Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

Sunset Dream Amazonian Tribe

e (hanen):
Elbrus Gorzowska Panorama
u (tiken):
Jasmine Gorzowska Panorama
Född:
2016-04-15 00:00:00
Färg:
Röd Trefärgad
HD/ED:
-
Ögonlyst:
2017-08-10
Sunset Dream Amazonian Tribe - Twister

Övrig info

Twister är en snäll och glad kille som är van vid både barn, katter, andra hundar och även andra djur i största allmänhet. Favoritdjuret är nog ändå hästar och franska bulldogs. Han trivs snabbt i nya miljöer och åker gärna både bil, buss, tunnelbana och båt. Twister funkar bra med alla i familjen, tar till sig alla han lär känna och blir då väldigt tillgiven och mysig. Twister har en del vakt i sig men inte överdrivet och kan vara lite reserverad i början mot äldre män och tonårskillar, men det går bättre och bättre i och med att hans självförtroende växer.

Twister är en mycket lättlärd och intelligent Aussie och han älskar att träna agility. Eftersom han ännu är så ung så har vi inte hunnit tävla med honom, men han har potential att gå långt med rätt förare. Även sporter som rallylydnad och drag kommer han att vara mycket duktig på. Twister är bra på lydnad, men det finns fortfarande en del att träna på så som att gå i koppel och komma på inkallning. Twister är född i en kennel i Skåne. Hans pappa är en utsällningschampion i flertalet länder i Europa. Han har inte visat något behov av kastrering då han inte reagerar alls jobbigt på löptikar.

Twister bor halva tiden i en villa med trädgård och halva tiden i lägenhet med två katter. På grund av ändrade förutsättningar för både husse och lillmatte med utlandsresor och utlandsstudier behöver vi hitta ett nytt hem åt Twister. Vi är mycket måna om att hans nya husse/matte har mycket tid för aktivering, lek och bus. Nya hemmet bör gärna vara en villa med trädgård eller på landet. Hur mycket vi än vill behålla Twister, så är det bästa för honom att han hittar ett hem där han får den tid som han behöver.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Johan Rebeling
Solhagavägen 92
16347 Spånga
Email:

Once Upon A Time In The West

e (hanen):
Crown Point S Bar L McMahon
u (tiken):
Looby Loo
Född:
2016-06-10 00:00:00
Färg:
Svart trefärgad
HD/ED:
-
Ögonlyst:
160904
Once Upon A Time In The West - Tuco

Övrig info

Tuco är en import från Italien, från kennel V Bar C. Han är en snäll och glad kille men är lite osäker på vissa främlingar, framförallt män. Går bättre och bättre i och med att hans självförtroende växer. Bryr sig folk inte om honom så bryr han sig inte om dem. Han har en del vakt men ingen överdriven, men det tillsammans med sin osäkerhet mot främlingar gör att han kräver en hel del styrning och stöttning. Med mig funkar han bra men inte resten av familjen då de inte alls kan ge honom den styrning han behöver och är dem som är mest hemma med hundarna. Han älskar de människor han känner och är väldigt tillgiven och mysigt. Han går bra med barn, älskar sin lillhusse. Går bra ihop med andra hundar, även lite van vid kanin och katt.

Tuco är en riktigt bra arbetshund och jag tror han kan gå riktigt långt med rätt förare. Han är lättmotiverad och lättbelönad, bra kamplust, väldigt lättlärd, självständig och har bra fokus. Han har mycket bra grunder i lydnaden, är duktig spårhund och träffat får några gånger. 
Han är verkligen min drömhund men då han inte är trygg med resten av familjen och heller inte gillar att bo i stan känns det mest rätt att hitta ett nytt hem, gärna på landet eller i lugnare villaområde. Jag tror han skulle må bäst av att få bo i en mindre familj där det inte kommer och går massa folk hela tiden, gärna tillsammans med andra hundar. Stor hundvana är ett krav.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Linda Eriksson
Västeråsvägen 38 A
63223 Eskilstuna
Email:

Arelidsaussie Amadeus

e (hanen):
Chess Player Tarrak
u (tiken):
B-My New Dawn Av Aussieboxy
Född:
2010-04-05 00:00:00
Färg:
svart trefärgad
HD/ED:
HD B / ED 0
MH Skott:
2
Ögonlyst:
2010-05-24, UA

Övrig info

"Molle" 6 år letar efter det rätta hemmet.

Han vill komma till en person som vet hur det är att ha en hund som kräver sin förare. En förare som ligger 5 steg före. Någon som ger honom massa fysisk arbete och vill spåra/ev träna sök.Han har tränats i lydnad, agillity, rallylydnad, spår, trick. Någon som kan hjälpa honom med hans svåra sidor och lägga tid på det.

En lugn person med ett relativt lugnt liv. Inga små barn eller ett hem med ständig aktivitet. Andra hundar funkar men isf med lugn energi då han annars går upp i varv. Han är 100% lojal mot sin ägare och då inte så noga med andra.

En riktig arbetsmaskin men behöver lång återhämtning. Socialt osäker med massor av vakt. Framförallt i egna hemmet. Väldigt trevlig å mysig med sådana han känner. Gäller både människor och andra hundar. Är miljökänslig och lättstressad. Mycket svårt för främmande hundar pga dåliga erfarenheter. Har svårt för att släppa saker och behöver lång återhämtning. Men litar han på sin förare så kan han vara fullt fokuserad på sin uppgift.

Ägaren och Molle har vart med om för mycket negativt tillsammans vilket gjort att han tagit för stort vakt-ansvar över henne och ständigt känner att han ska ta ansvar. Detta ihop med småbarn och renoveringsprojekt i hemmet har gjort att han nästan aldrig slappnar av och känner att han måste hålla koll. Det skulle troligen försvinna i ett nytt hem.

Han behöver lugn och ro tillsammans med sin ägare. Med motion och träning. Då är han en myshund och en riktig clown.

Kan vara ensam utan problem när han är trygg, men inte hunden man lunchrastar och lämnar igen.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Emelie Johansson
Lenahed åttingsledet
44192 Alingsås
Email:

Spinnrockens Fields of Gold

e (hanen):
Faro flox Eros
u (tiken):
Spinnrockens Hearty
Född:
2014-09-17 00:00:00
Färg:
Blue merle
HD/ED:
HD A/ED 0
MH Skott:
1
Ögonlyst:
Ej ögonlyst

Meriter

2 gk resultat rallylydnad nybörjare
Uppflytt LK 1
Utställd med excellent, ck, reserv cert
GK exteriörbedömning

Övrig info

3 årig kastrerad hane letar efter ett föralltid hem hos en erfaren, konsekvent hundförare för att få fortsätta utvecklas fint och kan garanterat gå långt med rätt förare.
En tuff, helt orädd men samtidigt världens mest keliga hund.
Kommer genomgå MT 27 augusti, finns även film på hans MH o lite annan träning.

Man provar ha honom före han skrivs över så det blir rätt för båda parterna. Omplaceras enbart om rätt hem dyker upp.
Har provat på de mesta - drag, lydnad, rally, Nosework, spår, IPO spår, agility, freestyle.
Ser gärna ett mejl som första kontakt där du berättar om dig själv och vad du är ute efter för hund och givetvis gärna ställer frågor så berättar jag mer.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Julia Wikberg
Skogsstjärnegränd 4A
94332 Piteå
Email:

Sheepeye's Silky Dash of Dark

e (hanen):
Windedos X-MAS Cross
u (tiken):
Aussie Gården's Pixy Like Eyebright
Född:
2012-10-18 00:00:00
Färg:
Svart m vita tecken
HD/ED:
B/0
MH Skott:
2
Ögonlyst:
2012-12-11

Meriter

Ett godkänt resultat i rallylydnad nybörjarklass.
Sheepeye's Silky Dash of Dark - Stoja

Övrig info

Stoja letar efter ett nytt hem hos en lugn person som är van vid brukshundar, vill träna mycket och som vill ta vara på hennes energi på ett bra sätt.

Hon är snäll och social, kul att jobba med med mycket driv, van vid barn och katter. Funkar även bra att vara själv hemma.

Vi har provat på mycket tillsammans, främst har vi tränat lydnad och agility, även rallylydnad där hon har en godkänd runda. Hon är lättlärd och gillar att arbeta men behöver få upp koncentrationen lite. 

Stoja har mycket energi hon måste få utlopp för. Hon har lätt för att gå upp i varv och reagerar på hundmöten i koppel. Jag tror absolut att det går att jobba bort. Min återkommande slutsats är att hon behöver mer aktivering och mer miljöträning, men tyvärr tvingas jag inse att jag vid sidan av heltidsjobb och småbarn inte har tiden och vi istället hamnat i en ond cirkel som tär på vår relation.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Jenny Ekman
Björnvägen, 10D
13731 Västerhaninge
Email:

Easy American Pie

e (hanen):
Thornapple Love Lock Down
u (tiken):
Thornapple A Mighty Wind
Född:
2015-01-26 00:00:00
Färg:
Svart trefärgad
HD/ED:
-
Ögonlyst:
2015-03-20

Meriter

Godkänt doftprov eukalyptus
Ett kvalificerat resultat i nybörjarklass i rallylydnad
Utställd i UKL med excellent
Easy American Pie - Tazza

Övrig info

Tazza är en härligt glad och lite smågalen aussietik. Hon har mycket energi och är med på allt som du tränar med henne: lydnad, rallylydnad, spår, agility, nose work m.m. Vi har även testat att delta på ett IPO-läger, något som hon verkligen gillade! Där är fotot taget.

Hon lever idag - förutom med mig - med två andra hundar, en kanin och två äldre barn. Hon har inga problem att komma överens med någon av oss, men ska (enligt min uppfattning) helst vara ensamhund, då hon är väldigt uppe i varv runt andra hundar. Hon har problem med hundmöten då hon stressar upp sig väldigt mycket. Vi har kört hårt med "skvallermetoden" och detta fungerar riktigt bra. Hon har mycket jakt i sig, så även om det funkar med vår kanin är jag osäker på hur hon skulle passa ihop med andra djur.

Hon kan tycka att män är lite läskiga till en början, men eftersom hon älskar att gosa och kela brukar hon komma över det ganska snabbt.

P.g.a. allvarlig sjukdom inom familjen har jag inte tid, ork eller lust över att lägga på Tazza och på den träning hon behöver för att må bra. Därför har jag kommit fram till det svåra (men rätta) beslutet att försöka hitta ett annat hem åt Tazza.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Katarina Nyman
Hackstavägen 10
18431 Åkersberga
Email:

El Merino's True Divinity

e (hanen):
El Merino's New Fire
u (tiken):
KORAD Dielku Juopmu
Född:
2012-02-03 00:00:00
Färg:
Röd vit & tan
HD/ED:
B/1
MH Skott:
1
Ögonlyst:
2012-03-30

Meriter

MH
Har tävlat Nybörjarklass Rally (89p)
El Merino's True Divinity

Övrig info

Detta är inte någon problemhund utan en stabil, social, lekfull och skottfast hane i sina bästa år.
Anledningen till att han behöver ett nytt hem nu är att man inte har tid och möjlighet att ge honom den uppmärksamhet och sysselsättning han förtjänar. Han passar bäst hos någon som vill hålla på med bruks eller liknande. Han är livlig, orädd och nyfiken. Han är mycket läraktig och lätt att motivera i träningssituationer. Han kan i vissa fall visa dominans mot andra hanhundar men har fått lära sig att ignorera dem han möter. Han behöver en lugn och bestämd 'chaufför' helst med tidigare vana från större hund.

Officiella uppgifter finns på SKKs hunddata: https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=2814166
Videoinspelning från mentalbeskrivning samt flera bilder finns.

Hunden bor just nu i Norrland och överlämnas med prövotid på 1 månad.

Maila för mer information!

Kontakt

Vem:
Uppfödare
Adress:
Ewa Skogh
Stortäppan
15395 JÄRNA
Email: Webbsida: