Omplaceringar

Till dig som är intresserad av en omplaceringshund

Observera att SASK inte kan ta något ansvar eller ge några garantier avseende hundens hälsa, exteriör eller mentalitet. Är du intresserad av en omplaceringshund ska du vara noga med att fråga efter ev. sjukdomar, hälsotillstånd, mentalitet mm. på den aktuella hunden OCH dess nära släktingar. Du bör utöver nuvarande ägare även kontakta hundens uppfödare då denne, enligt Svenska Kennelklubbens grundregler, har upplysningsskyldighet.

Vill du skicka in en annons så fyller du bara i ansökningsformuläret. Där listas även de krav SASK ställer på dig som annonsör.

El Merino's True Divinity

e (hanen):
El Merino's New Fire
u (tiken):
KORAD Dielku Juopmu
Född:
2012-02-03 00:00:00
Färg:
Röd vit & tan
HD/ED:
B/1
MH Skott:
1
Ögonlyst:
2012-03-30

Meriter

MH
Har tävlat Nybörjarklass Rally (89p)
El Merino's True Divinity

Övrig info

Detta är inte någon problemhund utan en stabil, social, lekfull och skottfast hane i sina bästa år.
Anledningen till att han behöver ett nytt hem nu är att man inte har tid och möjlighet att ge honom den uppmärksamhet och sysselsättning han förtjänar. Han passar bäst hos någon som vill hålla på med bruks eller liknande. Han är livlig, orädd och nyfiken. Han är mycket läraktig och lätt att motivera i träningssituationer. Han kan i vissa fall visa dominans mot andra hanhundar men har fått lära sig att ignorera dem han möter. Han behöver en lugn och bestämd 'chaufför' helst med tidigare vana från större hund.

Officiella uppgifter finns på SKKs hunddata: https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=2814166
Videoinspelning från mentalbeskrivning samt flera bilder finns.

Hunden bor just nu i Norrland och överlämnas med prövotid på 1 månad.

Maila för mer information!

Kontakt

Vem:
Uppfödare
Adress:
Ewa Skogh
Stortäppan
15395 JÄRNA
Email: Webbsida:

Arelidsaussie Amadeus

e (hanen):
Chess Player Tarrak
u (tiken):
B-My New Dawn Av Aussieboxy
Född:
2010-04-05 00:00:00
Färg:
svart trefärgad
HD/ED:
HD B / ED 0
MH Skott:
2
Ögonlyst:
2010-05-24, UA

Övrig info

"Molle" 6 år letar efter det rätta hemmet.

Han vill komma till en person som vet hur det är att ha en hund som kräver sin förare. En förare som ligger 5 steg före. Någon som ger honom massa fysisk arbete och vill spåra/ev träna sök.Han har tränats i lydnad, agillity, rallylydnad, spår, trick. Någon som kan hjälpa honom med hans svåra sidor och lägga tid på det.

En lugn person med ett relativt lugnt liv. Inga små barn eller ett hem med ständig aktivitet. Andra hundar funkar men isf med lugn energi då han annars går upp i varv. Han är 100% lojal mot sin ägare och då inte så noga med andra.

En riktig arbetsmaskin men behöver lång återhämtning. Socialt osäker med massor av vakt. Framförallt i egna hemmet. Väldigt trevlig å mysig med sådana han känner. Gäller både människor och andra hundar. Är miljökänslig och lättstressad. Mycket svårt för främmande hundar pga dåliga erfarenheter. Har svårt för att släppa saker och behöver lång återhämtning. Men litar han på sin förare så kan han vara fullt fokuserad på sin uppgift.

Ägaren och Molle har vart med om för mycket negativt tillsammans vilket gjort att han tagit för stort vakt-ansvar över henne och ständigt känner att han ska ta ansvar. Detta ihop med småbarn och renoveringsprojekt i hemmet har gjort att han nästan aldrig slappnar av och känner att han måste hålla koll. Det skulle troligen försvinna i ett nytt hem.

Han behöver lugn och ro tillsammans med sin ägare. Med motion och träning. Då är han en myshund och en riktig clown.

Kan vara ensam utan problem när han är trygg, men inte hunden man lunchrastar och lämnar igen.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Emelie Johansson
Lenahed åttingsledet
44192 Alingsås
Email:

Stormo Backans Finix

e (hanen):
Cuebiyar Soul Patrol
u (tiken):
Sormo Backans Beda
Född:
2015-10-25 00:00:00
Färg:
Svart vit och tan
HD/ED:
-
Ögonlyst:
2015-12-16 U.a.
Stormo Backans Finix - Francis

Övrig info

Tilltalsnamn: Francis

Francis är en otroligt kelig och kärleksfull individ. Han är snabbtänkt och lär sig nya saker väldigt fort, vilket betyder att han också behöver mycket hjärnarbete för att må bra. Han har samtidigt ett väldigt lugn när det är dags för vilodagar efter några dagar av mycket motion och arbete. Det finns heller inga problem med att lämna honom ensam hemma. Utan att överdriva så blir alla som möter honom kära, det går inte att beskriva vilken kärlek han sprider och vilket faktiskt behov han har av närhet. Tidiga mornar kan man ropa upp honom i sängen där han sedan gärna ligger och skedar nära intill i timmar utan att vakna. Jag brukar även få beröm för att han är väldigt duktig på att ta ögonkontakt med sin förare. Han är väldigt modig när det gäller att testa nya saker. Under sommaren surfade och paddlade vi ofta tillsammans ute på havet på en SUP (stand up paddleboard). Från första dag hoppade han upp på den ostabila brädan utan några tvivel. Han älskar även att bada och hoppar i vattnet med glädje. Under sina nyår har han inte ens lyft en tass när fyrverkerierna börjar smälla, han är inte skotträdd. 

Jag tror att ett hem på landet skulle vara bra för Francis. Han har en förmåga att inte riktigt kunna släppa saker som pågår runt omkring honom, därför kan stadsmiljö vara lite stressande för honom. Det varierar dock från dag till dag, vissa dagar kan han gå omkring med full fokus på sin förare medan andra dagar kan en cyklist som far förbi få honom ur balans. Han kan då lätt gå upp i varv och ha svårt att bryta sig loss från det när det väl är igång. Allt handlar dock om att lära känna honom och ligga några steg före. Man måste ha kontrollen i alla situationer, han behöver en trygg och stark ledare som ser situationerna innan de uppstår.

Rör man sig ute i mörker kan en person som dyker upp plötsligt vara väldigt läskig. Jag skulle beskriva det som att Francis blir rädd för sin egen reaktion i många situationer och visar det genom att skälla. Han har aldrig visat något tecken alls på aggressivitet mot andra hundar eller människor. Han har ändå konstigt nog väldigt svårt för hundmöten i koppel. Han vet inte hur kan ska hantera sig själv. Det är något man måste vara beredd på att jobba med. Samma sak som med människor som först kan verka läskiga så blir han dock ett fromt lamm så fort han får komma nära och hälsa på individen.

Francis går för tillfället på ett hunddagis med tio andra hundar i samma storlek, det är ett aktivt dagis där de är ute hela dagarna. De går mycket lösa tillsammans i ett stort hägn, är ute på koppelpromenader tillsammans samt kör viltspår i skogen. Hon som tar hand om dem har endast goda saker att säga om Francis och upplever inga problem. Jag själv har honom ofta lös ute hos min mamma på landet, det är han jätteduktig på. Han stannar upp då och då för att vänta in en och lyssnar alltid när man säger till honom att stanna.
Han är helt fantastisk om man har tiden och viljan att jobba med honom. Vi var två personer som delade på ansvaret när vi skaffade Francis, ansvaret föll ensamt på mig först för några månader sedan. Jag har försökt att själv klara av att ge honom den tiden han behöver men har kommit fram till att det inte fungerar. Han förtjänar bättre helt enkelt.

Francis är kastrerad.

Kontakt

Vem:
Ägare
Adress:
Ami Bruce
Kobergsgatan 29
41671 Göteborg
Email: