Best Of Brawehearts Eskil

e (hanen):
Fraytal'All Right
u (tiken):
Best Of Brawehearts Nova
Född:
2021-03-20 00:00:00
Färg:
Red merle, vit & tan
HD/ED:
-
Ögonlyst:
Nej
Best Of Brawehearts Eskil - Loui

Övrig info

Pga. ändrade familjeförhållande (skilsmässa i kombination med aktiva barn) inser vi att det inte längre är rättvist mot vare sig Loui eller oss att ha honom kvar.

Loui är en kastrerad hane på snart två år. Han kastrerades i juni -20 då vi inte har något avelsintresse samt för att undvika olyckor då han dagligen lekte med grannarnas tikar.

Han älskar barn, men är aningen yvig i sina rörelser, kan lätt välta ett litet barn. Våra barn är 11 och 13 år och de hanterar honom utan besvär. Han är uppmärksam vid promenader, går oftast lös i skogen, behöver dock träna på inkallning mer så det blir befäst även om något distraherar.

Loui behöver komma till en person/familj med kunskap och som kommer att arbeta med honom. Då vi sedan i somras inte haft möjlighet att ge honom mer än konditionsträning så behöver framförallt lydnad tränas. Som sagt är han lättdistraherad, vilket också innebär att han är uppmärksam på det som händer runt honom.

Nackdel är att han lärt sig att öppna ytterdörrar och smiter då gärna ut på egna upptåg, han ser det som en lek och cirkulerar runt oss vid försök till inkallning. Han har sedan han var valp följt med till stallet, men upptäckte vid ett års ålder att det är superroligt att valla hästar. Då det inte är uppskattat bland övriga hästägare, samt förenat med livsfara får han numera stanna hemma. Tror dock att han skulle komma till rätta hos någon vallningsintresserad.

Hör gärna av er vid frågor så svarar vi så gott vi kan.
 

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Jonas Brottare
Vållgatan 4
79275 Färnäs
Email: