Oskarsgårdens surprise minion

e (hanen):
Open range spider
u (tiken):
Oskarsgårdens farm witch
Född:
2015-05-25 00:00:00
Färg:
Blue merle vit & tan
HD/ED:
-
Ögonlyst:
2015-07-15
Oskarsgårdens surprise minion - Minion

Övrig info

Med stor sorg behöver vår Minion flytta till ett annat hem där han kan få jobba och få den stimulansen han behöver då vi inte kan ge det till honom. 
Hemma och på jobbet vaktar han alldeles för mycket och lyssnar alldeles för lite på oss, medans när man är hos andra så är det mer tvärt om. 
Hos oss är han väldigt understimulerad och skulle behöva komma till någon/några så att han kan få jobba och träna ordentligt. Man märker stor skillnad på honom när han blivit mer trött att han lyssnar och är mer lättjobbad. 

Han går bra ihop med andra hundar och katter. 
Varit och hälsat på i ladugård hos får, höns, kaniner, grisar, ankor och det har även gått bra. Men springer andra djur är det väldigt roligt att springa efter och leka. Hästar är stora och lite läskiga men går alldeles utmärkt att kolla en bit ifrån på men de görs framsteg med att gå närmre. 

Män är inte så populära då han blev skrämd av en som liten. Är dem däremot väldigt vana med hundar så är det oftast inga problem. Man märker som sagt skillnad på om personen är lugn eller osäker. 
Hur han reagerar är att han backar, kryper ihop och skäller. 
Då vi tyvärr inte har den tid och den bästa kunskapen om hur man ska få han mer säker igen med män så får vi inte bort det men hoppas så att någon annan kan det för hans egen skull. 

I början av 2018 blev han kastrerad för att han hade fått en förstorad prostata som var hormonellt styrt. Han har en halv svans/stump med artros i men inget som stör enligt veterinären och inget som behövs medicineras.
Fick sin treårs vaccin här precis innan sommaren och det gjorde även en hälsokontroll som såg bra ut. Han är med i ssk och försäkrad hos agria 

Är du intresserad så kontakta gärna mig,

Vi bor i Knivsta.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Mathias Åhman
Eda Bergsväg 5
74193 Knivsta
Tel:
0725277955
Email: