plan för att Fleet ska hinna känna sig bekväm i sitt nya hem innan han lämnas ensam längre stunder.

Det viktigaste för oss är att vi känner att det blir rätt hem för vår Fleet, och därför kommer omplaceringen till hans nya hem inledas med en provperiod.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Lisa Blom
Norrmursvägen 7
81631 Ockelbo
Email: