Aussie Kullens Alaskan Sitka

e (hanen):
Dragonora Dirty Montana Diamond
u (tiken):
Aussie Kullens Midsummer Alize
Född:
2016-11-29 00:00:00
Färg:
Blue Merle
HD/ED:
A/C ED ua
MH Skott:
2
Ögonlyst:
2018-06-14

Meriter

RLD N
Aussie Kullens Alaskan Sitka - Alaska

Övrig info

Efter ett tungt beslut och med stor sorg har vi nu valt att försöka hitta en ny familj till vår älskade vän, Alaska.
Alaska är en hund med det där lilla extra och hon vill ha ett hem som kan förvalta hennes potential och vill fortsätta att utveckla henne och jobba med hennes svagheter. Hon säljs endast till ett hem som har höga träningsambitioner då hon har ett stort behov av fysik och psykisk stimulans. Ett hem som vill förvalta hennes potential då hon har något unikt. Gärna ett hem med tävlingsambitioner för att hon älskar det och jag tror hon har stor potential att prestera i de högra klasserna.

Jag köpte Alaska direkt från uppfödaren som valp. Hon lever i en familj med mig Gunilla, min sambo Tobias, vår 2,5 åriga dotter och Texas en Australien Shepherd hane på 6 år. Vi bor i en villa i ett bostadsområde med närhet till skog och åkermarker.

Det här är en tjej som älskar alla och allt, genomsnäll med ett stort närhetsbehov (vill gärna mysa typ hela tiden). Hon är uppväxt och lever tillsammans med ett barn på nu 2,5 år. Har aldrig aldrig varit några problem, hon funkar toppen med barn, visar inga vaktbeteenden eller liknande mot barn. Vår dotter och även andra barn kan ge henne mat, godis och leka med henne och hennes leksaker utan några problem.

På gården kan hon visa vaktbeteende mot grannar genom att hon skäller och går undan, går aldrig mot attack på något sätt, så fort vi hälsar på grannen är allt frid och fröjd och hon kommer gärna fram och hälsar. Jag upplever henne som osäker i dessa situationer och agerar då på detta sätt. Men det går att träna på med tex skvallerträning om man anser att det är ett oönskat beteende.

Alaska har genomfört en MH beskrivning där hon visar på en hög socialitet och lekfullhet och under medel för rasen på aggressivitet men som jag bedömde det och kände vid beskrivning och i vardagen så har hon viss osäkerhet och rädslor med minnesbilder. På skott fick hon 2 men visar att hon upplever obehag vid vissa tillfällen vid skott tex om det är nära och då väldigt tydligt ljud. Även här upplever jag att hon har minnesbilder och är fortsatt rädd/har obehag efter skott. Hon är alltså idag INTE skottfast.

Även detta är också något som man kan jobba på och som jag tror kan bli bättre.

Jag skulle säga att hennes svaghet är hennes osäkerhet och som då visar sig i rädslor och vaktbeteende. Hennes styrkor är hennes fantastiska motivation, arbetsvilja, har mycket hög will to please inställning, positivitet och den kärlek hon ger till alla. Det här är en hund som man blir inspirerad av att träna och tävla och som man blir överröst med kärlek av.

I övrigt är hon en väldigt frisk hund, röntgad i somras med en A och en C höft, ED ua. Höften är inget som hon visar något besvär av i vardagen. Men däremot tycker jag att man ska jobba med förebyggande träning och behandlingar för att det inte ska bli några problem i framtiden.

Hon är idag i full träning och tävlingsform, tränad och tävlad inom rallylydnad och är ett uppflytt ifrån titeln LD Startklass. Tränas mycket inom lydnaden där vi har påbörjat de flesta moment inför klass 1. Inkörd som draghund på både snö och barmark. Har kört henne ca 8-10 gånger korta korta sträckor på max 3 km. Annars är hon mest med ut på löpturer och cykelturer som vi gör regelbundet. För det mesta har jag då henne lös med mig så hon får jobba själv i eget tempo, funkar fin fint trots att vi bor i ett villaområde där det går både människor och hundar. Har väldigt smått påbörjat spår och uppletande med henne. Utställd vid ett flertal tillfällen som valp/unghund med mycket fina kritiker och alltid Hederspris med oss hem. Har blivit BIR valp tre gånger, BIG valp 2 en gång och BIG valp 1 en gång och då även BIS valp 1. Har ställt henne två gånger på officiella utställningar där hon första gången fick Very good och andra gången Excellent.

Hon går lös i villaområden med mig, nästan alltid lös i skog och mark, lös vid spring och cykelturer. Hon är en allmänt lydig hund som gärna är med på allt vi gör. Van vid katter och höns, har inga problem med att leva med andra hundar. Har under en kort period bott i en flock med fyra till hundar och det gick toppen. Har aldrig levt som ensamhund men tror inte det är nå problem om det skulle vara så heller. Går bra att lämna henne både själv och med vår andra hund i hemmet.

Passivitet och miljöträning är något som jag försöker att jobba med och som bara blir bättre. Alaska är en aktiv och ganska intensiv hund som behöver hjälp för att koppla av i vissa situationer. Genom att passivitetsträna och miljöträna henne blir hon mer och mer trygg och självsäker och såklart för hennes eget välmående så därför är detta något som jag vill att man ska prioritera och vilja fortsätta att jobba med.

Alaska är en hund som kommer att passa till det mesta då hon älskar att göra det mesta. Jag tror inte att det finns så mycket begränsningar i vad hon kan tänkas göra i livet och hon har hela livet framför sig. Jag hade stora drömmar och mål med henne men har tyvärr insett på vägen att vi inte alls funkar tillsammans som individer och därför måste jag nu inse att vi måste gå skilda vägar.

Låter det här som en hund du kan förvalta och ge ett aktivt och kärleksfullt liv till så är du varmt välkommen att kontakta mig. Den första kontakten vill jag ska ske via mail. 
Och jag har inge bråttom att sälja henne, för mig är det viktigast att hon får ett värdefullt och lyckligt liv och jag hoppas att jag kan hitta hennes själsfrände. 

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Gunilla Berg
Älvkroken 15
78468 Borlänge
Email: