Aktuellt

 • Hälsoenkät 2017

  Nu är det åter igen dags att samla in information om rasens hälsa för underlag i arbetet med de Rasspecifika avelsstrategier, RAS, som Svenska kennelklubben, SKK, ålagt rasklubbarna att utarbeta.

  En enkät fylles i (anonymt) per hund och du kan skicka in för så många hundar du vill.

  Precis som på förra enkäten läggs det ibland till vissa följdfrågor som är olika beroende på om hunden är hane/tik, är kastrerad/okastrerad, har en viss historik, o.s.v. Var därför noga med att fylla i enkäten uppifrån och ned då följdfrågor alltid läggs till efter de val de är beroende av.

  Notera även att det under frågorna om hundens teckning finns exempelbilder om man klickar på rubriken "Klicka här för exempelbilder".

  Mer information finns överst i enkäten.

  Klicka här för att fylla i Hälsoenkäten 2017!

  Har du funderingar kring frågorna i enketen enkäten så kontakta avel@sask.nu.
  Har du tekniska problem med enkäten, kontakta webmaster@sask.nu.

 • Kalender 2018

  Nu är det dags för alla SASK-medlemmar att skicka in bilder till nästa års aussiekalender!

  • Bilderna ska helst vara i originalformat – lågupplösta eller för små bilder kommer inte med.
  • Max 2 bilder per medlem.
  • Gärna bilder på aktiva aussies i alla väder och årstider.
  • Inga människor på bilderna.
  • Du måste vara medlem i SASK för att skicka in bilder till kalendern!
  • Döp bilderna till hundens smeknamn+en siffra för att särskilja om du skickar in fler på samma hund. I mailet skriver du sedan hundens hela kennelnamn, inkl smeknamn.
  • Fotografens namn måste anges, liksom vem som skickar in bilderna (givetvis måste fotografen ge sitt tillstånd om du själv inte tagit bilden).

  Beroende på hur många bilder som skickas in, publicerar vi i mån av plats och förbehåller oss rätten att välja ut de bilder vi tycker passar bäst. Var mycket noga med märkning av bilder, så att risken för missförstånd minimeras. Den som skickar in bilden som väljs till framsida, belönas med en kalender!

  Senast den 30 september måste vi få in bilderna – men ju tidigare, desto större chans att komma med! Maila in bilderna till kalender@sask.nu

  Kalendern planeras att vara klar till försäljning i början av november.

 • Nytt program i serien SKK Play för uppfödare

  Torsdagen den 21 september kl. 19.30 kommer premiärvisning av det tredje programmet ”Utfodring ur ett uppfödarperspektiv” att ske.

  Programmet kommer att ta upp generella frågor om hundfoder men fokus kommer att vara på utfodring av den dräktiga och digivande tiken, utfordring runt valpningen, avvänjning av tik och valpar. Programmet består av ett studiosamtal mellan experten Marie Sallander samt programledaren Katarina Sundberg. Studiosamtalet kommer att varvas med filmade inslag där vi bland annat besöker en uppfödare med valpar i olika åldrar och hör hennes syn på utfordring under de olika stadierna. 

  De två tidigare programmen i serien SKK Play för uppfödare, ”DNA-tester – värdefulla eller vilseledande” samt ”Uppfödaren och lagen” finns att se via skkplay.se. Har ni inte redan sett programmen så rekommenderar vi att ni gör det. 

Senast uppdaterat:

  m t o t f l s
40
 
 
 
 
 
 
1
 
41
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
42
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
43
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
44
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
45
30
 
31