deWhopps Gordon

e (hanen):
S Bar L Redwood
u (tiken):
deWhopps Dawn
Född:
2016-08-12 00:00:00
Färg:
Red merle & vit
HD/ED:
B / 0
MH Skott:
-
Ögonlyst:
-

Meriter

Godkänt doftprov eukalyptus
deWhopps Gordon - Gordon

Övrig info

Med stor sorg har vi bestämt oss för att vi inte kan ha kvar våran fina Aussie kille Gordon, på grund av ändrade familjeförhållanden samt att han har tagit en roll i familjen som vakthund där vi i familjen ska skyddas från alla.

Gordon är en otroligt lojal och arbetsam hund som älskar att jobba. Varje gång han får en uppgift som kan vara alltifrån att städa undan sina leksaker till att spåra i skogen blir han helt fokuserad och allt runt om kring blir oviktigt. Det som har skapat hans beteende i vår familj är i grunden en understimulans samt bråkig miljö, detta har i sin tur lett till att han har tagit på sig en stor vaktroll. Vi testade hur hans beteende förändrades om vi plockade bort familjen och huset/tomten genom att vi satte honom i en tom främmande bil och lade en filt över hundburen. Där efter åkte 2personer och en annan hund iväg med honom. När vi var borta försvann hans vakt och utåt agerande mot främmande personer. Dom gick i skogen tillsammans, sov i en främmande lägenhet och gick promenad med person och hundmöten utan problem. Skulle Dessa personer kommit in på våran tomt istället skulle Gordon gått till attack. Andra hundar har han dock väldigt lätt att acceptera.

Han är en väldigt lättlärd hund med mycket energi, han behöver ha en hög aktivitetsnivå för att må som bäst. Vi har tränat NW, Lydnad och Spår med Gordon i NW har han gjort några tävlingar. Dock har detta varit i för liten skala och kontinuitet för att det ska ha fungerat för Gordon.
Vi tror att Gordon skulle passa bäst i en Familj utan barn eller familj med äldre barn som har mycket tid till aktiviteter med hunden. Det viktiga för honom är lugn och mycket träning i en kombination av promenader. Han älskar att leta svamp i skogen men hittar han svart trumpet är risken stor att han äter upp dom.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Anders Gustafsson
Listvägen 2
13673 Vendelsö
Email: