Dragonora Hearts On Fire

e (hanen):
Dragonora Dirty Montana Diamond
u (tiken):
Somom's Winning Colors
Född:
2018-02-14 00:00:00
Färg:
Red merle, vit och tan
HD/ED:
A
MH Skott:
1
Ögonlyst:
Ej ögonlyst
Dragonora Hearts On Fire - Ace

Övrig info

Hej! 

Trots denna annonsen så är jag inte helt säker på att Ace kommer få flytta. Ace är en enormt krävande hund och han behöver en fast men lugn hand. Han är en underbar kille, som älskar alla människor i sin närhet (nästan lite för mycket), är väldigt kelsjuk och sover gärna i sängen. Han är helt fantastisk i träningssammanhang och har en enorm "will to please". Han har ställts ut vid 4 månaders ålder och vid 6 månaders ålder med fina resultat, BIR valp båda utställningarna och BIS1 vid 6 månader. 

Jag har insett att jag nog inte kommer kunna ge Ace allt det han behöver. Han är en hund utöver det vanliga och behöver mycket mer än jag har möjlighet att ge och framförallt behöver han en annan miljö än den han bor i idag. Ace älskar barn, och går hur bra ihop med min dotter på 3 år, som helst. Men ett konstaterande jag gjort är att barn gör honom väldigt stressad - vilket i sin tur leder till att han inte mår bra. Han klarar alltså inte av att bo med små barn, inte heller medelstora barn, då det blir på tok för mycket stress för hans välbefinnande. 
I dagsläget har Ace problem med hundmöten och att vistas på ställen där det finns mycket hundar. Jag har tagit hjälp av olika tränare och även en hundpsykolog och det här är något vi arbetar med varje gång vi går ut, vi har med tiden gjort mycket framsteg och jag tror att med tålamod och rätt träning så kommer detta bekymret att försvinna. Troligtvis beror detta på ett överslag av stress i kombination med osäkerhet på hur han ska hantera situationen. Han är också i värsta slyngelåldern och det, med sina hormoner bidrar givetvis också. Han är ABSOLUT INTE aggressiv, utan går ihop med hundar han känner hur bra som helst och jag har även släppt ihop honom med hundar han inte känner och det har gått bra. Det kräver ju dock att man vet hur man ska hantera att släppa ihop olika hundar - men det tar jag för givet att du som hör av dig vet hur man ska göra.  

Han skulle behöva en ägare med ett tålamod utan dess like, och en bestämd men lugn träningsstil. Jag själv lider av ångest och Ace är en hund som påverkas av sin ägares känslotillstånd mycket, det krävs därför mycket av mig som ägare också. Jag känner alltså att jag och Ace inte är gjorda för varandra. Vi passar helt enkelt inte ihop och jag känner att vi tar fram det sämsta hos varandra. Jag misstänker att han skulle bli en betydligt säkrare och lättare hund hos rätt ägare, för han har otroligt mycket kapacitet. Du som hör av dig bör veta vad en Aussie innebär, vad rasen har för egenskaper och du bör vilja lägga ner mycket tid på träning, både fysisk och mental. 

Jag har som sagt inte bestämt mig om han ska få flytta - förrän jag vet om det finns rätt hem till honom därute. Han är min ögonsten och det gör ont i hjärtat att ens behöva lägga ut denna annonsen. Men för både hans och min (även min familjs) skull så känner jag att det i alla fall är en bra början. 

Hör gärna av er om ni är intresserade och berätta mer om er själva och vad ni kan erbjuda Ace. 

Jag har i dagsläget ingen kontakt med uppfödaren pga personliga skäl. 

Med vänlig hälsning
Sofia och Ace 

Kontakt

Adress:
Sofia Ekelund
Storgatan 65B
26235 Ängelholm
Email: