Coworker's Bomber Och Granater

e (hanen):
Ardiente Mal Pirata
u (tiken):
Young And Restless Rough Eagle
Född:
2017-06-01 00:00:00
Färg:
Blue merle & vit
HD/ED:
HD grad B, ED 0
MH Skott:
1
Ögonlyst:
2017-07-24

Meriter

SPH 1
Coworker's Bomber Och Granater - Lyra

Övrig info

Coworker’s bomber och granater “Lyra” (SE40518/2017) söker ny ägare om ett lämpligt hem dyker upp.

 

  • Okastrerad tik
  • 5,5 år gammal (född 2017-06-01)
  • HD grad B, ED 0
  • Utfört MH med 1a på skott
  • Uppflyttad till högre klass spår och lydnadsklass 1

En grymt rolig träningshund och livskamrat med bra arbetsfokus och lättbelönad!

Orsaken till att Lyra söker ett nytt hem är för att hon inte fungerar att bo tillsammans med andra hundar, vilket inte går ihop med min nuvarande livssituation eller framtidsplaner. Det är ffa på grund av resursförsvar men även pga viss osäkerhet som hon inte kan leva ihop med andra hundar. Hon har aldrig visat resursförsvar mot mig eller någon annan person, det är just mot andra hundar.

Hon söker ett hem utan andra hundar eller barn. Eventuellt att det skulle funka med en lugn hanhund. Lyra fungerar inte med barn under ca 7-8 år pga osäkerhet.

Men, till hennes positiva sidor, för de är många! Som ensamhund är hon helt underbar. Hon är väldigt social, gosig, busig, och med en stor portion humor. En aktiv och väldigt rolig hund att leva med. Hon är som en skugga och följer en överallt. Hon är både lydig och väluppfostrad. Inga som helst problem med att vara ensam hemma, är bra hanteringstränad, och kan vara lös (under rätt förutsättningar, dvs kanske inte i miljöer med mkt hundmöten).

Hon är tränad och tävlad i lydnad och personspår. Hon är en extremt rolig hund att träna med, väldigt fint engagemang, fokus, lyhörd, lättlärd och gillar både lek&mat som belöning. På lydnadsplanen existerar bara hon och jag. Där är andra hundar verkligen ett minimalt problem. Vi kan träna i samma hall som andra hundar, förutsatt att de inte är utåtagerande mot henne. Hon är startklar i lydnadsklass 1 och har tränats i en del klass 2 och 3 moment. Har tidigare haft brukslydnaden i högre klass, med delar även från elitklassen. Men vet inte hur hon ligger till i dagsläget pga en längre tids träningsvila. Hon är även en duktig draghund och älskar att dra en framför skidorna.

Om du/ni är intresserad av Lyra, skicka ett meddelande via mail (till julia.v@live.se) med en presentation av dig samt vilket typ av liv du kan erbjuda henne. Det finns såklart även mycket mer att berätta än vad som är skrivet här, och har du några frågor är det bara att du hör av dig. Du bör ha hundvana sedan tidigare, jag kommer inte släppa iväg henne till vem som helst. Jag har inte heller bråttom att hitta ett hem till henne, det får ta den tid det tar.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Julia Vingberger
Gälbovägen 54
756 51 Uppsala
Email: